احمد جلیلی رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در گفت گو با جام جم آنلاین بیان کرد : شایع ترین بیمار های روانی در ایران و تمامی دنیا ، افسردگی و استرس شناخته شده است و حدود 17 الی 18 درصد عموم مردم کشور دارای علائم افسردگی و اضطراب هستند البته ناگفته نماند در کشور افراد هم وجود دارند که در گیر بیمارهای روانی هستند اما تشخیص داده نشده و تحت درمان نیز قرار نمی گیرند . در تمام دنیا اگر بخواهیم یک آمار متوسط داشته باشیم در حدود 25 درصد جمعیت هر کشوری نیاز به خدمات روان پزشکی دارد لازم به ذکر است این آمار در برخی مواقع به بالای 30 درصد هم صعود می کند .
وی در ادامه افزود : این تغییرات نوسان در آمار ها بسته به این است ما بیمار های روانی را چه بدانیم . مثلا در یک شرکت 100 نفر کار می کند و بر اساس آمار ها 20 نفر دچار بیمار های روانی هستند . بله درست است چرا که تعریف از بیمار روانی تنها این نیست که بیمار تمام کار های منطقیش مختل شود و یا از نظر عاطفی و احساسی ، درک و تصمیم گیری دچار مشکل شود ، افرادی که دارای این خصوصیات باشند نیز جز بیماران روانی دسته بندی می شوند اما 1 الی 2 درصد از آمار ها را به خود اختصاص داده اند .
جلیلی خاطرنشان کرد : افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، اختلالات خواب ،اختلالات رفتاری ، پرخاشگری و... در لیست بیمار های روانی قرار دارند و بیشتر آمار را این گروه از افراد به خود اختصاص داده اند که افسردگی ، استرس و پرخاشگری رتبه های اول تا سوم شایع ترین بیمارهای روانی کشور به شمار می آیند .در رابطه با آماری که آقای وزیر بهداشت اعلام کرد ( 23 درصد ) ایشان تخفیف هم قائل شده اند چرا که آمارها بالای 30 درصد هم گزارش شده است و این 23درصد را آمار متوسط می توان نام برد .
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران افسردگی را در راس بیمار های روانی در کشور اعلام کرد . افسردگی و اضطراب در زنان ۲ برابر مردان است و در کشور ما نسبت به بیشتر کشورهای دنیا شیوع بیشتری دارد. بیماری روانی به گروهی از بیماری ها گفته میشود که با تاثیر بر تفکر و رفتار باعث ایجاد ناراحتی برای فرد مبتلا یا ایجاد ناتوانی در وی می شوند و هنوز علت بیماریهای روانی به خوبی شناخته نشده است،چرا که بیمار های روانی مانند بسیاری از بیماری علت شناخته شده ای ندارد و به عبارتی می توان گفت بیماری های روانی تک علتی نیستند اما آنچه مسلم است این است که عوامل ژنتیک، استرسهای مختلف ،وضعیت اقتصادی ،وضعیت سیاسی ، تغذیه و... تمامی این عوامل دست به دست هم میدهند تا انواع بیماری های بخصوص بیمار های روانی به سراغ مردم بیاید .
به گفته وی ، حدود 25 درصد افراد هر جامعه با بیماری روان مبتلا هستند و نیاز به خدمات روانپزشکی دارند زیرا این افراد اختلال خواب دارند، پرخاشگر هستند و دچار استرس هستند و این مشکلات در مغز است، که 85 درصد با دارو درمان و مابقی با روش های روانپزشکی تحت درمان قرار می گیرند همچنین بیماری های روانی در صورتی که درمان نشوند، حتی روی سلامت روانی اعضای خانواده شخص بیمار نیز تاثیر می گذارند.
بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
واقعاً خسته نباشید
لطفاً علت و علل و ریشه های آنرا بهمراه تدابیر و تمهیداتی كه اندیشیده اید،اطلاع رسانی بفرمائید.
سپاس بیكران
روانپزشكی فرد رو درگیر دارو میكنه میبینی شخص 15 ساله داره دارو مصرف می كنه؟ این درمانه؟
باید از راهش وارد شد مشاوره برای پیشگیری و روانشناسی بالینی برای درمان .در صورتی كه روانشناس بالینی تشخیص داد فرد برای تعدیل علائم نیاز به دارو داره ارجاع به روانپزشك و تجویز دارو وسپس ادامه روند درمانی روانشناس بالینی .در كشور ما افراد برای اضطراب و استرس و اختلالات خواب و فوبی ها و ... می بینی 20 ساله داره دارو می خوره و یه هفته دارو رو كنار بگذاره میشه همون فرد سابق با مشكلی به مراتب بزرگ شده