بیشتر بدانیم

نشانه‌های پرکاری تیروئید در زنان با چند نسخه مفید برای آن

پرکاری تیروئید یک مشکل سلامت بسیار شایع است که باعث تولید غیرطبیعی هورمون‌ های تیروئید می‌شود و سیستم متابولیک را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این شرایط گاهی ممکن است مشکلاتی جدی ایجاد کند.
کد خبر: ۱۳۵۳۶۵۵

مشکلات تیروئید در بین زنان شیوع بیشتری دارد و به‌دلیل تغییرات مداوم هورمونی در طول زندگی زنان، تأثیر بیشتری بر آنها می‌گذارد.

علائم پرکاری تیروئید و رژیم غذایی مناسب برای آن از این قرار است:

علائم پرکاری تیروئید: علائم پرکاری تیروئید در زنان و مردان ممکن است شامل موارد زیر باشد: تورم گردن، افزایش اشتها، ریزش مو، کاهش وزن، ضعیف شدن عضلات، مشکلات خواب، اسهال، مشکل در تنفس، بی‌قراری، حساسیت زیاد به گرما، لرزش دست، تکرر ادرار، تعریق زیاد وافزایش ضربان قلب. علائم پرکاری تیروئید در زنان ممکن است شامل تغییرات در چرخه قاعدگی نیز شود. این مسأله خود را به صورت تاخیر در قاعدگی‌ها یا طولانی‌تر شدن آن، ناباروری، گرگرفتگی و نوسانات خلقی نشان می‌دهد.

برای تشخیص پرکاری تیروئید لازم نیست فرد همه این علائم را تجربه کند. بدن افراد با هم متفاوت است؛ هر فردی بدن خود را میشناسد و می‌تواند تشخیص بدهد چه زمانی اتفاقی غیرعادی در حال وقوع است. در کنار درمان‌های دارویی امکان انجام عمل جراحی نیز برای برطرف‌شدن مشکل غده تیروئید وجود دارد.

رژیم غذایی ایده‌آل برای پرکاری تیروئید: براساس مطالعات مختلف بالینی و تغذیه‌ای، غذاها و گیاهان مختلفی وجود دارند که برای درمان پرکاری تیروئید بسیار مفید هستند. فهرستی از این مواد غذایی در زیر آمده است:

خانواده سبزیجات چلیپایی: این مواد غذایی مقادیر زیادی اسید کلروژنیک و کافئیک دارد که جذب ید را دشوارتر می‌کند. جذب ید عامل محرک بیماری پرکاری تیروئید است. کلم، تربچه، کلم بروکسل، گل کلم و کلم بروکلی از مواد غذایی حاوی این ترکیبات هستند. بنابراین، سعی کنید سالاد حاوی این سبزیجات را زیاد مصرف کنید. همچنین نتایج مطالعات زیاد نشان می‌دهد مصرف تربچه نیز تولید بیش از حد هورمون‌های ایجاد کننده پرکاری تیروئید را تنظیم می‌کند.

حبوبات و دانه‌ها:به گفته متخصصان تغذیه، مصرف حبوباتی مانند عدس و لوبیا برای پرکاری تیروئید، ضروری است. همچنین مصرف دانه‌ها و میوه‌های خشک مانند بادام زمینی، ارزن، کتان و دانه کاج که از تولید تیروکسین جلوگیری می‌کنند به افراد مبتلا به این بیماری توصیه می‌شود.

میوه‌ها و مواد غذایی خام:مواد غذایی خام مواد مغذی بیشتری دارند. بنابراین فلفل خام، هویج، اسفناج، چغندر و کلم را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

غذاهای ممنوعه: برای پرکاری تیروئید در زنان مصرف جلبک دریایی و صدف دریایی، نمک یددار، سیر، جو، بادام هندی، بادام، پسته، دارچین، قهوه و همه ادویه‌های تند ممنوع است.

یاسمین مشرف - سلامت / روزنامه جام جم

منبع: steptohealth.com

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها