به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، احمد قویدل با اشاره به کمبود شدید فاکتور 9 انعقادی در کشور اظهار داشت: سالها پیش در دوره وزارت دکتر دستجردی در حوزه بهداشت و درمان خبری مبنی بر خودکفایی ایران در تولید پلاسمای ایرانی برای تولید فاکتور 9 خبر داده شد که بی تردید موجب خوشحالی مردم و بخصوص بیماران هموفیلی نیازمند فاکتور 9 شد، اما متاسفانه شیرینی این خودکفایی به کام بیماران از اولین سال خودکفایی تلخ شد.
وی ادامه داد: یکی از لنگرهای مهم دسترسی دائمی بیماران به دارو که همواره از طرف سازمان غذا و دارو به آن توجه میشود انحصاری نبودن منبع تامین داروهای وارداتی است، اگرچه تامین فاکتور 9 مورد نیاز بیماران هموفیلی کشور از منابع پلاسمای ایرانی هم ارزش بزرگی در حوزه خودکفایی دارد و هم استفاده از پلاسمای ایرانی از ارزش خاص "داروی سازگار" با بیماران هموفیلی ایرانی برخوردار است، اما این دو ارزش مهم عملاً در سایه کمبودهای ادواری این داروی حیاتی بیماران نه تنها ارزش خود را از دست میدهد، بلکه عملا سودی را که شرکت انتقال دهنده پلاسمای ایرانی به خارج میبرد، به قیمت معلولیتهای غیرقابل بازگشت بیماران هموفیلی به خصوص کودکان هموفیلی تمام خواهد شد.
مدیر عامل کانون هموفیلی در ادامه از رئیس سازمان غذا و دارو در خواست کرد که سازمان غذا و دارو ضرورت دارد این موضوع را به صورت جدی بررسی کند که در طول سال 1395 چندین بار شاهد کمبود این دارو بودیم، زیرا تقریبا یکماه است که دسترسی به دارو فاکتور 9 میسر نشده است و انحصار در این حوزه میتواند با رعایت اصل وفاداری به حوزه خود کفایی و اقتصاد مقاومتی به دو شرکت واگذار شود که هر کدام بتوانند در شرایط دشوار داروی مورد نیاز کشور را پوشش دهند.
قویدل بیان داشت: در صورتیکه این راه حل میسر نباشد حفظ سلامتی بیماران ارزش آنرا را دارد که منبع دیگری هر چند کاملاً خارجی به منابع تامین فاکتور 9 افزوده شود زیرا کمبود این دارو در استانهای مختلف کشور جدی شده است و در صورت وقوع اتفاقات غیر منتظره عواقب وخیمی برای بیماران دارد.
مشکل با بیمهها پابرجاست
وی در ادامه گفت: در رابطه با این دارو هم مانند داروهای دیگرانی نگران توزیع آن هستیم. ما هنوز علیرغم انتشار خبرهای مختلف مبنی بر پرداخت مطالبات دارو - مراکز درمانی از سازمانهای بیمهگر هنوز شاهد تحول خاصی نبردیم و مطالبات هنوز پرداخت نشده است.
کار غیرانسانی شرکتهای پخش دارو
قویدل تاکید کرد: همچنین اساساً شرکتهای پخش حق ندارند از تحویل دارو به علت بدهیهای مراکز درمانی خودداری کنند و این امر به صراحت توسط سازمان غذا و دارو به شرکتها یاد آوری شده است اما بر اساس اخبار پراکنده از سطح کشور این نوع مقاومت هنوز جاری است.
وی ادامه داد: با توجه به نقش داروهای بیماران خاص در تامین سلامت این بیماران و نیاز روزمره بیماران به این داروها استنکاف شرکتهای پخش از تحویل دارو پس از آنکه دارو را از مبادی توزیع دریافت میکنند تهدید سلامت بیماران محسوب شده و کانون هموفیلی ایران این مورد را به دادستانی و دادسرای جرایم پزشکی گزارش کرده است و توجه ریاست این دادسرا و مکاتبات انجام شده که مبنای آن پیشگیری از وقوع جرم است که امیدواریم شاهد چنین استنکافی از طرف شرکتهای پخش نباشیم.
مدیر عامل کانون هموفیلی ایران خاطرنشان کرد: شرکتهای پخش دارو میتوانند از گرفتن سهمیههای داروی تا وصول مطالبات خود خودداری کنند، اما دریافت این سهمیهها و محبوس نگه داشتن داروهای حیاتی بیماران در انبارها انسانی و قانونی نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر