تحقیقات نشان میدهد برخی افراد که به دلیل مشکلاتی مانند حساسیت چشمی خارش چشم دارند، بهطور مداوم چشمشان را میمالند که این کار ممکن است موجب تغییراتی در ویژگیهای بیومکانیک چشمها شود و به تغییراتی در انحنای قرنیه و نامنظم شدن شکل قرنیه بینجامد و حتی منجر به بیماری قرنیهای قوز قرنیه یا کراتوکونوس شود. البته تنها دلیل ایجاد نامنظمی قرنیه و کراتوکونوس، مالیدن چشمها نیست.
نکته مهم دیگر این که مالیدن چشمها موجب تاثیراتی در فیزیولوژی چشم از جمله کمک به جریان خون بهتر به موضع میشود و میتواند در رفع خستگی چشمها موثر باشد و ایجاد تازگی و طراوت برای ادامه فعالیت چشمی را به همراه داشته باشد.
علاوه بر این موارد باید دقت داشت که در زندگی روز مره هر چند بهداشت فردی رعایت میشود، ولی بهطور ناخواسته دستها با اشیا و ابزارهای مختلف تماس خواهند داشت که مسلما شرایط ایجاد آلودگی را فراهم خواهند کرد.
مالش نرم و ملایم چشمها میتواند به فیزیولوژی صحیح چشم کمک کند، ولی مالش شدید و محکم در صورت تکرار مکرر به چشمها آسیب میزند و سطح قرنیه چشمها را نامنظم میکند.
در تحریکات جزئی و خارش و سوزش یا خستگی مفرط چشم که میل به مالش چشمها را به همراه دارد، بهترین شرایط شستوشوی چشمها با آب شهری لوله کشی و مالش ملایم چشم در حین شستوشو است که میتواند مانع انتقال آلودگی از دست به چشم شود.
دکتر علی میرزاجانی - دانشیار گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب