به گزارش جام جم سرا به نقل از باشگاه خبرنگاران- دو نوع اسفناج وجود دارد که به نام پاییزه و بهاره نامیده میشوند. اسفناج بهاره، در فصل بهار کاشته میشود و به اسفناج انگلیسی هم معروف است. نوع پاییزه آنکه به خاک بسیار غنی احتیاج دارد و در پاییز کاشته میشود، دارای مواد غذایی فراوانی است و امروزه در بیشتر نقاط دنیا کشت این نوع معمولتر است.
اسفناج ترکیبات شیمیایی زیادی را برای بدن همراه دارد: مقدار زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک دارد و به علت داشتن منیزیم جلوی پیشرفت سرطان را میگیرد.
منابع طب سنتی خواص دارویی آن را در بیماریهایی مثل ورم روده کوچک و ورم ریه، خنک کردن و پایین آوردن تب، رفع تشنگی، همچنین پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، حنجره، رحم و پایین آورنده کلسترول خون موثر دانستهاند و اشاره کردهاند که خوردن اسفناج، تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد و بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند؛ همچنین مانند جارو روده بزرگ را تمیز میکند و ترشحات لوزالمعده را افزایش میدهد. رماتیسم و نقرس را درمان میکند، بدن را قلیایی و یبوست را برطرف میکند و به دلیل داشتن مادهای به نام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع میکند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن میشود و
در نتیجه برای لاغر شدن و کم کردن وزن مفید بوده و سبزی مناسبی برای تقویت اعصاب محسوب میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان