
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ،سمیرا مرادی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: موز میوه درختی است که در جاهای گرمسیر و مرطوب به ثمر میرسد، برگهای آن بسیار دراز و عریض است و درازی برگها تا دو متر میرسد؛ موز ابتدا در غلاف صنوبری شکل قرار دارد سپس میشکافد و خوشه پدیدار میشود و در هر خوشه بیش از ۱۰۰ دانه موز وجود دارد.
وی افزود: میوه موز بسیار خوشمزه و خوش طعم است و درخت آن در حدود سه متر ارتفاع دارد و معمولا آنرا به صورت نارس از درخت چیده و در میان کاه میگذارند تا زرد و شیرین شود، اما در تجارت به وسیله مواد شیمیایی مانند اتیلن و استلن، رنگ موز را زرد میکنند.
مرادی با بیان اینکه این میوه در جنوب ایران نیز تولید میشود، گفت: از میوه و پوست آن استفاده شده و خاصیت غذایی زیادی دارد و از نظر ترکیبات بسیار به گندم نزدیک است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه موز برای اطفال و اشخاص سالخورده و کسانی که تازه از بستر بیماری برخواستهاند بسیار مفید است، تصریح کرد: قند موجود در موز بسیار مرغوبتر از قند شیرینی بوده و برای سلامتی اطفال مفید است.
وی با بیان اینکه موز میوهای گرم و دارای ویتامینهای B۱، B۲، C است، عنوان کرد: موز غذای کاملی برای کودکان و افراد مبتلا به سوء هاضمه است.
مرادی اضافه کرد: موز مانند سایر میوهها خون را قلیایی کرده و در نتیجه صافی، تعادل و پاکی خون ایجاد میکند؛ ضمن اینکه اوره اضافی در خون را دفع کرده و برای افراد مبتلا به بیماری قلبی، ورم کلیه و بیماریهای تورمی مفید است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه این میوه برای درمان بیماریهای اسهال شدید و اسهال در اطفال مفید است، بیان کرد: ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم از آنرا میتوان به صورت پوره درآورد با کمی آب برنج مخلوط کرده و به این بیماران داد.
وی موز را میوهای معتدل، مقوی و چاق کننده دانست و افزود: موز جهت تسکین سرفه و خشونت حلق مؤثر بوده و برای افرادی که درد کلیه دارند نیز مفید است.
مرادی با اشاره به اینکه موز به علت داشتن مقدار زیادی فسفر در افزایش هوش و حافظه کودکان تأثیر زیادی دارد، عنوان کرد: این میوه نیروی بدنی مادر را افزایش داده و مانع از سقط جنین میشود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه موز دارای مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و روی است، ادامه داد: این میوه برای افرادی که نمیتوانند مواد قندی را به خوبی هضم کنند یا مبتلا به ورم معده، دیابت و چاقی هستند، زیانآور است.
وی با تأکید بر اینکه زیاده روی در مصرف موز باعث ایجاد حساسیت در بدن و خارشهای شدید خواهد شد، افزود: باید از مصرف موزهای نارس یا کهنه و سیاه خودداری کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد