سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، اینها فقط گوشهای از اخبار غمانگیزیست که این روزها از رودخانه کرج منتشر میشود، در آخرین مورد مادری ۳۲ ساله برای نجات پسر هفت سالهاش به آب زد اما متأسفانه هر دو جان خود را از دست دادند.
در اکثر این خبرها یک وجه مشترک وجود دارد، اینکه خانوادهای برای گذراندن اوقاتی خوش در کنار هم بودهاند اما ناگهان یکی به رودخانه سقوط کرده و جانش را از دست داده و گاهاً دیگر اعضای خانواده هم برای نجات او به آب زدهاند و اسیر آبهای خروشان رودخانه کرج شدهاند.
در طول این مدت هشدارهای زیادی از طرف رسانهها به گردشگران و مسافران عبوری از کنار رودخانههای البرز داده شده که یا به رودخانه نزدیک نشوند و یا در صورت اتراق مواظب کودکان و سالمندان باشند و البته هرگز فکر شنا در رودخانه به سرشان نزند اما با وجود این هشدارها، در طول این مدت شاهد جان باختن ۱۶ نفر در رودخانههای استان البرز به خصوص رودخانه کرج بودهایم.
برخی کمکاری نهادهای مسئول به خصوص آب منطقهای به عنوان متولی رودخانهها را عامل وقوع این حوادث میدانند اما از طرف دیگر آب منطقهای عنوان میکند که هشدارهای لازم از طرف ما هم از طریق رسانهها و هم از طریق نصب بنر و هم به صورت حضور تیمهای گشت داده شده ولی گردشگران قدرت رودخانه را دست کم گرفته و هشدارها را جدی نمیگیرند.
جدا از بحث اینکه چه کسی مقصر رخداد این حوادث غمانگیز و دلخراش است که در جای خود باید حتماً بررسی شود اما سوال اینجاست که چرا رودخانه کرج در بی رحمترین حالت خود قرار گرفته است.
یکی از دلایل این موضوع سردی آب است، هلال احمر در مورد این مساله توضیح میدهد که برف کوههای منطقه این روزها ذوب شده و در رودخانه جریان پیدا میکند، همین موضوع دمای رودخانه را تا حد زیادی کاهش داده و باعث میشود فرد دچار شوک شده و سردی آب عملکرد اندام وی را مختل کند، حال تصور کنید جسمی که ذرهای توان دفاع از خود در برابر صخرهها، سنگها و موجهای رودخانهای خروشان را ندارد چگونه میتواند سالم از آب خارج شود مگر اینکه معجزهای رخ دهد.
دیگر موضوعی که رودخانه کرج را کشندهتر از همیشه کرده، افزایش حجم آبی است که در آن جریان دارد، گفته میشود دبی معمولی رودخانه کرج چیزی بین ۸.۵ تا ۹ هزار لیتر در ثانیه است اما این روزها این رقم به ۲۰ تا ۲۴ هزار لیتر در ثانیه رسیده است، حتی برخی از دستگاهها این رقم را تا ۳۰ هزار لیتر در ثانیه هم عنوان کردهاند، جریان ۲.۵ تا سه برابر حد معمول، از رودخانه کرج یک موجود کشنده ساخته که مرگ در صورت تماس با آن را حتمی میکند.
نکته تأملبرانگیز در مورد حوادث دلخراش رودخانههای البرز به خصوص رودخانه کرج این است که تاکنون همه جانباختگان این حوادث یا مسافرانی از سایر استانهای کشور بودهاند یا شهروندانی از کرج و سایر مناطق البرز و بومیان منطقه دچار رخداد هولناکی از طرف رودخانه کرج نشدهاند، این یعنی بومیان از قدرت رودخانه خبر دارند و علیرغم ارتباط مداومی که با آن دارند به رودخانه نزدیک نمیشوند و بیشتر قربانیان کسانی هستند که از این وضعیت خبر ندارند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد