به گزارش
جام جم آنلاین، رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: برای پرواربندی دام سبک و زنجیره تولید گوشت قرمز به عشار تسهیلات بانکی تا سقف ۵۰ میلیون تومان با بازپرداخت پنج ساله اعطا میشود.
شاهپور علایی مقدم در حاشیه افتتاح ساختمان امور عشایر مازندران با بیان اینکه در راستای تنوع بخشی به شغلهای عشایری هفت برنامه در سازمان امور عشایر کشور تعریف و به استانها ابلاغ شد، گفت: زنجیره تولید گوشت قرمز تا سفره مصرف کننده، تکمیل زنجیره تولید لبنیات و فرآوردههای لبنی، توسعه کشت و جمع آوری گیاهان دارویی در مراتع عشایری، توسعه باغات در اراضی شیبدار و صنایع دستی و تبدیلی از برنامههای اساسی سازمان امور عشایر کشور است.
وی تصریح کرد: تسهیلات بانکی، کمکهای فنی مهندسی و اصلاح نژاد و اصلاح تغذیه در دامهای عشایری از دیگر حمایتهای سازمان امور عشایر کشور است تا بتوانیم بهرهوری در دامهای عشایر را افزایش دهیم و تولیدات را اقتصادیتر کنیم.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به ضریب تبدیل علوفه وزن زنده دام عشایر در چهار سال گذشته که به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن، ۱۲ کیلوگرم علوفه مصرف میشد، افزود: در حال حاضر با بکارگیری آخرین شیوههای علمی و یافتههای علمی به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن دام زنده، تنها هفت کیلوگرم علوفه مصرف میشود.
علایی مقدم با اشاره به اصلاح نژاد دام در حوزه عشایری گفت: دوقلوزایی و چند قلوزایی در دامهای عشایری در راستای افزایش و ارتقاء اقتصاد عشایر است که از برنامههای مهم سازمان عشایر است.
وی به حمایتهایی که در زمینه تولیدات عشایر میشود اشاره کرد و افزود: برای پرواربندی دام سبک و زنجیره تولید گوشت قرمز به عشار تسهیلات بانکی تا سقف ۵۰ میلیون تومان با بازپرداخت پنج ساله اعطا میشود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه برای حمایت از صنایع دستی عشایر به صندوقهای خرد زنان عشایر حمایتهای لازم صورت میگیرد تا صیانت از اشتغال زنان عشایر انجام شود، ادامه داد: برای اصلاح روش تغذیه هم توسعه کارگاههای کنسانتره و تولید علوفه و جیره علمی برای دامهای عشایر از برنامههای سازمان امور عشایر است که در همه استانها پیگیری میشود.
این مسؤول ادامه داد: توسعه باغات در اراضی شیبدار مورد حمایت سازمان امور عشایر ایران قرار میگیرند تا عشایر در مراتع مورد نظر باغ ایجاد کنند و موجب تنوع بخشی به اشتغال و تولید آنان میشود و بهبود اقتصادی درآمد خانوار عشایر را به همراه دارد.
وی در پاسخ به این سوال که انتظار سازمان امور عشایر از رئیس جمهور آینده برای حمایت از این بخش چیست؟ گفت: جامعه عشایری را به عنوان گروه هدف سوم در مبنای برنامهریزیهای خود لحاظ کنند.
علایی مقدم ادامه داد: در گذشته از جامعه عشایری غافل بودیم و خوشبختانه در چهار سال گذشته کارهای خوبی برای این قشر انجام شد و رئیس جمهور جدید باید توجه ویژهای به عشایر داشته باشد چرا که این قشر مظهر تولید و نماد اقتصاد مقاومتی هستند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران خاطر نشان کرد: اگر به جامعه عشایری توجه ویژه شود در گوشت قرمز میتوانیم به خودکفایی برسیم.
بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، جمعیت استان مازندران ۳ میلیون و ۲۸۳ هزار و ۵۸۲ نفر است. جمعیت قشلاقی عشایر این استان ۴ هزار و ۶۴۸ نفر (۱۱۶۲ خانوار) و جمعیت ییلاقی ۱۹ هزار و ۱۴۸ نفر (۴۷۸۷ خانوار) است.
عشایر این استان ۲ درصد از جمعیت عشایری کشور را در خود جای داده است. عشایر مازندران در ۲۱۰۰ سامانه عرفی استقرار دارند.
منبع: خبرگزاری صداوسیما