بو و مزه رب گوجه اصلی معمولا تازه و کمی ترش است، در حالی که نوع تقلبی ممکن است بویی شیرین یا مصنوعی داشته باشد. همچنین، رنگ یک رب گوجه فرنگی با کیفیت باید قرمز متعادل و طبیعی باشد، در حالی که رنگهای بسیار پر رنگ عجیب و غریب ممکن است نشاندهنده محصول تقلبی باشد. بسیاری از ما به دنبال راهحلی ایمن و مطمئن برای تشخیص رب گوجه فرنگی سالم از تقلبی یا فاسد هستیم، زیرا افزودن مواد غیرغذایی و مضر به رب گوجه فرنگی میتواند به سلامتی ما آسیب بزند. یکی از نخستین موارد، بررسی بوی رب است. رب گوجه فرنگی تهیه شده از گوجه باکیفیت، باید بوی مشخصی از یک گوجه پخته داشته باشد. رب با بوی کهنه، تند یا نامطلوب، اشارهای قوی به استفاده از مواد غیرمرغوب در تهیه آن است.
رنگ سیاه: نشانهای نگرانکننده
وقتی رب گوجهفرنگی را در روغن داغ میریزید، به رنگ آن توجه کنید. اگر رنگ رب به سیاهی تغییر پیدا کرد، نشانه فاسد بودن رب شما یا استفاده از مواد تقلبی در تهیه آن است. نقاط سیاهی هم که پس از ریختن رب در روغن داغ ایجاد میشود، باید موجب احتیاط شما شود. یکی دیگر از راههای کلیدی تشخیص کیفیت رب، بررسی بافت آن است. بهتر است رب را در سطحی صاف و یکنواخت پخش و با دقت به آن نگاه کنید. اگر در رب ذراتی از چوب، هسته یا پوست وجود دارد، نشانه استفاده از مواد نامرغوب در تهیه رب است. رب گوجه فرنگی باکیفیت به سرعت در روغن داغ پخش میشود. اگر مشاهده کردید رب تغییر شکل نمیدهد یا حالت گلولهگلوله پیدا میکند، نشانه استفاده از موادی غیر از گوجه فرنگی مانند کدو یا سایر چیزها در تهیه رب است. رنگ رب گوجه فرنگی باید در حدودی منطقی و طبیعی باشد. رنگهای بسیار قرمز یا ارغوانی میتواند نشانهای از استفاده از رنگهای مصنوعی باشد. بنابراین به رنگ رب نیز اهمیت بدهید.
چگونه رب گوجه فرنگی فاسد را تشخیص دهیم؟
خراب شدن رب گوجه فرنگی میتواند برای سلامتی شما مخاطراتی به همراه داشته باشد. از این رو، دانستن علائمی که نشاندهنده خرابی این محصول است، اهمیت زیادی دارد. یکی از علائم قابل توجه کپکهای سفیدی است که به ویژه در محیطهای گرم و مرطوب روی رب ظاهر میشوند. این کپکها معمولا ناشی از فساد یا عدم تازگی محصول است. کپکهای قهوهای یا سیاه در لبههای بستهبندی نیز نشانگر فساد و تغییر در کیفیت محصول است. بنابراین، چنین محصولی را به هیچ عنوان نباید مصرف کرد. تغییر در بو و طعم رب نیز میتواند نشانه دیگری از خرابی آن باشد. توصیه میشود اگر بو یا طعم رب تغییر کرده، بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.