به گزارش جام جم آنلاین ، افسردگی نوعی اختلال در خلق است که منجر به احساس مداوم ناراحتی و از دست دادن علاقه میشود. افسردگی بر چگونگی احساس، تفکر و رفتارمان تاثیر میگذارد و میتواند باعث مشکلات حسی و فیزیکی شود.
ممکن است در انجام کارهای روزمره دچار مشکل شویم یا حتی افسردگی ما را به این حس برساند که زندگی، ارزش زیستن ندارد.
در هر افسردگی، یک باور یا نگرش اشتباه زیربنای آن است. در هرموقعیتی میتوانیم به چهار روش اصلی فکر کنیم که از این چهار روش، سه روش آن نادرست است. اولین نوع یا روش، تفکر وحشتناک پنداری است. با این تفکر میتوانیم از تمام مسائل فاجعه بسازیم و آنها را به مسائل بزرگتر تبدیل کنیم.
دومین نوع تفکر، الزامسازی یا باید انگاری است. برخی از ما تمام روز برای خود و دیگران باید سازی میکنیم.
سومین نوع تفکر توجیه است. ما قادریم به شیوهای غیرقابل باور به توجیه پناه ببریم تا از رفتارهای نامناسب خود دفاع کنیم و اعمال خود را پذیرفتنی جلوه دهیم.
چهارمین نوع تفکر، مناسب و معقول است و ترجیح واقعبینانه نام دارد. این نوع تفکر برای رها شدن از احساسات نامناسب کار ساز بوده، اما بهکارگیری آن نیازمند تمرین بسیار است. هنگامی که میخواهیم احساس بهتری داشته باشیم وخود را از چنگال خشم، افسردگی واضطراب رها سازیم یا روابط خود را بهبود بخشیم و رفتار خود را تغییر دهیم، باید این کار را از افکارمان شروع کنیم. افکار بر نحوه رفتار و عملکرد ما تاثیر میگذارد. با جایگزین کردن افکارمثبت و خواستههای واقع بینانه خود به جای تفکرات نامعقول، خود را از احساسات نامناسب رها میسازیم.
مواد غذایی که مصرف میکنیم نیز روی خلق ما اثر مثبت یا منفی دارند. افرادی که از کمبود امگا 3 رنج میبرند، بیشتر در خطر افسردگی هستند. انواع ماهیها و آبزیان، تخم کدو، کتان، گردو و فندق و گیاهانی مانند سویا، آفتابگردان وکنجد، حاوی امگا 3 هستند. مصرف انواع ویتامین B نیز برای افسردگی مفید است. مغزها و دانهها، جوی دوسر، اسفناج، موز، غلات، تخممرغ و جگر منابع سرشار از ویتامینB هستند. مرکبات نیز نقش زیادی در رفع افسردگی و احساس شادی دارند. میوههایی مانند پرتقال، لیمو و نارنگی به دلیل این که ویتامین C دارند، با کاهش هورمون استرسزا در بدن باعث میشوند بهتر با استرس مبارزه کنیم. پس نباید مصرف آنها را فراموش کنیم.
هنگامی که احساس افسردگی میکنیم یا خلقمان پایین است، بهتر است از خانه خارج شویم. کمبود ویتامین D نیز میتواند یکی از علتهای افسردگی باشد. بهترین منبع تامین آن هم نور خورشید است. با قدم زدن در خارج از خانه به مدت 10 تا 15 دقیقه روزانه میتوان از این منبع سرشار بهرهمند شد.
ورزش نیز یکی از مهمترین روشهای افزایش انرژی است. اگر احساس افسردگی میکنیم، میتوانیم به پارک برویم و ورزش کنیم، زیرا ورزش نه تنها باعث افزایش انرژی میشود، بلکه به ترشح اندروفین در بدن میانجامد. اندروفینها دلیلی برای شاد شدن هستند و ما را از حال وهوای افسردگی خارج میکنند.
فاطمه واعظی پور
روان شناس سلامت
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد