محمدحسین طالبیان عصر امروز در جمع خبرنگاران در زابل اظهار داشت: امسال سازمان یونسکو یک سهمیه اعلام کرد و ایران دو گزینه شوش و شهر سوخته را درنظر داشت که به دلایل و شرایط موجود، نامزد ثبت جهانی شهر سوخته قرار گرفت.
طالبیان اذعان داشت: یکی از فاکتورهای مهم برای این کار حمایت مسئولان استان سیستان و بلوچستان بود.
این مسئول خاطرنشان کرد: تاکنون 16 اثر تاریخی و فرهنگی ایران در جهان به ثبت رسیده و شهر سوخته به عنوان هفدهمین اثر تاریخی در ایران است که برای ثبت جهانی نامزد شده است.
طالبیان اضافه کرد: سیستان و بلوچستان از لحاظ آثار تاریخی و فرهنگی برای کشور خیلی مهم و هویت ایران است.
در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان بلوچستان گفت: حدود یکسال است که کارشناسان مرمت و بازسازی شهرسوخته برای ثبت جهانی را آغاز کردهاند.
سنجرانی افزود: 80 درصد مرمت شهر سوخته در این مدت انجام گرفته است.
این مسئول اظهار داشت: بیش از 8 هزار متر مسیرهای گردشگری، ساماندهی سایت، انتقال آثار شهر سوخته از موزه زاهدان به موزه شهر سوخته، راهاندازی کارگاههای خشت و گل، پایگاههای آموزشی، بهسازی زیرساختها از جمله اقداماتی است که برای ثبت جهانی شهرسوخته انجام گرفته است.
وی به بازدید نماینده سازمان یونسکو اشاره کرد و گفت: طی دو روز اخیر با حضور نماینده سازمان یونسکو بازدید هوایی از کل منطقه سیستان و بازدید میدانی از شهرسوخته و محوطه انجام گرفته است
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان بلوچستان با بیان اینکه اقدامات انجام شده برای ثبت جهانی شهرسوخته در یک ساله انجام گرفته بیسابقه و بی نظیر بوده است، گفت: در تلاش هستیم این اتفاق خوب و فرهنگی در استان سیستان و بلوچستان رخ دهد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد