به گزارش جام جم آنلاین، دکتر سعید کریمی افزود: با همیاری و تلاش شبانه روزی و بی دریغ پرسنل توانمند و زحمتکش واحدهای شناسایی، فراهم آوری و پیوند اعضای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳ هزار و ۵۱۰ بیمار نیازمند پیوند عضو در کشور تحت عمل پیوند اعضا قرار گرفتند.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: از این تعداد بیشترین پیوند مربوط به پیوند کلیه با ۲۴۳۰ نفر و پس از آن کبد با ۸۹۳ پیوند بوده که این تعداد بی سابقه ترین رقم از ابتدای تاریخ پیوند در کشور به طور سالیانه بوده است.
دکتر سعید کریمی افزود: در سال ۱۴۰۱ شاهد افزایش ۱۶ درصدی بیماران پیوند کلیه به نسبت سال ۱۳۹۸ (قبل از شیوع بیماری کرونا) در کشور بوده ایم.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین در سال ۱۴۰۱ نرخ رشد اهداکنندگان مرگ مغزی (PMP) برابر با ۱۲.۲ بوده است که نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته است.
دکتر کریمی افزود: همچنین کتاب مدیریت فراهم آوری و پیوند، اولین و تنها مرجع آموزش اهدای عضو و پیوند در ایران که برای متخصصان، پزشکان، پرستاران، مددکاران این حوزه بسیار کاربردی است، توسط مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها منتشر شده است.
وی افزود: در این کتاب مطالب مهمی از جمله شناسایی و تشخیص بیمار مرگ مغزی، مراقبت از ارگان ها، انواع مرگ، رضایت از خانواده، قوانین موجود و سایر موارد یک اهدا از زمان مرگ اهدا کننده تا زمان پیوند عضو در گیرنده تحت پوشش قرارگرفته و تمامی نکات لازم ارایه شده است.
دکتر کریمی گفت: این کتاب توسط نویسندگان سرشناسی از سراسر جهان که دارای تجربه وافری در زمینه اهدا و فراهم آوری اعضای پیوندی هستند تدوین شده و در کشورهای متعددی به عنوان کتاب مرجع در این زمینه مورد مطالعه و تدریس قرار گرفته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد