این بیماریها اغلب به دلیل پدیده اکسیداسیون و بروز التهاب در چشمها ایجاد میشوند اما تحقیقات حاکی از آن است که مواد خوراکی حاوی ریزمغذیهایی موسوم به «لوتئین» و «زاگزانتین» میتوانند احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن چشمی را کاهش دهند.
به گزارش ریدرز دایجست، در برخی مطالعات نیز آشکار شده است که رژیمغذایی حاوی ویتامین ث و ای، بتاکاروتن، روی و اسیدهای چرب امگا 3 میتواند از بیماریهای چشمی ناشی از افزایش سن و سالخوردگی پیشگیری کند. برخی از خوردنیهای مفید در این زمینه عبارتند از:
- کلم پیچ: کلم پیچ منبعی غنی از آنتیاکسیدانها و ویتامینهایی است که مصرف آن برای مقابله با سرطان ضروری است. همچنین این سبزی حاوی مقدار قابل توجهی بتاکاروتن، لوتئین و زاگزانتین است.
- ذرت: این ماده خوراکی نیز حاوی لوتئین و زاگزانتین بوده و در درمان و پیشگیری از بیماریهای مزمن چشمی موثر است.
- اسفناج: یک فنجان اسفناج حاوی 20.4 میلیگرم لوتئین و زاگزانتین است که مصرف آن به صورت پخته باعث میشود بدن لوئتین موجود در آن را بهتر جذب کند.
- بروکلی: این سبزی سرشار از فیبر خوراکی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین ث و بتاکاروتن همچنین لوتئین و زاگزانتین است که برای سلامت چشم مفید هستند.
- تخم مرغ: یکی از سالمترین مواد خوراکی برای شروع کردن روز مصرف تخم مرغ است. بنابراین مصرف این ماده خوراکی پروتئینی به دلیل دارا بودن لوتئین، ویتامین ای و اسیدهای چرب امگا 3 و دیگر مواد مغذی و ویتامینها توصیه میشود.
- پرتقال: این میوه که حاوی ویتامین ث است به بهبود سلامت بافتهای چشم کمک میکند. علاوه بر این، مصرف ویتامین ث باعث میشود تا دیگر آنتیاکسیدانها همچون ویتامین ای در چشمها تولید شوند. (ایسنا)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد