چه کارهایی از ترک خوردن تخم‌مرغ حین آبپز کردن جلوگیری می‌کند؟

آسان کردن کار سختی چون تخم‌مرغ پختن!

بی‌تردید پختن تخم‌مرغ ساده‌ترین کار دنیا نیست و حتی می‌توان گفت کار سختی است! کمتر کسی است هنگام آبپز کردن تخم‌مرغ با شکستگی و ترک‌خوردگی و بیرون زدن سفیده‌های تخم‌مرغ مواجه نشود. این مسأله به‌خصوص برای زمانی که می‌خواهیم تخم‌مرغ را به صورت کامل سرو کنیم اصلا خوشایند نیست اما راهکارهایی وجود دارد تا بتوانیم تخم‌مرغ‌های‌مان را سالم از آب دربیارویم.
بی‌تردید پختن تخم‌مرغ ساده‌ترین کار دنیا نیست و حتی می‌توان گفت کار سختی است! کمتر کسی است هنگام آبپز کردن تخم‌مرغ با شکستگی و ترک‌خوردگی و بیرون زدن سفیده‌های تخم‌مرغ مواجه نشود. این مسأله به‌خصوص برای زمانی که می‌خواهیم تخم‌مرغ را به صورت کامل سرو کنیم اصلا خوشایند نیست اما راهکارهایی وجود دارد تا بتوانیم تخم‌مرغ‌های‌مان را سالم از آب دربیارویم.
کد خبر: ۱۴۱۳۷۹۸
نویسنده امیر مسعودی - خبرنگار چاردیواری

تخم‌مرغ‌ها را قبل از پخت به دمای اتاق برسانید
اگر تخم‌مرغ‌های خود را در یخچال نگهداری می‌کنید، مهم است که سعی نکنید آنها را سرد بپزید. تخم‌مرغ‌ها می‌ترکند، زیرا گازها در پوسته گرم و منبسط می‌شوند. هنگامی که فشار بیش از حد زیاد می‌شود، گازها با شکستن نقاط ضعیف در پوسته متخلخل خارج می‌شوند. پس قبل از پختن تخم‌مرغ‌ها را به دمای اتاق برسانید، اگر نمی‌خواهید صبر کنید تا تخم‌مرغ‌ها به طور طبیعی گرم شوند، آنها را چند دقیقه قبل از پختن در آب داغ خیس کنید.

از تخم‌مرغ‌های قدیمی استفاده کنید
هنگامی که تخم‌مرغ تازه است، غشای خارجی به پوسته تخم‌مرغ می‌چسبد در حالی که غشای داخلی به سفیده می‌چسبد. همان‌طور که تخم‌مرغ پیر می‌شود، این غشاها بیشتر به خود پوسته می‌چسبند.

احتمال ترک‌خوردگی را کم کنید
قبل از این‌که تخم‌مرغ را زیر آب بگذارید، انتهای بزرگ پوسته را با یک سنجاق قفلی تمیز سوراخ کنید. این امر به حباب‌های هوای محبوس شده که معمولا مسئول ترک خوردن هستند، اجازه می‌دهد در طول فرآیند جوشیدن فرار کنند.

تخم‌مرغ‌ها را مرتب کنید و در قابلمه‌ بریزید
تخم‌مرغ‌ها را خیلی آرام روی هم قرار دهید تا ترک نخورند. قابلمه را بیش از حد شلوغ نکنید، فقط باید یک لایه تخم‌مرغ را در هر بار بجوشانید، نباید به یکدیگر فشار بیاورند. اگر بخواهید تعداد زیادی تخم‌مرغ را در یک زمان بجوشانید، ممکن است برخی از آنها در اثر وزن ترک بخورند. هرگز تخم‌مرغ‌ها را مستقیما در یک قابلمه آب داغ نریزید، در غیر این صورت پوسته‌ها می‌ترکد و تخم‌مرغ می‌ریزد. با قرار دادن تخم‌مرغ‌های سرد در معرض آب گرم یا داغ، آنها را با تغییر دمای ناگهانی «شوک» می‌کنید که باعث ایجاد ترک می‌شود. علاوه بر این، آبسرد به جلوگیری از پختن بیش از حد تخم‌مرغ کمک می‌کند.

سرکه را به آب اضافه کنید
برای هر تخم‌مرغ از یک قاشق چایخوری سرکه استفاده کنید و قبل از این‌که حرارت را روشن کنید مستقیما در آب بریزید. افزودن سرکه به آب به پروتئین‌های موجود در سفیده تخم‌مرغ کمک می‌کند تا سریع‌تر منعقد شوند و شکاف‌هایی که در پوسته ایجاد می‌شوند را مسدود کنند. اگر به محض این‌که متوجه ترک‌خوردگی شدید، سرکه را به آب اضافه کنید. تخم‌مرغ همچنان باید به طور یکنواخت بجوشد. اگر سرکه را به موقع اضافه نکردید، نگران نباشید. تخم‌مرغ ترک خورده هنوز باید خوب بجوشد، گرچه ممکن است کامل به نظر نرسد.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها