این داستان: کوکوی عدس

کد خبر: ۱۳۷۷۲۷۲
نویسنده مژده مظهری - چاردیواری

چه می‌خواهیم؟
عدس: 100گرم
تخم‌مرغ: 2عدد
رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
سیر تازه: 2حبه
پیاز متوسط: یک عدد
آرد سوخاری: 3قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه و روغن: به میزان لازم

چه‌جوری بپزیم؟
چند ساعت قبل از پخت، عدس را شسته و با کمی آب خیس می‌کنیم سپس آن را با کمی آب تازه در قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت گذاشته و می‌پزیم. بعد آن را آبکش کرده و در مخلوط‌کن ریخته، له می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. پوست سیر تازه و پیاز را گرفته، خردکرده و در قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت گذاشته و سرخ می‌کنیم. تمام مواد شامل رب گوجه‌فرنگی، تخم‌مرغ، عدس، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه را به آن اضافه کرده و در مخلوط‌کن ریخته و خوب هم می‌زنیم تا کاملا یکدست شود. اگر در این مرحله مایع کوکو شل بود کمی آرد سوخاری به آن اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم تا کمی سفت شود. در تابه مناسبی کمی روغن ریخته و روی حرارت می‌گذاریم و وقتی داغ شد کمی از مواد را با دست فرم داده و در آن انداخته و با حرارت کم دو‌طرف آن را سرخ می‌کنیم سپس روی دستمال می‌گذاریم تا روغن اضافه‌اش گرفته شود. در نهایت این کوکوی خوشمزه را در ظرف مناسبی گذاشته و با گوجه، خیارشور، سبزی خوردن و نان تازه سرو می‌کنیم. 

نکات آشپزی
*** به دلیل داشتن رب گوجه‌فرنگی، کوکو باید با حرارت کم سرخ شود در غیر این صورت روی آن می‌سوزد و درونش خام می‌ماند.
*** عدس ریز طعم بهتری به کوکو می‌دهد.
*** به جای عدس می‌توانیم از لوبیاچینی یا ماش هم استفاده کنیم، که در این صورت به مواد اولیه یک سیب‌زمینی متوسط هم اضافه می‌شود ولی عدس گزینه‌ مناسب‌تری است.
*** بهتر است آب عدس هنگام پخت کم باشد و درانتهای تمام شود تا کوکو خوشمزه‌تر ‌شود.

منبع:‌ ضمیمه چاردیواری روزنامه جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روز ادای دین

سفیر ایران در لبنان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از پیام‌های مراسم با شکوه بیروت می‌گوید

روز ادای دین

ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها