به گزارش جام جم آنلاین، این تهدیدات بهداشتی، بیماریهای عفونی مشترک بین انسان و دام نامیده میشود. شیوعهای اخیر بیماری های عفونی شامل کووید ۱۹ و ابولا است.
«پاتریک استفنز»، استادیار پژوهشی در دانشکده بوم شناسی دانشگاه «جورجیا اودوم» در آتن گفت: در دوران کووید ۱۹، قابل درک است که بسیاری از مردم ممکن است متوجه نباشند که چه تعداد از شیوع دیگر بیماری های عفونی ناشی از شرایط پیچیده و درهم تنیده اکولوژیکی و اجتماعی-اقتصادی است.
این گروه تحقیقاتی چهار هزار و ۴۰۰ شیوع بیماری مشترک میان انسان و دام را از سال ۱۹۷۴ میلادی در سراسر جهان تجزیه و تحلیل کرد.
آنها موفق به شناسایی ۱۰۰ مورد از بزرگترین بیماری های مشترک میان انسان و دام شدند که تمامی آنها هزاران تا صدها هزار نفر را آلوده کرده بودند. آنها این موارد را با ۲۰۰ شیوع بیماری که شامل ۴۳ مورد یا موارد کمتر آلودگی افراد می شد، مقایسه کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد؛ آلودگی آب بیشترین علت شیوع گسترده بیماری ها و دومین علت موارد شیوع های کوچکتر بیماری بود. هپاتیت E ، تیفویید و اسهال خونی نمونه هایی از بیماری های مرتبط با آب هستند.
علاوه بر آلودگی آب، شیوع های گسترده بیماری اغلب به دلیل الگوهای آب و هوایی غیرعادی، تغییرات فراوانی ناقلان بیماری مانند پشه ها و کنه ها و مدیریت فاضلاب ایجاد می شد.
شیوع های کوچکتر با آلودگی مواد غذایی، تولید دام محلی و تماس انسان و حیوان همراه بود.
بر اساس یافتههایی که اخیراً در مجله Philosophical Transactions B منتشر شده است، محققان همچنین دریافتند شیوع های بزرگ بیماری معمولاً ناشی از عوامل متنوعتری نسبت به شیوعهای کوچک هستند.
استفنز در یک بیانیه دانشگاهی نوشت: عواملی مانند ارتباط و تماس با پستانداران وحشی، اختلال در زیستگاه، تجارت بین المللی، سفر، تماس با غذا و آب آلوده ملاحظات مهمی هستند.
استفنز یادآور شد: تحقیق ما به این منظور طراحی شده است که بفهمیم عوامل مختلف در چه نسبتی از شیوع بیماری ها نقش داشته اند. طبق دانش ما، این تحقیق اولین مطالعه ای است که نمونه جهانی شیوع بسیاری از بیماری های عفونی را مورد بررسی قرار داده است.
این محقق افزود: کار زیادی باقی مانده است تا بفهمیم چگونه می توان از شیوع بیماری های عفونی در مقیاس بزرگ پیشگیری و کنترل کرد.
وی ادامه داد: شاید دو سوم شیوع بیماری های عفونی در آینده ناشی از پاتوژن های مشترک بین انسان و دام باشد و تعداد این بیماری ها در سراسر جهان رو به افزایش است. تحقیق ما اولین گام بسیار مهم برای درک بهتر تغییرات جهانی در محرک های شیوع است.
منبع: بهداشت نیوز
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد