عمده علت ابتلا به آسم، ازدیاد حساسیت و آلرژی است و یکی از موارد بروز آلرژی مواد غذایی حساسیتزا است. طیف زیادی از مواد غذایی میتواند باعث حساسیت و آلرژی شود و در نتیجه آسم را تشدید کند.
برخی از غذاهای دریایی ازجمله میگو و صدف، برخی آجیلها ازجمله بادامزمینی، شیر و تخممرغ، برخی ادویهجات، ترشیجات و... از علل اصلی ایجاد آلرژی غذایی هستند.
مادران بارداری که حساسیت و آلرژی یا علائم آسم را دارند باید توجه ویژهای از بعد بروز بیماری در جنین داخل رحم داشته باشند و با پرهیز از مصرف غذاهایی که به آن حساسیت دارند، هم خود و هم جنین خود را در برابر آلرژی و احتمال آسم محافظت کنند.
بروز آسم هم بهعوامل ژنتیکی و هم محیطی بستگی دارد که فاکتورهای ژنتیکی از دسترس بیماران بهدور است ولی بحث عوامل محیطی از جمله تغذیه میتواند تحت کنترل افراد بوده و با رعایت اصول مراقبت از بروز یا تشدید حملات آسم ممانعت کند.
مادران باردار باید توجه کنند در صورت بروز علائم آلرژی و آسم حتما باید با مراجعه به پزشک معالج خود، دستورها و راهنماییهای تجویز شده را اجرا کنند.
دكتر سید شمسالدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت