به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، یدالله جواد پور با اشاره به اینکه تریتیکاله حاصل تلاقی چاودار و گندم است و به آن چاودم هم می گویند اظهارداشت: این گیاه در بهار و پاییز کشت شده و نسبت به سرما، خشکی و شوری از گندم و جو مقاومتر است.
وی افزود: این محصول در خاکهای کمتر حاصلخیز و شنی عملکرد مناسب تری از چاودار و گندم داشته و در مقایسه با جو تولید دوبرابر دارد.
جواد پور گفت: به طورکلی تریتیکاله ۲۰ درصد برتری عملکرد نسبت به گندم داشته و مقاومت خوبی نسبت به ریزش دارد.
وی اضافه کرد: عملکرد این محصول در هرهکتار در مناطق مختلف کشور بطور متوسط ۷ تن و عملکرد کاه تولیدی تا ۱۰ و نیم تن در هکتار گزارش شده است.
جواد پور ضمن اشاره به اینکه دانه تریتیکاله دو منظوره مصرف میشود،گفت: از آرد آن برای تهیه انواع شیرینی کیک ونان مخصوص استفاده میشود، اختلاط آرد گندم و تریتیکاله موجب افزایش ماندگاری و پوکی نان شده و کیفیت نان را بهبود میبخشد.
مدیر زراعت اظهار داشت: از دیگر مصارف این محصول می توان به تامین علوفه واحدهای دامداری اشاره کرد و با توجه به کیفیت مطلوب در تغذیه دام وطیور از گندم و جو برتر است زیرا اسید آمینه لیزین بالاتری نسبت به گندم دارد.
جواد پور افزود: این گیاه تحمل بالایی در مزارع سر چرا توسط دام دارد و به عنوان علوفه سبز در چرای مزرعه ای و علوفه سیلو شده استفاده می شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد