در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، جمهوری اسلامی ایران از همان روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ همواره مورد تهدید و تحریم کشورهایی قرار گرفت که روزی در کشور منافع داشتند؛ به همین خاطر مجبور شد تا دست به زانوی خود بگیرد و کشوری که روزی وابستگی شدیدی به غرب داشت را دوباره بسازد.
جوانان در آن روزهای سخت که حتی جنگ تحمیلی نیز آغاز شده بود دست بکار شدند و در تمامی حوزهها اقتداری مثالزدنی را برای کشور به وجود آوردند، مانند گامی که در عرصه نظامی برداشته و تمام معادلات دشمن بعثی و حامیان آنها را بهم ریختند، به شکلی که حتی وجبی از خاک ایران اسلامی کم نشد و این مسیر امروز همچنان ادامه دارد.
راه صد سالهای که ۴۰ ساله طی شد
درست در روزهایی که دشمنان تصور این را داشتند که ایران دیگر قوای نظامی برای حفاظت انقلاب خود ندارد دلیرمردان جمهوری اسلامی ایران با روش مهندسی معکوس کار تولید قطعات مورد نیاز تجهیزات زمینگیر شده را شروع کردند و در کمال ناباوری غربیها تجهیزات فوق پیشرفته خود مثل جنگندههای اف ۱۴ را به پرواز درآوردند.
در بهت دشمنان، متخصصان ایرانی گام بعدی یعنی طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز نیروهای مسلح را در دستور کار قرار دادند و در مدت زمانی کوتاهی موفقیتهای بزرگی بدست آوردند که بیش از پیش دنیا را متعجب کرد که چگونه کشوری آن هم در زیر فشار سختترین تحریمها پیشرفت میکند؛ آنها قصد داشتند سرعت پیشرفت ایران را کم کنند چون از این پیشرفت و توان رزمی پس آن هراس داشتند، اما نتوانستند مانع جدی ایجاد کنند.
بودجه نظامی جمهوری اسلامی ایران سالها است که روی مبلغ ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مانده و از این منظر در جایگاه سی و سوم جهان قرار گرفته، اما با این حال متخصصان ایرانی کار طراحی و تولید تجهیزات پیشرفته و مدرن چون تانک کرار، جنگنده قاهر ۳۱۳ و سامانه پدافندی باور ۳۷۳ را آن هم درست در زمانی که کشورهای عربی منطقه با قراردادهای سنگین در حال خرید تجهیزات به اصطلاح مدرن از غرب بودند به دست گرفتند.
ساخت و رونمایی چنین تجهیزاتی که به گفته کارشناسان مسائل نظامی در لبه تکنولوژی جهان قرار دارد باعث شد تا بسیاری از کشورهای جهان به خصوص همسایگان جمهوری اسلامی ایران حسابی ویژه روی تهران باز کنند و برای همکاری در زمینه نظامی پیش قدم شوند؛ حتی از شرکتهای متخصص ایرانی برای شرکت در نمایشگاههای بزرگ تجهیزاتی جهان، چون ماکس روسیه دعوت شد که این فرصت خوبی را جهت نمایش دستاوردهای جمهوری اسلامی به وجود آورد.
در همین راستا سردار سرتیپ پاسدار قاسم تقیزاده جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: تسلیحاتی که در داخل کشور ساختهایم از پیشرفتهترین تکنولوژی جهان برخوردار بوده و در برابر جنگهای الکترونیکی مقاوم هستند که یک نمونه آن باور ۳۷۳ است.
جانشین وزیر دفاع با بیان این که ما انواع جنگهای الکترونیکی دشمن را رصد میکنیم، خاطر نشان کرد: ما متناسب با تهدیدات ابزارهای مورد نیاز برای مقابله را دادیم که این نشان دهنده قدرت بازدارندگی ایران اسلامی و حرکت کشور بر لبه تکنولوژی جهان است.
اقتداری که در نمایشگاه ماکس به رخ جهانیان کشیده شد
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی وارد دو ابر قدرت غرب و شرق در رقابتی تسلیحاتی شدند و هر کدام قصد داشتند تا میزان فروش سلاح خود را به اندازه چشمگیری افرایش دهند از این رو دست به اقدامات فراوانی زدند که یکی از آنها برگزاری نمایشگاههای هوایی مانند نمایشگاه ماکس روسیه است.
نمایشگاه ماکس روسیه از سال ۱۹۹۳ کار خود را در منطقه ژوکوفسکی این کشور آغاز کرد و هر دو سال یکبار میزبان بسیاری از کشورهای جهان بخصوص همسایگان روسیه است که قصد دارند پیشرفتهترین تجهیزات خود را به نمایش بگذارند؛ یکی از شرکتکنندگان در این نمایشگاه جمهوری اسلامی ایران که با بخشی از تجهیزات خود چند سالی است حضور پیدا میکند.
متخصصان کشورمان در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و بخشهای خصوصی از اولین سال تا نمایشگاه امسال حضور پررنگی داشته و هر سال تجهیزات نوین خود را به نمایش گذاشته مانند نمایش ماکت جنگنده کوثر و یا موشک کروز مبین که امسال رونمایی شد؛ جمهوری اسلامی ایران با این کار میخواهد دنیا بفهمد که کشور ما این روزها چه اقتداری بدست آورده تا حتی فکر تجاوز هم سر دشمنان خطور نکند.
از سوی دیگر تکنولوژی در دنیای امروز سرعتی بالا پیدا کرده و ساخت تجهیزات نوین نظامی نیاز به این دارد که طراحان ایرانی به دانش روز مسلح باشند؛ به همین خاطر ایران با حضور فعال در چنین نمایشگاههایی و یا برگزاری نمایشگاه در داخل کشور این فرصت را ایجاد میکند تا زمینه همکاریهای مشترک و تبادل اطلاعات میان طراحان ایرانی و بینالمللی صورت بگیرد و تجهیزات پیشرفتهتر ساخته شود.
علاوه بر این جمهوری اسلامی ایران با ساخت تجهیزات فوق پیشرفته بومی آن هم در شرایط سخت تحریم بسیاری از کشورهای جهان را مشتاق کرده تا به خرید تجهیزاتی، چون موشک از کشورمان روی بیاورند چرا همه دیگر خوب میدانند که ایران این روزها در حال تبدیل شدن به قدرت نوظهور نظامی است و از طرف دیگر تجهیزات غربی هم با آن همه تبلیغ رسانهای نشان دادند کارایی واقعی را ندارند گواه این موضوع قراردادی است که روسیه برای خرید موتور مینیجت با ایران در خلال نمایشگاه ماکس ۲۰۱۹ بسته است.
این موضوع نشان میدهد که قوای نظامی جمهوری اسلامی ایران از نظر تامین تسلیحات به خودکفایی رسیدهاند و نیروهای مسلح باید در فکر صادرات باشند؛ موضوعی که سردار حسین دهقان وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به آن اشاره و اظهار کرد: ظرفیت کشور در بحث توان موشکی به حدی رسیده که علاوه بر تامین نیازهای داخلی میتوانیم در خصوص بازارهای جهانی فضایی را در مقابل خود باز کنیم که صادرات محصولهای نظامی به دیگر کشورها را داشته باشیم.
در همین راستا موسسه بینالمللی مطالعات صلح استکهلم موسوم به سیپری در گزارشی میزان صادرات سلاح جمهوری اسلامی ایران بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ را بیش از ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زده که به سایر کشورهای جهان صادر شده و از طرفی هم گفته که کشورهایی، چون آمریکا که خود میلیاردها دلار از طریق فروش سلاح درآمد کسب میکنند مخالف این موضوع هستند و سعی در متوقف کردن آن دارد.
هراس آمریکاییها از ورود ایران به بازار جهانی فروش تسلیحات بسیار زیاد است، چرا که در درجه اول این موضوع باعث ریزش مشتریان تسلیحات غربی میشود چرا که در حال حاضر با وجود ناکارآمدی تجهیزات نظامی آمریکا و نبود تجهیزات مناسب بسیاری از کشورها به اجبار از این کشور خرید میکنند و از طرف دیگر این موضوع سبب کاهش درآمد کاخنشینان واشنگتن از فروش تسلیحات میشود پی به هر نحوی قصد جلوگیری از این موضوع را دارند، اما مانند سابق شکست خواهند خورد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب