به گزارش جام جم آنلاین،ابوالفضل دشتبانی اظهار کرد: طبق توافق اولیه انجام شده با سازمان تعاون روستایی کشور، خرید مقدار زیادی از محصول سیبزمینی که در دست کشاورزان باقی مانده بود، توسط تعاون روستایی در پنج مرکز خرید واقع در روستاهای نیار، آقبلاغ رستم خان، کمی آباد، گرجان و دولت آباد اردبیل آغاز شده است.
وی قیمت توافقی هر کیلوگرم سیب زمینی رقم آگریا را ۸۰ هزار ریال و سایر ارقام ۶۵ هزار ریال اعلام کرد و افزود: با آغاز روند خرید محصول سیب زمینی، نگرانی کشاورزان سیب زمینی در خصوص فروش محصولات خود برطرف میشود.
مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل شیوه خرید را تضمینی با قیمت توافقی اعلام کرد و افزود: سقفی برای میزان خرید این محصول در نظر گرفته نشده و روند خرید در مرحله اول تا ۲۷ اسفندماه ادامه خواهد داشت و به احتمال قوی و در صورت ادامه دار بودن عرضه محصول توسط سب زمینی کاران، تا آخر فروردین ماه سال آینده هم وجود دارد.
دشتبانی تعاون روستایی و مصرفکنندگان عمده مثل واحدهای صنایع تبدیلی و نیز صادرکنندگان این محصول را سه مرجع طرف خرید محصول سیب زمینی عنوان کرد و گفت: از یک هفته پیش روند خرید در مراکز تعیین شده با حضور کارشناسان تعاون روستایی آغاز شده است.
وی افزود: کشاورزانی که محصول سیب زمینی مازاد و فروش نرفته دارند، میتوانند با در دست داشتن گواهی تولید که از مراکز خدمات جهاد کشاورزی متبوع خود دریافت کردهاند، به مراکز خرید محصول مراجعه کرده و با پر کردن فرم خوداظهاری مخصوص، روند فروش را پیگیری کنند.
مدیرکل تعاون روستایی استان اردبیل گفت: با درخواست سیب زمینیکاران، اعضای کمیسیون خرید به انبار اعلامی کشاورزان مراجعه کرده، محصول را از نظر کمی و کیفی ارزیابی میکنند و در ادامه اقدام به خرید و حمل محصول به مراکز تعیین شده میکنند.
دشتبانی اضافه کرد: پس از طی روند خرید، مشخصات محموله خریداری شده و فروشنده در سامانه ثبت شده و در اولین فرصت، مبلغ محموله به حساب کشاورزان سیب زمینی کار واریز میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ۲ هفته پیش سطح ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی برای کاشت سیب زمینی در این استان را ۲۱ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: امسال ۱۹ هزار از اراضی کشاورزی استان به کشت این محصول اختصاص یافته بود و ۷۷۰ هزار تن محصول از این میزان سطح زیرکشت برداشت شد.
نوبخت اژدری گفت: از این میزان محصول، ۲۰۰ هزار تن نیاز داخلی استان بوده و حدود ۲۵۰ هزار تن آن نیز خوراک کارخانههای صنایع تبدیلی و تکمیلی است و مابقی محصول نیز به صورت مازاد بر نیاز استان باید به استانهای دیگر و خارج از کشور صادر شود.
وی، نگهداری سیب زمینی را مشکل جدی تولید این محصول در استان اردبیل دانست و اضافه کرد: نبود انبارها و سردخانههای کافی برای نگهداری این محصول بسیار مشهود است به طوری که سردخانههای استان فقط ظرفیت نگهداری ۱۰۰ هزار تن محصول را دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: به منظور جلوگیری از فساد محصولات تولیدی در انبارهای سنتی میبایست صنایع تبدیلی و تکمیلی به خصوص سردخانه نگهداری سیب زمینی در استان احداث شود و سرمایهگذاران برای این امر تشویق شوند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: