به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آشامیدنی باید متناسب با آب و هوا انتخاب شود زیرا مصرف این مواد در تغییر درجه حرارت پوست نیز اثر دارد به این ترتیب که نوشیدنیهای گرم سبب افزایش جریان خون زیر پوستی شده و در نتیجه شخص احساس گرما میکند. عکس این عمل با آشامیدن نوشیدنیهای خنک اتفاق میافتد.
دکتر پریسا ترابی افزود: استفاده از آب میوهها و سبزیهای تازه و خنک، موجب نشاط روح و تقویت جسم و کاهش استرس و اضطراب میشود.
وی تصریح کرد: وجود مایعات برای اعمال حیاتی بدن ضروری است. مقدار کل آب بدن مردان با وزن متوسط ۷۰کیلو گرم، تقریباً ۴۰ لیتر است و حدود 57 درصد کل وزن بدن آنها را تشکیل میدهد.
دکتر ترابی افزود: در یک نوزاد مقدار کل آب تا 75 درصد وزن بدن نیز میرسد اما این مقدار تا سنین پیری کاهش مییابد. همچنین در چاقی نسبت درصد آب بدن به 45 درصد کاهش مییابد. حدود دو سوم آبی که روزانه از راه دهان وارد بدن میشود به شکل آب خالص یا نوع دیگری از نوشیدنیها است و بقیه از راه غذا به بدن میرسد.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب نوشیدنی مناسب و آگاهی از خواص تغذیهای آنها علاوه بر اینکه سبب تامین آب لازم برای سوخت و ساز بدن میشود، در تامین مواد مغذی ضروری برای پیشگیری از بسیاری بیماریهای ناشی از شیوههای غلط زندگی مانند عدم تحرک، استعمال دخانیات و یا استرس و همچنین ایجاد احساس آرامش و نشاط نقش دارد.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بهترین نوشیدنی برای تمام فصول آب سالم است. آب دارای خواص بیشماری در بدن است که به تعادل مواد در بدن کمک میکند.
ترابی با بیان این که آب تعدیل کننده حرارت بدن است، ابراز داشت: با انجام تعریق به ویژه در هوای گرم و خروج آب و املاح از بدن، این حرارت کنترل میشود و انتقال برخی از ویتامینها در بدن از طریق حل شدن در آب صورت میگیرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد