به گزارش جام جم سرا به نقل از خوزستان امروز، حتما تا به حال با افرادی مواجه شدهاید که با شروع فصلهای سرد اخمهایشان در هم فرومیرود و از آمدن سرما ابراز نگرانی میکنند. غالب این افراد مزاج سرد و تر داشته و توان تحمل سرما و رطوبت هوا را ندارند. این گروه از مردم معمولا پاییز و زمستانی سخت را پشت سر میگذارند و اغلب بیماریهای شایع زمستانی را تجربه میکنند. این گروه برخلاف افرادی که طبع گرم و خشک دارند و پاییز و زمستان راحتی را پشت سر میگذارند، مجبورند دائم از لباسهای گرم، لباسهای بافت و پشمی استفاده کنند و با رژیم غذایی مناسب و ایجاد تعادل مزاجی زمستان را راحتتر و بدون بیماری پشت سر بگذارند و از ابتلا به بیماریها و دردهای شایع زمستانی مصون بمانند. اگر شما هم مزاج سرد و تر دارید یا در گروه افراد بلغمیمزاج هستید بهتر است توصیههای زیر را در شیوه زندگی و برنامه غذایی روزانهتان در نظر بگیرید تا زمستان پیشرو را بدون بیماری سپری کنید.
کله پاچه نخورید
یکی از روشهایی که با کمک آن میتوان حرارت درونی بدن را افزایش داد و به ایجاد اعتدال در طبع بدن پرداخت گنجاندن خوراکیها و غذاهایی با طبع گرم در برنامه و رژیم غذایی روزانه است. مصرف خوراکیهای با طبع گرم برای مردان و زنانی که مزاج سرد و تر دارند یا مزاج آنها بلغمی است بسیار ضروری است چرا که این شیوه به آنها کمک میکند تا علاوه بر کنترل مزاج عوارض و بیماریهای ناشی از فصلهای سرد سال را نیز کنترل کنند. در بسیاری از متون طب سنتی اشاره شده گنجاندن گوشت گوسفند به برنامه غذایی روزانه بهویژه تهیه کباب از گوشت گوسفند که روی حرارت مستقیم و اندک ذغال کبابی شده باشد بهترین انتخاب است. مصرف این کباب نهتنها به تولید انرژی و حرارت درونی بدن کمک میکند بلکه میتواند مانع از ابتلا به برخی از عوارض فصلهای سرد مانند دردهای مفصلی شود. این در حالی است که بسیاری از مردم تصور میکنند مصرف کلهپاچه میتواند در روزهای زمستان به افزایش حرارت درونی کمک کند در حالی که کلهپاچه بهدلیل طبع سرد و مرطوبی که دارد برای افراد بلغمیمزاج به ویژه در زمستان نامناسب است.
۳ گیاه جادوگر را بشناسید
یکی دیگر از روشهایی که با کمک آن میتوانید مزاج سرد و تر خود را معتدل کنید گنجاندن پودر گیاهان معطر با طبع گرم مانند زنجبیل، دارچین و زیره در برنامه غذایی است. این شیوه نهتنها در طب سنتی ایران بلکه در شیوههای درمانی طب سنتی هند نیز از جمله سادهترین و موثرترین روشها برای تقویت بدن افراد سردمزاج در پاییز و زمستان محسوب میشود. البته مصرف خوراکی این ادویهها در کنار استفاده موضعی از روغن تهیه شده از این گیاهان مانند روغن دارچین و زیره یا رایحهدرمانی با اسانسها و عصاره گیاهانی که مزاج گرم دارند مانند اسانس گل نرگس یا دارچین به کنترل سردی و تری بدن و افزایش مقاومت بدن در برابر هوای سرد و بارانی پاییز و زمستان کمک میکند.
اگر آبریزش بینی و سینوزیت سراغتان میآید...
اکثر مردان و زنانی که مزاج سرد و تر دارند با شروع شدن نخستین روزهای پاییز با آبریزش بینی و چشم، زکام و حتی درد سینوسها مواجه میشوند؛ عوارضی که غالبا تا پایان زمستان آنها را همراهی کرده و زندگی را در ۶ ماهه دوم سال برایشان سخت و دشوار میکند. به گفته درمانگران طب سنتی برای این گروه راه چارهای ساده و بسیار موثر وجود دارد و آن استفاده از بخور ۶ گیاه است. برای تهیه این بخور کافی است یک قاشق چایخوری از گیاهان خشک شده اسطوخودوس، مرزنجوش، آویشن، تخم گشنیز، پونه و نعناع را با هم خوب هم بزنید و سپس این مخلوط را درون ۳ تا ۴ لیوان آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و بخار از آن ساطع شود. از بخار تهیه شده از این گیاهان استنشاق کنید و اجازه دهید این بخار در فضای اتاق و خانهتان بپیچد. در نهایت میتوانید جوشانده بهدست آمده از این گیاهان را صاف کرده و یک فنجان از آن را میل کنید.
سیستم ایمنی را تقویت کنید
گیاه اکیناسه نیز یکی دیگر از گیاهان دارویی بسیار پرفایده برای درمان عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی، سینوسها، حنجره و گلوست که ضمن درمان این موارد موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز میشود. اکیناسه اگرچه گیاهی است که اصالت ایرانی ندارد اما فرآوردههای آن به وفور در کشور دیده میشود. درمانگران و متخصصان طب سنتی تجویز قرصهای اکیناسه را تا روزی ۳بار برای بیمارانشان تجویز میکنند. باید توجه داشت این گیاه دارویی باید حتما تحت نظر پزشک و با دستور او مصرف شود چراکه در مواردی منع مصرف این دارو به بیمار توصیه میشود.
این پرهیزها را جدی بگیرید
درمانگران طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای شایع در فصلهای سرد به افراد سردمزاج توصیههای زیر را گوشزد میکنند:
اگر طبع سرد و تر دارید مصرف شیر و دوغ و دیگر محصولات لبنی به ویژه محصولاتی که از گاو تهیه میشود را در زمستان محدود کنید.
در روزهای پاییز و زمستان هرگز بیش از ۱۵ دقیقه در حمام وقت صرف نکنید. فضای حمام سرد و مرطوب است و این برای افرادی که طبعشان سرد و تر است، مناسب نیست.
مصرف خوراکیها و غذاهای چرب را در برنامه غذاییتان محدود کنید.
اگر با مشاوره با متخصص طب سنتی به این نتیجه رسیدید که مزاج سرد و تر یا بلغمی دارید در زمستان از سونا استفاده نکنید و در این مورد از متخصصتان مشورت بگیرید.
بهتر است در زمستان کمتر از میوهها مصرف کنید. بهطور طبیعی نیز در فصل زمستان تنوع میوه کمتری در مقایسه با فصلهای دیگر سال داریم.
سعی کنید از غذاهای زودهضم و سبک در فصل زمستان بیشتر در وعدههای غذایی خود بهره ببرید.
معجزه طب سنتی ایرانی
در طب سنتی ایران برای تقویت سیستم ایمنی دستگاه تنفس، گیاهان دارویی خاصی معین شده که استفاده از آنها در بخورهای خانگی برای کنترل و پیشگیری از ریزش لایه سلولی مخاط تنفسی بسیار مفید است. گیاه آویشن یکی از بهترین این گیاهان است که در ایران نیز به وفور یافت میشود. بخور این گیاه علاوه بر آنکه به پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و زکام کمک میکند به دلیل خواص آنتیباکتریایی خود منجر به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی دستگاه تنفس و سینوزیت نیز میشود. برای تهیه این بخور کافی است ۳ تا ۴ قاشق از برگهای خشک شده آویشن را درون آب جوش بریزید و از بخار آن برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای شایع فصل پاییز استفاده کنید. شما حتی میتوانید این بخور را آماده کرده و آن را در محیط خانه یا کار خود قرار دهید تا فضای خانه را مرطوب کند. این گیاه از جمله گیاهان دارویی است که برای درمان ناراحتیها و بیماریهای دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی بسیار موثر است. آویشن به این دلیل که دارای اثرات ضدمیکروبی و خلطآوری است و ترشحات دستگاه تنفس را زیاد میکند از جمله گیاهان مهم در درمان بیماریهای ناحیه تنفسی است. علاوه بر این، آویشن به دلیل ویژگیهایی که دارد موجب تقویت سیستم دفاعی بدن میشود. درمانگران طب سنتی عموما این گیاه را به تنهایی یا در ترکیب با دیگر گیاهان دارویی به بیماران توصیه میکنند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: