یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین، مرتضی صفوی در گفتگو با فارس در پاسخ به این پرسش که «موز چه خواص غذایی دارد؟»، اظهار داشت: موز میوه درختی است که در جاهای گرمسیر و مرطوب به ثمر میرسد.برگهای آن بسیار دراز و عریض است و درازی برگها تا 2 متر میرسد؛ موز ابتدا در غلاف صنوبری شکل قرار دارد سپس میشکافد و خوشه پدیدار میشود و در هر خوشه بیش از 100 دانه موز وجود دارد.
وی افزود: میوه موز بسیار خوشمزه و خوش طعم است و درخت آن در حدود 3 متر ارتفاع دارد. معمولا موز را به صورت نارس از درخت چیده و در میان کاه میگذارند و تا زرد و شیرین شود، اما در تجارت، به وسیله مواد شیمیایی مانند اتیلن و استلن، رنگ موز را زرد میکنند.
صفوی با بیان اینکه این میوه در جنوب ایران نیز تولید میشود، گفت: از میوه و پوست آن استفاده شده و خاصیت غذایی زیادی دارد و از نظر ترکیبات بسیار به گندم نزدیک است.
وی با اشاره به اینکه موز برای اطفال و اشخاص سالخورده و کسانی که تازه از بستر بیماری برخاستهاند بسیار مفید است، تصریح کرد: قند موجود در موز بسیار مرغوبتر از قند شیرینی، برای سلامتی اطفال مفید است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه موز میوهای گرم و دارای ویتامینهای B1،B2 ،C است، بیان داشت: موز غذای کاملی برای کودکان و افراد مبتلا به سوء هاضمه است.
صفوی اضافه کرد: موز مانند سایر میوهها خون را قلیایی کرده و در نتیجه صافی، تعادل و پاکی خون ایجاد میکند؛ ضمن اینکه اوره اضافی در خون را دفع کرده و برای افراد مبتلا به بیماری قلبی، ورم کلیه و بیماریهای تورمی مفید است.
وی با اشاره به اینکه موز برای درمان بیماریهای اسهال شدید و اسهال در اطفال مفید است، یادآور شد: 300 تا 500 گرم از آن را میتوان به صورت پوره در آور با کمی آب برنج مخلوط کرده و به این بیماران داد.
این متخصص تغذیه موز را میوهای معتدل، مقوی و چاق کننده توصیف کرد و افزود: موز جهت تسکین سرفه و خشونت حلق موثر بوده و برای افرادی که درد کلیه دارند نیز مفید است.
صفوی با اشاره به اینکه موز به علت داشتن مقدار زیادی فسفر در افزایش هوش و حافظه کودکان تأثیر زیادی دارد، خاطرنشان کرد: نیروی بدنی مادر را افزایش داده و مانع از سقط جنین میشود.
وی با بیان اینکه موز دارای مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن ، منیزیم و روی است، متذکر شد: این میوه برای افرادی که نمیتوانند مواد قندی را به خوبی هضم کنند یا مبتلا به ورم معده، دیابت و چاقی هستند، زیانآور است.
این متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه زیاده روی در مصرف موز باعث ایجاد حساسیت در بدن میشود و موجب خارشهای شدید خواهد شد، ابراز داشت: باید از مصرف موزهای نارس یا کهنه و سیاه خودداری کرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد