به گزارش جامجم آنلاین به نقل از فارس، حمیدرضا دهقانینیا، مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، امروز طی یک نشست خبری اعلام کرد که درخواست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از اعضای صنف فروشندگان تلفن همراه این است که از این پس از خرید تلفن همراهی که قادر به احراز اصالت آن نیستند، پرهیز کنند و پیش از خریداری تلفن همراه، از قاچاق نبودن آن اطمینان حاصل کنند. دهقانی خاطرنشان کرد که فروشندگان باید این موضوع را در مورد گوشیهایی که در حال حاضر شامل طرح رجیستری نیستند نیز در نظر داشته باشند.
دهقانی خاطرنشان کرد که احراز اصالت گوشی تلفن همراه از روی کد IMEI آن قابل انجام است. به اعتقاد وی، طرح ثبت گوشی در شبکه یا رجیستری، مصداق نزدیک همکاری دولت و بخش خصوصی است. دهقانی چنین همکاریهایی را لازمهی رساندن طرحهای ملی اینچنینی با ضریب نفوذ بالا به نتیجهی مطلوب میداند.
مدیر کل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه فرآیندهای دیگری نیز مشمول طرح رجیستری شدهاند، افزود:
در گذشته، احراز اصالت کالا از طریق کد دستوری #۷۷۷۷* انجام میشد؛ اما اکنون باید علاوه بر مورد ذکرشده، پس از استعلام فرآیند اصالت خریداران فعالسازی گوشی را انجام دهند. برای این کار، خریدار باید از طریق کد دستوری #۷۷۷۷* اقدام کند که در این سامانه، گزینهی دوم مربوط به فعالسازی گوشی است.
دهقانینیا در ادامه از اجرای فاز سوم طرح رجیستری گوشی تلفن همراه از هفتهی آینده خبر داد و گفت:
گام انتقال مالکیت مربوط به افرادی است که میخواهند گوشی خود را بفروشند یا گوشی دست دوم خریداری کنند که بر این اساس باید تمامی مراحل اصالت کالا و فعالسازی آن انجام شود. براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، طرح رجیستری با موفقیت در حال انجام است.
طبق گفتهی دهقانی نیا، در ۹ ماه اول سال ۱۳۹۵، ارزش واردات رسمی گوشی موبایل، ۱۴۷ میلیون دلار بوده که در ۹ ماه اول سال ۹۶ این رقم به ۲۷۸ میلیون دلار رسیده است. همچنین در پاییز سال ۹۵، ارزش وارداتی تلفن همراه ۵۶ میلیون دلار بوده که این رقم در پاییز امسال به ۱۴۴ میلیون دلار رسیده است؛ بنابراین، واردات رسمی تلفن همراه رشدی ۱۶۰ درصدی داشته است.
دهقانی نیا در خصوص فاز سوم طرح رجیستری گفت:
مرحلهی سوم در زمان خرید و فروش گوشیهای دست دوم کارایی دارد و این امکان را برای مالک فراهم میکند که اگر گوشی تلفن همراهش سرقت شد، بدون نیاز به مراجعه به جایگاه خاصی، گوشی را از حیز انتفاع خارج کند و حتی این امکان را به دارندهی گوشی میدهد که بتواند وضعیت گوشی سرقتشدهی خود را تشخیص دهد.
حمیدرضا دهقانی نیا در ادامه بیان داشت که مطابق اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تمام گوشیهای تلفن همراهی که تا ساعت ۲۳ و ۵۹ دقیقهی روز ۱۴ آذر ۱۳۹۶ روشن شده و سرویس دریافت کردهاند، گوشی مجاز تلقی میشوند و سرویس مربوطه را دریافت خواهند کرد؛ اما این تاریخ دیگر قابل تمدید نیست.
وی در ادامه گفت:
روزانه تعدادی گوشی از شبکهی تلفن همراه خارج میشود و بیش از ۷۰ درصد گوشیهایی که وارد شبکه میشوند، فعال هستند و شناسهی آنها پس از استعلام پاسخ مثبت میگیرد. بر اساس برنامه تلاش میکنیم قبل از بیست و دوم بهمنماه، یکی از سه برند سامسونگ، الجی یا هواوی، مشمول طرح رجیستری شود.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد