هشدار درباره مصرف خودسرانه انسولین

متخصص داروسازی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت آگاهی بیماران مبتلا به دیابت از اصول تزریق انسولین، روش‌های نگهداری و نکات ایمنی آن، بر ضرورت انتخاب نوع مناسب و دوز انسولین با تشخیص پزشک و مشورت داروساز تاکید کرد.
متخصص داروسازی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت آگاهی بیماران مبتلا به دیابت از اصول تزریق انسولین، روش‌های نگهداری و نکات ایمنی آن، بر ضرورت انتخاب نوع مناسب و دوز انسولین با تشخیص پزشک و مشورت داروساز تاکید کرد.
کد خبر: ۱۵۲۷۹۱۹
 
به گزارش جام‌جم، دکتر ‌دنا فیروزآبادی‌، انسولین را یکی از داروهای حیاتی در کنترل دیابت برشمرد و گفت: مصرف صحیح انسولین نه فقط موجب کنترل مؤثر قندخون می‌شود بلکه ازبروز عوارض خطرناک مانندافت شدید قند و کتواسیدوز دیابتی پیشگیری می‌کند.
او افزود: انتخاب نوع مناسب انسولین براساس مدت‌زمان اثربخشی کوتاه‌مدت، متوسط یا طولانی‌مدت و تنظیم دوز آن، باید تنها از سوی پزشک و تحت پایش داروساز انجام گیرد.
فیروزآبادی‌ با بیان این‌که تزریق انسولین اغلب در نواحی زیرجلدی مانند شکم، ران یا بازو انجام می‌شود، ادامه داد: محل تزریق باید روزانه تغییر کند تا از تغییر شکل بافت چربی (لیپودیستروفی) جلوگیری شود.متخصص داروسازی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین بر لزوم توجه به استفاده از سرنگ یا قلم انسولین تمیز و یک‌بارمصرف برای پیشگیری از بروز عفونت‌های پوستی تاکید کرد. آگاهی از نحوه صحیح نگهداری دارو، یکی دیگر از تاکیدات این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود که در این زمینه گفت: انسولین‌های بازنشده باید در یخچال با دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد نگهداری شود اما انسولین در حال مصرف را می‌توان تا ۲۸روز دردمای اتاق(زیر ۲۵ درجه) نگه داشت؛ به‌شرط آن‌که در معرض گرما یا نور مستقیم قرار نگیرد.
وی ادامه داد: از نکات مهم دیگر، بررسی تاریخ انقضا و رنگ ظاهری انسولین پیش از هر تزریق است؛ در صورت تغییر رنگ، وجود ذرات یا یخ‌زدگی، باید از مصرف آن خودداری شود؛ داروسازان توصیه می‌کنند قبل از تزریق، دوز تجویزی را با نسخه مطابقت داده و از ترکیب خودسرانه انواع مختلف انسولین پرهیز شود.
دکتر فیروز آبادی او با طرح یکی از موارد مهم درموردمصرف انسولین تحت عنوان«Sick Day Waning» یا هشدار دوران بیماری اظهار کرد: بیماران مبتلا به دیابت باید بدانند که در دوران تب، عفونت یا بی‌اشتهایی ناشی از بیماری، هرگز نباید مصرف انسولین را قطع کنند؛ اگر بیمار در این دوران قادر به خوردن غذا نیست، لازم است مایعات حاوی کربوهیدرات مانند آبمیوه طبیعی، سوپ یا ژله مصرف و میزان قند خون را در فواصل کوتاه‌تر بررسی کند.
 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: مشورت با داروساز و پزشک در صورت تغییر وضعیت جسمانی، مصرف داروهای جدید یا کاهش اشتها، نقش مهمی در پیشگیری از نوسانات خطرناک قند خون دارد.  او تأکید کرد: پایش منظم قند خون با دستگاه گلوکومتر، رعایت دوز تجویزی پزشک، نگهداری صحیح انسولین و آگاهی از هشدارهای دوران بیماری، از ارکان اصلی موفقیت در درمان دیابت با انسولین است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
تصویرسازی طلا

گفت‌و‌گوی جام‌جم با سامیار عبدلی شناگر طلایی ایران در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی

تصویرسازی طلا

نیازمندی ها