به گزارش جام جم آنلاین، چاقی عبارت است از یکسری شرایط پزشکی که چربی اضافی در بدن به صورت وسیعی انباشته شده و میتواند با اثری زیانبار بر سلامتی، موجب کاهش میانگین طول عمر یا افزایش مشکلات مربوط به سلامتی شود. لازم است بدانید زمانی که شاخص توده بدن (BMI)، از ۳۰ بیشتر شود، فرد چاق محسوب میشود.
باید توجه کرد که چاقی احتمال ابتلا به بیماریهای گوناگون، به خصوص بیماریهای قلبی، دیابت نوع دوم، آرتروز استخوان و آسم را افزایش میدهد.
رژیم غذایی و تمرینات ورزشی راه حلهای اصلی درمان چاقی هستند. در عین حال کیفیت رژیم غذایی را میتوان با کاهش مصرف غذاهای پرانرژی مانند غذاهای پرچرب و شیرین و همچنین استفاده بیشتر از غذاهای گیاهی رژیمی افزایش داد.
باید توجه کرد که داروهای ضد چاقی با تجویز پزشک ممکن است جهت کاهش اشتها یا جلوگیری از جذب چربی، در کنار یک رژیم غذایی مناسب استفاده شوند.
در چاقی های مفرط اگر رژیم غذایی، ورزش و دارو مؤثر نباشند، با صلاحدید پزشک معالج بالن شکمی میتواند به کاهش وزن کمک کند یا ممکن است جراحی برای کاهش حجم شکم یا طول روده، به جهت ایجاد سیری زودرس و کاهش توانایی جذب مواد مغزی، انجام گیرد.
چند توصیه برای اصلاح تغذیه عبارتند از:
- هر روز ۵ وعده غذا میل کنید. سه وعده کامل و دو وعده میان وعده صبح تا ظهر و ظهر تا شب. در این صورت سوخت و ساز بدن افزایش یافته و کالریها سوخته میشود.
- وقتی احساس کردید که اشتهایتان برطرف شده است، از سر میز غذا بلند شوید، در این صورت شما معده خود را آموزش میدهید که به یک چاه بدون انتها تبدیل نشود.
- از خوردن غذاهای سرخ کردنی اجتناب کنید، گوشت، مرغ و ماهی باید در کبابپز پخته شوند و با کمی روغن و مواد معطر آب پز شوند.
- از برنامه غذاییتان، مواد غذایی شور را حذف کنید (پنیر، غذاهای کنسرو شده، انواع سسها و ماهی دودی...).
- در مصرف نمک زیادهروی نکنید؛ چرا که نمک، آب را در نسوج بدن نگاه میدارد.
- به مقدار زیاد آب بنوشید. زیرا سموم زائد بدن و باقیمانده نمک موجود در بدن را دفع میکند. بهتر است یک لیوان آب قبل از خواب نوشیده شود. زیرا اسید اوریک بدن را رقیق میکند. همچنین هر روز صبح بلافاصله بعد از بیداری، خوردن یک لیوان آب برای مبارزه با یبوست ضروری است.
- یک لیوان آب پرتقال، لیمو، گریپ فروت و... قبل از غذا میل کنید. این موضوع به حفظ اندام کمک میکند، زیرا دستگاه گوارش را آرام کرده اشتها را کاهش میدهد.
- خوردن سبزیجات به صورت خام ضروریست، خصوصاً کاهو، پیاز، رازیانه، مارچوبه، کدوحلوایی، لوبیا، فلفل و قارچ.
- اگر در حال عبور از یک بحران هستید، سعی کنید یخچال خودتان را با مواد غذایی کم کالری پر کنید.
- خوردن میوه با پوست، راهی است برای مقابله با یبوست. در این ارتباط میتوانید آلبالو، گیلاس، آلو، توت فرنگی، سیب، انگور و هلو بخورید.
- از غذا خوردنتان لذت ببرید و در حین غذا خوردن سعی کنید آرامش داشته و با نشاط غذا بخورید. تلاش کنید بعد از شام چیزی میل نکنید، زیرا زمان لازم جهت هضم غذا قبل از خواب از میان میرود.
- از مصرف انواع شیرینی و نوشابههای گازدار اجتناب کنید و به جای آن از آب یا نوشیدنی بدون شکر استفاده کنید.
- کالری، پروتئین، چربی، شکر و... چیزهایی را که میخورید با هم مقایسه کنید، در این صورت یک رژیم سالم غذایی به دست میآورید.
- از غذاهای اشتهاآور دوری کنید و به جای آن تا میتوانید از میوه یا مواد غذایی کم کالری در نیمروز استفاده کنید.
چند توصیه برای ایجاد زندگی پر تحرک
- بعد از خوردن هر غذا یا در هر موقعیتی پیاده روی کنید و بدانید که پیاده روی تنش و اضطراب را کاهش میدهد.
- از ماشین شخصیتان کمتر استفاده کرده، به جای آن پیادهروی کنید.
- یک ایستگاه قبل از مقصد و یک ایستگاه بعد از مبدأ از اتوبوس سوار یا پیاده شوید.
- از آسانسور دوری کنید و از پلهها برای رسیدن به خانه یا اداره استفاده کنید. بالا رفتن از پلهها ۱۱۰۰ کالری در ساعت میسوزاند و همچنین عضلات رانها را تقویت میکند.
- یک روش خوب برای شروع یک روز خوب، انجام حرکات ورزشی به مدت ۳۰ دقیقه است.
- تنبل نباشید و از راههای میانبر و کوتاه برای رسیدن به مقصد خودداری کنید. بهتر است که از راههای طولانیتر استفاده کنید و در زمان تردد صرفهجو نباشید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: