هنوز بساط شیشهایاش وسط اتاق پهن است. به توصیه دوستش ترامادول را هم به آن اضافه کرده تا سرخوشیاش 100برابر شود و غمهایش را فراموش کند...
تا پایان ساعت اداری هنوز دو ساعت باقی مانده؛ قرار است بیش از دو ساعت دیگر در پی تصمیم جنونآمیز پسری 26ساله بهنام سعید، پدر و مادرش شاهد یکی از تکاندهندهترین صحنههای زندگیشان در منزل مسکونی خود باشند. پدر و مادری که صبح تا شب کار میکنند و برای یک لقمه نان میدوند. با نداری و هزار و یک مصیبت و تحمل رنج روزگار سه بچه را بزرگ کرده و به مدرسه و دانشگاه فرستادند.
حالا نفس سعید به شماره افتاده و او باید با زندگی به تلخی وداع کند. اما...
قرار است همه چیز بهگونهای دیگر رقم بخورد. تلفن همراه سعید پشت سرهم زنگ میخورد، اما سعید بریدهتر از آن است که بتواند جواب دهد. او نفس نمیکشد. مادر پشت خط است و به جای سعید، ناامیدانه با منشی تلفنی همراه سعید همکلام میشود: سعیدجان کار فوری دارم زنگ بزن!
او متوجه حال خراب پسرش در چند روز گذشته شده بود. نگران و مضطرب خود را به خانه میرساند. محل کارش به خانه نزدیک است، زنگ میزند، کسی جواب نمیدهد. نگرانیاش بیشتر میشود. کلید را داخل قفل میچرخاند... گامهایش را بلندتر برمیدارد و درِ خانه را باز میکند. دنیا روی سرش خراب میشود. سعید را میبیند درحالیکه میان زمین و آسمان بهوسیله طناب معلق است. فریاد میکشد و بیمحابا به سمت او میرود و با جثه نحیفی که دارد پسر تنومندش را از طناب دار خلاص میکند و به آغوش میکشد و بر روی زمین دراز به دراز پهن میکند! بیدرنگ شماره شوهرش را میگیرد. لحظاتی بعد، خانه از آدمهایی پر میشود که تا دیروز سعید را نمیدیدند. بلافاصله او را به بخش مسمومین میرسانند.
عملیات اکیپ پزشکی اورژانس مسمومین روی بیمار شروع میشود. به گفته سرپرستار این بخش با توجه به آزمایشهای بهعمل آمده و براساس تحقیقات انجام شده از اطرافیان مصدوم، احتمالا سعید بهعلت مصرف همزمان شیشه و ترامادول و توهم ناشی از مصرف مواد خود را حلقآویز کرده و او براساس تشخیص پزشک معالج، روز چهارشنبه در بخش آیسییوی بخش مسمومین بستری شد، اما روز بعد پس از اقدامات اولیه درمانی ضروری بهعلت ایجاد ضربه احتمالی وارده به ناحیه گردن و آسیبهای ثانوی دیگر تحت مانیتورینگ قلبی با دستگاههای خاص تنفسی برای مراقبتهای ویژه تکمیلی به بیمارستان سوانح امدادی شهید کامیاب انتقال یافت.
متاسفانه این بار نیز جوانی 26ساله بهعلت توهم ناشی از مصرف ماده خطرناک شیشه و ترکیب آن با ترامادول اکنون میان مرگ و زندگی دست و پا میزند.
در همین رابطه فلوشیپ سمشناسی و متخصص پزشکی قانونی دانشگاه علومپزشکی مشهد با اظهار تاسف از وقوع این رخداد تلخ درباره اثرات مخرب و زیانبار این مواد هشدار داد و گفت: شیشه علاوه بر جسم، روح و روان فرد را درگیر میکند و جزو مواد محرک به حساب میآید. از نشانههای مصرف این ماده اعتیادآور، برافروختگی صورت، پرخاشگری و تشنج است که بیشتر معتادان آن را بهصورت کشیدنی مصرف کرده و تعداد کمی شیوه تزریقی را انتخاب میکنند.
دکتر علیرضا قاسمی افزود: افراد ممکن است حتی با یک بار مصرف، معتاد شیشهای شوند، چون سرخوشی کاذب مفرطی نصیبشان میکند و انرژی، هیجان و شادیشان چند برابر میشود، غافل از آنکه چه بلایی بر مغز و سیستم عصبی، جسم و روح و روانشان وارد میشود. معتادان به این ماده، در معرض انواع آسیب به خود هستند؛ زیرا ارتباط بیمار با دنیای واقعی قطع شده و قدرت تعقل و اندیشه از او سلب میشود و فرد اسیر شادی آنی شده و قدرت تجزیه و تحلیل و درستی و نادرستی حتی امور بدیهی را ندارد و تردید نداشته باشید که به جز ضرر به خود یا حتی دیگران، چیز دیگری نصیب معتاد به شیشه نمیشود. ترامادول نیز داروی ضددرد است که اگر با تجویز پزشک معالج مصرف شود، کارساز است و تاکید میکنم گاهی شهروندان از آن بهصورت خودسرانه برای افزایش قوای جنسی و درمان افسردگی استفاده میکنند که بسیار خطرناک است. مصرف خودسرانه این دارو موجب تشنج و افت هوشیاری و عوارض مخرب دیگر میشود.
وی توصیه کرد: در صورت رویارویی با این بیماران، از برقرار بودن راه تنفسی مطمئن شوید، با احتیاط و ثابت کردن اندامها در صورت بروز تروما، بیمار را به پهلوی چپ بخوابانید و به اورژانس115 موضوع را اعلام کنید و او را به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال دهید.
>> شهرآرا/ انسیه شهرکی
*نظرتان چیست؟ آن را با ما و دیگران در میان بگذارید*
*با کلیک روی نماد RSS و ذخیرۀ آن، جدیدترین مطالب ما را آسانتر دنبال کنید*
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد