به گزارش جام جم آنلاین، در این تحقیقات داوطلبان ۱۸ ساله و بالاتر مبتلا به بیماریهای روماتیسمی و اسکلتی عضلانی، دو واحد از واکسن های فایزر یا مدرنا را در فاصله زمانی مناسب برای ایمنسازی، دریافت کردند و پس از آن نمونه خون داوطلبان به منظور ارزیابی میزان پادتنهای ایجاد شده در اثر واکسیناسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
بر اساس نتایج این تحقیقات بیماران روماتیسمی و اسکلتی عضلانی که از داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی استفاده میکنند، واکنش ایمنی ضعیفتری نسبت به واکسن دارند و به همین علت حتی پس از واکسیناسیون نیز در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ قرار دارند.
به گفته محققان لازم است این بیماران حتی پس از واکسیناسیون، همچنان تدابیر محافظتی از جمله استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را به کار بگیرند.
آرتریت (التهاب مفاصل) به التهاب دردناک در ناحیه مفاصل گفته میشود که یکی از بزرگترین معضلاتی است که افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه میشوند.
استئوآرتریت (آرتروز)، آرتریت روماتوئید (رماتیسم مفصلی)، آرتریت عفونی، ورم مفاصل پسوریاتیک و نقرس، پنج گروه عمده آرتریت محسوب می شوند. آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی مزمن و شایع است.
آرتروز شایع ترین نوع آرتریت است. این التهاب دردناک سبب تورم و اختلال حرکت مفاصل می شود و معمولا در ناحیه دست، زانو، لگن و ستون مهره ها بیشتر است. سه عامل اضافه وزن، سن و آسیب دیدگی مفاصل، مهمترین دلیل بروز آرتروز هستند.
مطالعات نشان میدهد رژیم غذایی در کنترل آرتریت نقش موثری دارد. رژیم غذایی مدیترانهای (شامل سبزیجات و میوه، آجیل، روغن زیتون و ماهی) و اجتناب از سیگار و الکل برای بیماران مبتلا به آرتریت توصیه شده است.
مواد غذایی حاوی باکتری های پروبیوتیک مانند ماست و مکمل هایی غذایی نیز در کاهش درد بیماران موثر هستند.
• ورزش منظم روزانه به مدت حداقل ۳۰ دقیقه
• انجام حرکات کششی در طول روز
• اجتناب از حمل اشیای سنگین
• استفاده از تشک طبی و استاندارد
• اجتناب از نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر
• پوشیدن لباس گرم در روزهای سرد
• نوشیدن مقدار کافی آب در روز
• درمان انواع کم خونی
• آگاهی از علایم آرتروز
• خوردن صبحانه کامل
• کنترل استرس
• خواب کافی
• محافظت از مفاصل
حبوبات، کدو، نخود فرنگی، کلم بروکلی، انواع سبزی ها، اسید چرب امگا ۳، انواع ماهی، سنجد، خربزه، گردو، بادام، لبنیات، سیب زمینی، ذرت، آناناس، انگور، قرمز، توت فرنگی، هلو، تمشک، انبه، کیوی، پرتقال، طالبی، کنجد و سیاه دانه مواد غذایی مفید برای درمان آرتریت هستند.
منبع: ایرنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد