جام جم سرا: درواقع، اگر مقادیر کافی کلسیم را در رژیم روزانهتان دریافت نکنید، بدنتان با جذب کلسیم از استخوانها واکنش نشان میدهد تا سطح کلسیم خونتان را عادی نگاه دارد. کمبود مداوم کلسیم، ممکن است به شکنندگی استخوانها و بعدها به پوکی استخوان منجر شود.
میزان مجاز مصرف کلسیم روزانه در بزرگسالان، حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیگرم است. متخصصان معتقدند که، افراد بالای ۵۰ سال باید روزانه حدود ۱۵۰۰ میلیگرم کلسیم برای جلوگیری از پوکی استخوان مصرف کنند. پوکی استخوان، نوعی بیماری است که در آن استخوانها بر اثر تراکم پایین، شکننده میشوند.
کلسیم چگونه در بدن مصرف میشود؟
تقریبا ۹۹٪ کلسیم، در استخوانها و دندانهای فرد ذخیره میشود. کلسیم، نقش مهمی در استحکام و حجم اسکلتی شما ایفا میکند. ۱٪ باقیمانده هم در جریان خون توزیع میشود و عملکردهایی ضروری را انجام میدهد. همچنین کلسیم مورد نیاز سیستم عصب مرکزی هم هست. یونهای کلسیم، برای تبدیل پیامهای الکتریکی به علائم شیمیایی درون مغز، حیاتی هستند. بعلاوه کلسیم، نقش خاصی در فرایند لخته شدن خون، بازی میکند و بدین جهت مانع خونریزیهای شدید میشود.
کلسیم همچنین مادهٔ معدنی اصلی برای سیستم عضلانی است. عضلات بدن به کلسیم وابسته هستند، تا علائم عصبی را میان بافتهای عصبی و عضلانی مرتبط نمایند. کمبود کلسیم در بدن، ممکن است سبب کشیدگی یا گرفتگی عضلات یا حتی بدتر از آن، توقف ضربان عضلات قلبیتان شود!
کلسیم در رژیم غذایی روزانه
کلسیم را میتوان در سه دسته از مواد غذایی یافت: محصولات لبنی، ماهیها، و سبزیجات برگدار سبز. محصولات لبنی مانند شیر، پنیر، و ماست منابع عالی کلسیم هستند. بجز این محصولات لبنی، منابع غیر لبنی هم وجود دارند که به شما کمک میکنند نیاز کلسیم روزانهتان را تامین کنید.
استخوانهای نرم موجود در ماهی تن، سالمون و ساردین، منابع خوب کلسیم هستند. دیگر منابع غیر لبنی کلسیم نیز، شامل سبزیجاتی مانند بروکلی، بامیه، و شلغم؛ دانهها و مغزها میباشند.
آیا مکملهای کلسیم مفیدند؟
امروزه، مکملهای کلسیم فراوانی را در بازار میبینید. این مکملهای کلسیم، معمولا بوسیلهٔ پزشکان برای درمان و پیشگیری از پوکی استخوان تجویز میشوند. متخصصان زیادی مصرف قرصهای کلسیم را پس از غذا بدلیل اثر آن بر کاهش اسید معده توصیه میکنند.
بهرحال مصرف مکمل کلسیم باید با تایید پزشک صورت گیرد، چرا که سطح بالای کلسیم در بدن میتواند منجر به یبوست، و نفخ معده شود. افراد مبتلا به پرکاری تیروئید، و بیماریهای مزمن کلیه نیز نباید مکمل کلسیم مصرف کنند. (تناسب اندام)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد