به گزارش
جام جم آنلاین،متخصصان دادههای بیشتر از هفتاد هزار فرد را تجزیه و تحلیل کردند تا نحوه تاثیر «فولات» یا ویتامین B۹ را بر سرطان روده بزرگ شناسایی کنند.
در نتایج این تحقیق آمده است: احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، کولون و سرطان رکتوم به ازای هر ۲۶۰ میکروگرم فولات، ۷ درصد کاهش مییابد.
فولات شکل طبیعی ویتامین B۹ است و در بسیاری از غذاها یافت میشود.
منابع خوب شامل غذاهایی مانند اسفناج، کلم، کلم بروکلی، تخمه آفتابگردان، غلات کامل، حبوبات مانند نخود، عدس و لوبیا و میوهها به ویژه مرکبات مانند پرتقال است.
فولات همچنین به صورت مکمل به شکل اسید فولیک وجود دارد.
بر همین اساس توصیه میشود توصیه میشود مصرف روزانه دست کم دو تا سه وعده سبزی، با تمرکز بر سبزیهای برگدار را هدف قرار دهیم.
در حالی که سبزیهای برگ دار به تنهایی نمیتواند از سرطان روده بزرگ پیشگیری کند، اما بخش مهمی از یک رژیم غذایی متعادل محسوب میشود که ممکن است در ترکیب با سایر انتخابهای سبک زندگی سالم به کاهش خطر کمک کند.
همچنین دیگر راهکارهای موثر برای حفاظت در برابر سرطان روده بزرگ و سایر سرطانها شامل فعالیت بدنی، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل است.
توصیه می شود اکثر مردم غربالگری سرطان روده را از سن ۴۵ سال شروع کنند.
به ویژه در صورت ابتلا به بیماری التهابی روده (کولیت اولسراتیو و کراون)، سابقه شخصی پولیپ روده بزرگ یا سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ، توصیه میشود برای غربالگری به موقع از جمله کولونوسکوپی مراجعه شود.
متخصصان همواره تاکید دارند که رعایت برخی نکات ساده میتواند به کاهش خطر ابتلای افراد به سرطان کمک کند.