شیرموز می‌خورید یا شیرنارگیل؟

شیرموز و شیرنارگیل از نوشیدنی‌های دلچسب و گوارایی به شمار می‌روند که اگر بخوبی با ذرات ریز یخ مخلوط شده باشد، نوشیدن اولین جرعه آن در این روزهای گرم جگرتان را حال می‌آورد و اگر زیاد شیرین نباشد تشنگیتان را رفع می‌کند.
کد خبر: ۵۷۰۸۵۵

 

ولی باید به یاد داشت که بار میکروبی شیرموز بالاست و نباید بیش از یک روز نگهداری شود؛ بیشتر شیرنارگیل‌های موجود در بازار نیز حاوی اسانسند.
 
شیرموز در یخچال هم فاسد می‌شود
 
شیرموز یکی از نوشیدنی‌های محبوب مردم ژاپن و کره است و یک میان‌وعده مغذی و مناسب برای کودکان محسوب می‌شود، اما احتمال فسادپذیری آن بالاست. چرا؟ 
 
اگرچه بخش خوراکی موز در پوسته خارجی آن حفظ می‌شود و همچون میوه‌های بوته‌ای در تماس مستقیم با خاک و کود نیست، اما اگر پوست موز شسته نشود و دستان نه چندان تمیز کارگران هم با پوسته آلوده این میوه در تماس باشد در زمان پوستگیری، آلودگی‌های ثانویه به بخش خوراکی موز نفوذ کرده و بافت گوشتی آن را آلوده می‌کند. 
 
وقتی هم که این میوه با شیر که یک نوشیدنی مغذی است ترکیب شود محیط مناسبی برای تغذیه و رشد باکتری‌ها به وجود می‌آید. متاسفانه این باکتری‌ها سرما دوست بوده و در دمای سرد یخچال قدرت رشد داشته و در روند تکثیر خود در طولانی مدت (بیش از یک روز) سمی بیماریزا ترشح می‌کند. 
 
این موضوع زمانی دردسرساز می‌شود که دستگاه‌های آبمیوه گیری و شکر افزوده شده به این نوشیدنی حاوی بار میکروبی بالایی باشد. پس شیرموز را به صورت بهداشتی و خانگی تهیه و بلافاصله نوش جان کنید. 
 
چربی شیرنارگیل بالاست
 
برخلاف تصور عامه برای تهیه شیرنارگیل از شیره یا‌‌ همان آب داخل نارگیل استفاده نمی‌شود. هم اکنون این محصول را به دو روش تهیه می‌کنند؛ در یک روش اسانس نارگیل را با شیر و شکر و البته مقداری نشاسته برای افزایش غلظت و مشتری پسندی آن مخلوط کرده و شیری با طعم نارگیل به دست می‌آید. 
 
بیشتر شیرنارگیل‌های صنعتی و تهیه شده در آبمیوه گیری‌ها از این نوع است، ولی در روش دوم شیر و شکر را با نارگیل خرد شده مخلوط کرده و اغلب به صورت خانگی تهیه می‌شود، اما چرا شیرنارگیل بدون اسانس کمتر تولید می‌شود؟ پودر نارگیل بافت سفتی دارد و به دلیل آنکه به سختی با شیر مخلوط می‌شود طعم و مزه آن مثل شیرهای اسانس دار، قوی و دلچسب نیست. 
 
البته این را هم بدانید نارگیل در مقایسه با سایر میوه‌ها از نظر تغذیه‌ای خواص چندانی ندارد و مهم‌تر آنکه به دلیل دارا بودن میزان بالای اسیدهای چرب اشباع مصرف آن برای مبتلایان به پرفشاری خون و ناراحتی قلبی و کسانی که کلسترول بالایی دارند، توصیه نمی‌شود. 
 
روغن موجود در نارگیل به دلیل آنکه خصوصیات روغن جامد حیوانی را دارد اغلب در صنعت برای تهیه سوهان، پیراشکی، بیسکویت، شکلات و برخی دسر‌ها استفاده می‌شود. شیره نارگیل هم چربی بالایی دارد و نصف فنجان آن حدود ۲۰۰ کالری انرژی تولید می‌کند. 
 
لازم است بدانید شیرموز و شیرنارگیل هر دو به دلیل دارا بودن طبع گرم برای افراد با مزاج حرارتی زیان آور بوده و در صورتی که با نشاسته و شکر زیاد مخلوط شود کالری آن چند برابر می‌شود. افزودن نشاسته به این نوع نوشیدنی‌ها تقلب محسوب می‌شود. 
 
جام جم آنلاین/ فاخره بهبهانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها