متخصص شنوایی سنجی پاسخ داد

نشانه‌های کم شنوایی و ناشنوایی چیست؟

متخصص شنوایی سنجی گفت:‌ عوامل ژنتیکی، عفونت‌های داخل رحمی، مشکلات حین زایمان، بیماری‌های عفونی مزمن گوش و سیگار از عوامل ایجاد کننده کم شنوایی و ناشنوایی است.
کد خبر: ۱۳۸۰۸۷۷

به گزارش جام جم آنلاین، سعید فراهانی، دکترای شنوایی سنجی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه مادر کودک شبکه سلامت سیما کم شنوایی را یک معلولیت کاملاً پنهان دانست که تشخیص آن تنها با آزمایش‌های خاصی امکان پذیر است، زیرا این بیماری دیده نمی‌شود؛ به همین جهت سیستم‌های نظام سلامت هم کمتر این افراد را مورد بررسی قرار می‌دهند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: متعاقب کم شنوایی در بحث گفتار و یادگیری کودک اختلال ایجاد می‌شود که اختلال می‌تواند یک کودک را کاملا خانه نشین و منزوی کند؛ به همین جهت بسیج نظام سلامت برای حمایت از این عزیزان ضروری است.

فراهانی گفت: کم شنوا کسی است که نمی‌تواند مثل یک فرد طبیعی صداها را بشنود، کم شنوایی به سه دسته ملایم، متوسط و شدید دسته بندی می‌شود.

وی گفت: در حال حاضر ۱.۵ میلیارد نفر در جهان مبتلا به درجاتی از کم شنوایی هستند که از این تعداد ۴۳۰ میلیون نفر نیازمند مداخلات درمانی هستند.

فراهانی گفت: بر طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر یک میلیارد جوان بین ۱۲ تا ۳۵ سال در معرض خطر کم شنوایی دائم قرار دارند که به لحاظ رعایت نکردن نکاتی مانند صداهایی با شدت بالا (هندزفری و بلند گو) است که در آینده مبتلا به کاهش شنوایی حسی_ عصبی دائم خواهند شد.

کارشناس برنامه به تشخیص و مداخله زودهنگام برای جلوگیری از بوجود آمدن بسیاری از مشکلات شنوایی تاکید کرد و گفت: تربیت شنوایی، گفتار درمانی، استفاده از سمعک و کاشت حلزون به خوبی اثرات کم شنوایی را کاهش خواهد بخشید.آمارها در کشور نشان می‌دهد از هر هزار تولد ۲.۷ نفر مبتلا به مشکلات شنوایی هستند. در مجموع ۵.۳ میلیون نفر در کشور از مشکلات کم شنوایی و ناشنوایی رنج می‌برند.

کارشناس برنامه عوامل ژنتیکی، عفونت‌های داخل رحمی، مشکلات حین زایمان، بیماری‌های عفونی مزمن گوش در دوران کودکی و...را جزو عوامل ایجاد کننده کم شنوایی و ناشنوایی ذکر کرد و افزود: سیگار را از دیگر عوامل ایجاد کننده کم شنوایی است.

وی مواجهه با صداهای بلند را از دیگر عوامل ایجادکننده کم‌ شنوایی دانست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از علائمی که خانواده‌ها برای غربال کردن شنوایی کودک خود به آن نیاز دارند این موارد را نام برد و افزود:این کودکان برای اینکه حرفمان را بشنوند خیلی تلاش می‌کنند و چندین بار سوال می‌کنند، در درک کلمات خیلی مهارت ندارند و جواب درستی نمی‌دهند. صدای تلویزیون را بلند می‌کنند.در مدرسه با مشکل رشد تحصیلی مواجهند و در دیکته نویسی تعداد غلط‌های زیادی دارند.

فراهانی متذکر شد:این کودکان چون صدای خودشان را نمی‌شنوند، بلند تر از بقیه صحبت می‌کنند.این کودکان معمولاً به عنوان کودکان حواس‌پرت نام‌گذاری می‌شوند که در واقع به دلیل اختلال شنوایی در آنهاست.

وی با بیان اینکه این کودکان سر را به سمت گوینده می‌چرخانند که تا حد امکان شنوایی بهتری داشته باشند،یادآور شد:‌ از همه مهمتر، رشد مهارت‌های زبانی و گفتاری آنها بسیار کم است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها