سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین، لازم است هرچند ماه یک بار سراغ لوازم آرایشیتان هم بروید و کهنهها را دور بیندازید؛ یادتان باشد زیبایی تاریخ ندارد ولی محصولاتی که به سلامت و زیبایی شما کمک میکنند تاریخ مصرف دارند.
تاریخ مصرف را فراموش نکنید
لوازم آرایشی ،عطرها و کرم های پوستی که تاریخ مصرفشان سپری شده باشد و همچنان استفاده شوند،احتمال بروز التهاب و عفونت را در شما افزایش میدهند. محققان علت بروز این مشکل را وجود هوا و باکتری در این محصولات میدانند. لوازم آرایشی که استفاده چندمنظوره دارند مثل فرچههایی که رژلب یا سایه را روی پوست پخش میکنند، میتوانند اثرات این پدیده را تشدید کنند چون میکروبها را بین پوست لب و چشمها منتقل و ایجاد آلرژی و حساسیت را تشدید میکنند. جالب است بدانید ۶۰ درصد بانوانی که دچار آلرژی و حساسیت شده بودند لوازم آرایشی خود را به دوستانشان قرض داده بودند.
کرمپودر تاریخ گذشته ، عامل جوش و آکنه
اگر در کرمپودرتان را هنوز باز نکردهاید،میتوانید تا 2 سال آن را نگه دارید اما بعد از باز کردن، باید نهایتا بین 6 تا 12 ماه از آن استفاده کنید، چراکه بعد از این تاریخ دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
همچنین یادتان باشد کرمپودرهای خود را دور از فضاهای مرطوب(مثل حمام)، گرم و پر نور نگهداری کنید چون این محیطها رشد باکتریها را بیشتر میکنند و باعث میشوند کرمپودر و به طور کلی تمام لوازم آرایشی شما سریعتر فاسد شوند.
از نشانههای انقضا تغییر بو یا رنگ کرمپودر است، در این حالت ممکن است مصرف کرمپودر باعث ایجاد حساسیت و آکنه و جوش شود. یادتان نرود وقتی رنگ کرم شما کمی تغییر کند نشان میدهد که فاسد شده و دیگر قابل استفاده نیست.
فاسد شدن سایه چشم
اگر چشمانی حساس دارید یا به سلامت چشمهایتان اهمیت فراوانی میدهید و نمیخواهید قرمز شوند یا به خارش بیفتند هر 3 ماه یکبار سایه چشمتان را عوض کنید هرچند سایهها تقریبا فرمولی شبیه باقی پودرها مثل پنکیک و رژگونه دارند ولی از آنجا که با حساسترین قسمت بدن سروکار دارند بنابراین انتقال باکتریها به آنها و بعد سرایتشان به چشم میتواند بسیار خطرناک باشد.
در مورد سایههای چشم غیر پودری و کرمی باید دقت بیشتری داشته باشید چون باکتریها بسیار سریعتر در آنها رشد میکنند، اگر با انگشت سایه میزنید قبلش کاملا دستهایتان را بشویید. علاوه بر این هر تغییر رنگ یا بو میتواند نشانه خرابشدن سایه باشد.
خطرناکتر از همه ؛ ریمل
ریمل خطرناکترین لوازم آرایشی است که باید زود به زود دور انداخته شود. این لوازم آرایشی محل اسکان انواع باکتری است که در محیط گرم و تاریک درون آن، جا خوش کردهاند و با هر بار استفاده میتوانند به چشمها انتقال یابند. از عوارض آن، عفونتهای چشمی و در موارد شدیدتر، نابینایی است.
ریمل باید هر چند ماه یکبار(در حالت ایدهآل 2 تا 3 ماه و نهایتا 6 ماه) عوض شود،با باز شدن درریمل اکسیژن روی مواد تشکیلدهنده ریمل تاثیر گذاشته و کاری میکند که باکتریها درون آن جمع شوند. وقتی باکتریها درون ریمل تجمع کنند، میتوانند باعث قرمزی، خارش یا حتی گاهی ورم ملتهبه و گلمژه در ناحیه چشمها شود.
از طرف دیگر هربار که برس ریمل را بیرون میآورید، از آن استفاده میکنید و دوباره آن را سر جایش برمیگردانید، در این مسیر برس تعدادی باکتری جذب میکند و آن را درون ریمل میبرد.
وقتی ریمل شما خراب میشود بویی نزدیک به بوی گازوئیل از آن به مشام میرسد. هرگاه در چشمهایتان احساس ناراحتی کردید و نشانههایی از بعضی بیماریها در آنها دیدید، باید اولین کاری که میکنید دور انداختن تمام لوازم آرایشیهای مربوط به چشمتان باشد چون ممکن است بیماری به آنها سرایت کرده باشد. اگر بعد از یک یا 2 روز همچنان در چشمهایتان احساس التهاب و ناراحتی کردید حتما به یک متخصص چشم مراجعه کنید.
پنکیک آلوده و فاسد
هر پنکیک یا پودری را حداقل میتوان 2 تا 3 سال استفاده کرد به شرط آنکه در محیطی خشک و خنک نگهداری شوند اما پنکیکهایی که منشا گیاهی دارند چون مقدار بسیار کمی آب در آنها وجود دارد درنتیجه رشد باکتریها در آنها محتمل است. بنابراین اول از همه به برچسب پنکیکتان نگاه کنید اگر روی آن عبارت گیاهی << botanical>> وجود داشت یا نوشته بود که دارای موادی چون بابونه، آلوورا، بامبو، چای سبز یا.... است، باید در نگهداری آن دقت بیشتری کنید چون در آنها مقداری آب وجود دارد. پودرهای فشرده تا 2 سال و پودرهای نرم را تا 3 سال میتوانید استفاده کنید.
پنکیک تاریخ گذشته چندان قابل تشخیص نیست اما شاید بتوان تا حدی حدسهایی درباره فساد آن زد مثلا اگر دیدید در یک دوره زمانی دچار تغییر رنگ شد احتمالا تاریخ مصرف آن به انتها رسیده و قابل استفاده نیست یا اگر متوجه شدید بافت آن تغییر کرده یا مواردی از این قبیل، تاریخ مصرف آن گذشته است.
رژگونه را هر سال عوش کنید
دقیقا همان قانونی که درباره پنکیکها وجود داشت در مورد رژگونههای پودری هم صدق میکند یعنی اگر در مواد تشکیلدهنده آن آب وجود نداشته باشد، میتوانید تا مدتها یعنی 2 تا 3 سال از آن استفاده کنید البته اگر رژگونه کرمی باشد، باید هرسال آن را عوض کنید. اگر میخواهید عمر رژگونه را زیاد کنید به طور مرتب برس آن را بشویید و رژگونه را در محیطی تاریک و خشک نگهداری کنید.اگر رژگونهتان مرطوب یا نمدار شود احتمال رشد باکتریها در آن تسریع میشود.
وقتی شما رژگونه خود را روی کرم صورت یا کرمپودر میمالید، چربیها لابهلای موهای برس گیر میکنند و به رژگونه انتقال مییابند. این حالت باعث میشود یک لایه کمرنگ سفید خاکستری روی رژگونه پودری یا لایهای گچی روی کرمها به وجود بیاید. برای اینکه از به وجود آمدن این حالت جلوگیری کنید بعد از استفاده از مرطوبکننده یا کرمپودر چند دقیقه صبر کنید و بعد رژگونه بزنید.همچنین میتوانید قبل از استفاده از رژگونه چربیهای صورت را پاک کنید و بعد از استفاده نیز برس رژگونه را با یک حوله خشک تمیز کنید.در مورد کرمها و پودرها ترکیب ظاهری آنها نیز میتواند بسیار کمککننده باشد. اگر ترکیب رژگونهتان بسیار سفت و سخت شده بود و به راحتی از هم جدا نمیشد و تکان نمیخورد، باید یک رژگونه نو بخرید.
آلودگی خط چشم
خطچشم مایع یا مداد باید هر 3 ماه یکبار عوض شوند. اگر از مداد استفاده میکنید توصیه میکنیم هربار قبل از استفاده آن را بتراشید تا اگر آلودگی روی آن وجود داشت از بین برود
آلودگی خط چشم معمولا هیچ نشانه آشکاری ندارد. اگر خط چشمتان آلوده باشد احتمال قرمزی،خارش و در موارد بد، التهاب به وجود میآید، البته گاهی میتوان قبل از التهاب تشخیصهایی داد مثلا اگر به طور واضح دیدید که ماده آرایشی شما لایهلایه شده است فورا از شر آن خلاص شوید. ناگفته نماند که از مداد چشم میتوان زمان بیشتری استفاده کرد.
از آنجا یی که رژلبها مدام با لبها در تماس هستند، بهتر است هر سال عوض شوند البته در رژلبها آبی وجود ندارد بنابراین احتمال فاسد شدن آنها بسیار کمتر است، البته اگر اخیرا بیمار بودهاید بهتر است رژ خود را دور بیندازید.هیچگاه رژلب خود را به کسی قرض ندهید یا از رژ کسی استفاده نکنید چون احتمال سرایت بیماری از این راه بسیار است.
رژلبها دارای مواد روغنی شکل هستند بنابراین در طول زمان بوی روغن مانده میگیرند. باید بدانید که ظاهر این محصول میتواند فاسد شدنش را نشان دهد. هرگاه احساس کردید در بافت و ترکیب رژتان تغییری ایجاد شده، آن را دور بیندازید، یکی دیگر از نشانههای فاسد شدن ، سفت شدن رژ است به طوری که رنگدانههای آن به راحتی روی لب نمینشینند و اگر شما از آن استفاده کنید ناصافیاش را احساس میکنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد