اسفناج، منبعی غنی از منیزیم و آهن

اسفناج گیاهی است یک ساله با ساقه‌ای راست و برگ‌های پهن و نرم و مثلثی شکل به رنگ سبز. گل‌های آن سبز کمرنگ و در برابر سرما مقاوم است؛ اما این‌ها شکل و شمایل ظاهر اسفناجند، از جمله خواص مفید و تغذیه‌ای اسفناج، تامین ریزمغذیهایی مثل منیزیم و آهن برای بدن است.
کد خبر: ۵۹۵۴۲۳

به گزارش جام جم سرا به نقل از باشگاه خبرنگاران- دو نوع اسفناج وجود دارد که به نام پاییزه و بهاره نامیده می‌شوند. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته می‌شود و به اسفناج انگلیسی هم معروف است. نوع پاییزه آنکه به خاک بسیار غنی احتیاج دارد و در پاییز کاشته می‌شود، دارای مواد غذایی فراوانی است و امروزه در بیشتر نقاط دنیا کشت این نوع معمول‌تر است.

اسفناج ترکیبات شیمیایی زیادی را برای بدن همراه دارد: مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم جلوی پیشرفت سرطان را می‌گیرد.
منابع طب سنتی خواص دارویی آن را در بیماری‌هایی مثل ورم روده کوچک و ورم ریه، خنک کردن و پایین آوردن تب، رفع تشنگی، همچنین پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، حنجره، رحم و پایین آورنده کلسترول خون موثر دانسته‌اند و اشاره کرده‌اند که خوردن اسفناج، تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد و بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند؛ همچنین مانند جارو روده بزرگ را تمیز می‌کند و ترشحات لوزالمعده را افزایش می‌دهد. رماتیسم و نقرس را درمان می‌کند، بدن را قلیایی و یبوست را برطرف می‌کند و به دلیل داشتن ماده‌ای به نام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می‌کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود و
در نتیجه برای لاغر شدن و کم کردن وزن مفید بوده و سبزی مناسبی برای تقویت اعصاب محسوب می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سفر اربعین به سلامت

ضروری‌ترین نکات بهداشتی را که زائران اربعین باید رعایت کنند در گفت‌وگو با یک متخصص بیماری‌های عفونی بررسی کرده‌ایم

سفر اربعین به سلامت

وقتی دل جنگل سوخت

«جام‌جم» در گفت‌وگو با جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور بررسی کرد

وقتی دل جنگل سوخت

نیازمندی ها