تمل کاراملا اوغلو، رئیس حزب سعادت ترکیه در گفت‌و‌گو با «جام‌جم»:

انتخابی جز آزادی قدس نداریم

رژیم اشغالگر صهیونیستی به جنایات ددمنشانه‌اش در نوار غزه ادامه می‌دهد. در این میان برخی دولت‌های مسلمان به جای حمایت از ملت فلسطین در برابر نسل‌کشی آشکار صهیونیست‌ها، در پشت پرده مناسبات خود و تل‌آویو را تقویت کرده و به فکر شناسایی و تثبیت جایگاه نامشروع این رژیم افتاده‌اند.
کد خبر: ۱۴۵۱۴۷۶
 
این رویکرد ناصواب در حالی صورت می‌گیرد که گفتمان مقاومت روز به روز بیشتر در منطقه ونظام بین‌الملل شکل می‌گیرد و بالعکس، گفتمان سازش با دشمن صهیونیستی بیش ازپیش به حاشیه رانده می‌شود.دراین خصوص،به همت رایزنی‌فرهنگی جمهوری اسلامی ایران درآنکارا،گفت‌و‌گویی با تمل کاراملا اوغلو،رهبر حزب سعادت ترکیه صورت داده‌ایم که ازنظرتان می‌گذرد:

ملت‌های دنیا در برابر جنایات رژیم صهیونیستی قدس به‌پا خاسته‌اند و نمونه این موضوع را ما در راهپیمایی گسترده روز قدس در ایران، ترکیه و دیگر کشورهای دنیا مشاهده کردیم. تحلیل شما از این خیزش عمومی چیست؟
همان‌گونه که اشاره کردید، این یک خیزش جهانی و بین‌المللی است. در اینجا سوالی وجود دارد که همگان باید به آن پاسخ دهند. این‌که امرروز اگر به یاری مردم فلسطین نشتابیم، چه زمانی می‌خواهیم چنین اقدامی را صورت دهیم؟جنگ غزه و جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل علیه کودکان و زنان، نقطه‌ای است که در قبال آن سکوت و درنگ جایز نیست. اگرچه برخی بازیگران (دولت‌های مسلمان) در قبال این حجم از قساوت و جنایت سکوت کرده‌اند و حتی در پشت پرده، با صهیونیست‌ها به زد و بند پرداخته‌اند اما باید بگویم که ما انتخابی جز آزادی قدس و فلسطین نداریم. این تنها راهی است که انسان‌های آزاده دنیا درپیش دارند و قطعا در آن پیروز خواهند شد. 
 
تبلور و نمود راهپیمایی روز قدس امسال را چگونه تحلیل و ارزیابی می‌کنید؟ باتوجه به شرایط جاری در نوار غزه، این حمایت عمومی و بی‌سابقه از ملت فلسطین حاوی چه پیامی است؟
راهپیمایی روز جهانی قدس، حماسه ملت‌های جهان در دفاع از یک آرمان مقدس است. هدف از برپایی این راهپیمایی در سطح جهانی، دفاع از مردم مظلوم فلسطین بوده است. این هم‌افزایی و همگرایی، در میان ملت‌های مسلمان، نمود ویژه‌ای دارد. قدس شریف از دیروز تا امروز نقطه پیوند ما بوده است. لذا این موضوع باید بتواند ما مسلمانان را گرد هم آورد. باتوجه به وحشیگری که امروز در غزه اتفاق می‌افتد، باید به خود بیاییم و اگر امروز نتوانیم به خود بیاییم، چه زمانی خواهیم توانست. امروز نسل‌کشی در غزه جلوی چشمان همه بشریت صورت می‌گیرد و این برای دنیا یک لکه ننگ محسوب می‌شود. سؤال ما اینجاست که سازمان‌های بین‌المللی چه اقدام واقعی در دفاع از ملت فلسطین و در مهار ظلم، جنایت و اشغالگری صهیونیست‌ها صورت داده‌اند؟ چرا این سازمان‌ها در مواجهه با این نسل‌کشی که کمترین شک و شبهه‌ای نیز به لحاظ حقوقی در آن وجود ندارد، این‌گونه وقیحانه و منفعلانه عمل می‌کنند؟ سکوت مجامع بین‌المللی در برابر این وحشیگری که حتی بیمارستان‌ها، آمبولانس‌ها، عبادتگاه‌ها و مدارس را هدف قرار می‌دهد، ننگ بزرگی است. همه نهادها و سازمان‌های بین‌المللی مردودشدگان این امتحان بزرگ بوده و هستند. برخی کشورهای مسلمان نیز در این آزمون بزرگ مردود شده‌اند و به جای حمایت از برادران و خواهران مسلمان خود، به فکر تجارت با صهیونیست‌ها هستند.
 
به انفعال و سکون سازمان ملل متحد و برخی کشورهای مسلمان نسبت به جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در نوار غزه اشاره کردید. به نظر شما با این پدیده چگونه باید برخورد کرد؟چه راهکاری درمواجهه با این بحران عمیق در دنیا وجود دارد؟
ما در اینجا از کلیدواژه‌ای به نام نظم جهانی سخن می‌گوییم. امروز همگان متوجه شده‌اند که نظم جهانی، چیزی جز یک تخیل و سراب نیست. ما باید نظم جهانی و قواعد آن را به سود انسانیت و دفاع از مظلوم و ایستادگی در برابر ظلم و بی‌عدالتی تغییر دهیم. وقایع امروز جهان به‌ویژه کشتار مردم فلسطین، به‌وضوح نشان می‌دهد که نظم کنونی جهان ورشکسته است و لذا اساسی‌ترین وظیفه ما تلاش برای غلبه حق بر باطل و برقراری نظم عادلانه در جهان است. باید به عنوان جهان اسلام باهم وحدت داشته باشیم و از خود محافظت کنیم و با قدرت گرفتن از ارزش‌های خود، جنبش احیای جدیدی را بنا بگذاریم. پس تا زمانی که بر این ساختار (ساختار کنونی در نظام بین‌الملل) متمرکز باشیم، خبری از احیای حقوق انسان‌های مظلوم نخواهد بود. این قاعده درخصوص مسأله فلسطین و بحران نسل‌کشی در غزه نیز صادق است. باید به‌پا خیزیم و از آنچه در منطقه و جهان می‌گذرد، درس بگیریم. در این خصوص انسان‌ها، دولت‌ها، نهادها و تجمعات آزاده و مستقل دنیا باید مسئولانه‌تر از گذشته گام بردارند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها