دکتر شهرام رفیعیفر گفت: 88 درصد مردم روزانه کمتر از پنچ واحد میوه و سبزی مصرف میکنند، یعنی به طور میانگین میوه یا سبزی مصرفیشان یک و نیم واحد است.
وی افزود: 17میلیون و 700 هزار ایرانی به مشکلات ناشی از کمبود مصرف میوه و سبزی دچار هستند؛ به طوری که از هر 10 ایرانی تنها یک نفر در طول روز به اندازه کافی میوه و سبزی مصرف میکند.
رفیعیفر به افراد توصیه کرد که لحاظ روزانه پنج نوبت میوه و سبزیهای خام در سبد مصرف عذایی روزانهشان را جدی بگیرند و افزود: انتخاب سبزی و میوههای تازه برای مصرف، استفاده از سبزی در کنار وعدههای غذایی، مصرف میوههای تازه یا آبمیوه به عنوان میان وعده، مصرف زیاد سالاد هنگام نهار و شام با سسهای بدون چربی و کمی آبغوره یا آبلیمو نیز توصیه میشود.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: سعی کنید میوههای خرد شده و قطعه قطعه شده را سریع مصرف یا تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید؛ زیرا پوست کندن، قطعه قطعه کردن و آسیب به بافت میوه، به مرور محتوای ویتامینهای آن میوه را کم خواهد کرد.
وی افزود: به منظور تشویق کودکان به مصرف میوه، بهتر است والدین جهت میان وعده مدرسه فرزندانشان میوه در نظر بگیرند و فراموش نکنند که ذائقه کودکان از دوران کودکی شکل میگیرد.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، بر تنوع در مصرف میوهها تاکید کرد و گفت: ترکیب میوهها با یکدیگر متفاوت است. بدین ترتیب بدن افراد ویتامینها و ترکیبات مختلف را دریافت میکند. گیلاس، آلبالو و توت با سرطان میجنگند، سیب دارای مقدار زیادی فیبر است، پرتقال و کیوی هم محتوی مقدار زیادی ویتامین C هستند و به همین ترتیب میوههای مختلف فواید خاص خود را به بدن منتقل میکنند و لازم است در مصرف آنها بحث تنوع نیز مد نظر قرار گیرد.(ایسنا)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد