به گزارش جامجم آنلاین به نقل از تک شات، با این حال بسیاری از افراد از ترس عوارض جانبی این نوشیدنی برای سلامتی شان سعی دارند مصرف قهوه را محدود کنند.
اما نتایج دو تحقیق که روز دوشنبه دهم ژوئیه در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شد می تواند خط پایانی بر تمام این ترس ها بکشد.
این تحقیقات بر روی بیش از 700 هزار نفر انجام شد و نشان داد که هر چه مصرف قهوه بیشتر باشد احتمال مرگ زودرس افراد به واسطه بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی کمتر است و افرادی که تمایلی به مصرف بیش از حد کافئین ندارند نیز باید بدانند که قهوه بدون کافئین نیز اثرات مشابهی به همراه دارد.
در دو تحقیق انجام شده، محققان اطلاعات به دست آمده از تحقیقی که بر روی بیش از 520 هزار نفر از ده کشور اروپایی و در طی 16.4 سال انجام شده بود را بررسی کردند. هر چه مصرف قهوه این افراد بیشتر بود، خطر مرگ به همان نسبت کاهش پیدا می کرد.
25 درصد از افرادی که به مصرف قهوه تمایل داشتند، روزانه حداقل سه فنجان قهوه می نوشیدند. مردان این گروه از 12% شانس کمتر مرگ زودرس نسبت به افرادی که بهیچوجه قهوه نمی نوشیدند برخوردار بودند. این در حالیست که این نسبت در زنان 7% بود.
علاوه بر کاهش خطر مرگ زودرس، محققان نتیجه گرفتند که خطر مرگ ناشی از بیماری های دستگاه گوارش و گردش خون نیز کاهش می یابد. در مردان، مصرف قهوه همچنین خطر مرگ ناشی از خودکشی را کاهش می داد.
در یکی از این تحقیقات همچنین رژیم غذایی و عادات بهداشتی 185855 فرد آمریکایی به مدت بیش از 16 سال مورد پیگیری قرار گرفت و در نتایج باز هم کاهش خطر مرگ زودرس ناشی از بیماری قلبی، سرطان، بیماری های دستگاه تنفسی، سکته، دیابت و بیماری های کلیوی مشاهده شد.
افرادی که در طول روز دو یا سه فنجان قهوه مصرف می کردند در مقایسه با آنهایی که اصلا قهوه نمی نوشیدند با 18% خطر مرگ پایین تر روبرو بودند. افرادی که روزی یک فنجان قهوه می نوشیدند نیز از 12% شانس کمتر برخوردار بودند.
این دو تحقیق متاسفانه نمی توانند رابطه علت و معلولی را به اثبات برسانند و نمی توان بطور قطع بر اساس این اطلاعات گفت که نوشیدن قهوه بیشتر عمر را طولانی می کند. محققان سعی کردند عواملی همچون رژیم غذایی، چاقی و استعمال دخانیات را کنترل کنند، اما باز هم ممکن است افرادی که قهوه بیشتری می نوشند اصولا به طریقی دیگر از سلامت بیشتری برخوردار باشند که در این بررسی ها مد نظر قرار نگرفته است.
بهر حال پیشتر هم تحقیقاتی با نتایجی مشابه در این زمینه انجام شده بود که نشاندهنده عملکرد بهتر کبد، سطوح سلامت تر قند خون و کاهش التهاب در چنین افرادی بود. اما چون قهوه بدون کافئین نیز اثرات مشابهی به همراه دارد ، کافئین نمی تواند چنین تاثیری داشته باشد.
عده ای از دانشمندان معتقدند که خواص قهوه ممکن است به ترکیباتی مربوط باشد که در هنگام آماده سازی قهوه حاصل می شوند که می توان به پلی فنل های آنتی اکسیدان اشاره کرد.
در هر حال، حتی اگر ارتباط مستقیم نوشیدن قهوه با طول عمر قابل اثبات نباشد، این مطالعات نشان می دهد که نباید خود را برای مصرف زیاد قهوه سرزنش کنیم. در نهایت محققان توصیه می کنند که مصرف حداکثر 5 فنجان قهوه در طول روز هیچ مشکلی ندارد و آن را توصیه می کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب