پس از آن که هفته گذشته پروفسور مادس گیلبرت، پزشک نروژی فعال در این بیمارستان نامهای به رییسجمهور آمریکا نوشت و از او خواست تنها برای چند ساعت به این مکان بیاید، حال دیوید نات ، پزشک انگلیسی فعال در این بیمارستان به توصیف اوضاع در غزه همزمان با آغاز 72 ساعت آتشبسی پرداخت که فقط دو ساعت دوام آورد.
بخشی از توصیفات او اینگونه بود: روز جمعه دختر بچه هشت سالهای را آوردند که جراحات سختی به خاطر انفجار یک بمب بر بدنش بود، حفره بزرگی در شکم، کمر، سینه و رودهاش به وجود آمده بود اما خوشبختانه موفق شدیم با عمل جراحی او را نجات دهیم. جمعه شب نیز یک جوان بیستوپنج ساله را با جراحات شدید و عمیق آوردند اما متاسفانه شش ساعت پس از عمل در آی.سی.یو جان باخت.
هفته گذشته اوضاع غزه شبیه آخرالزمان بود. شب بود و راکتها از دریا شلیک میشد، تانکها و بمبافکنهای F16 هرجا که میشد بمب پرتاب میکردند. آنچه که در غزه رخ میدهد غیرقابل توصیف است. انگار که در صحنه یکی از فیلمهای هالیوودی هستیم. هیچیک از ما حتی نمیتوانیم چشم بر هم بگذاریم چون به خاطر شلیک خمپارهها و تانکها، اتاقها و تختهایمان به لرزه در میآید.
گفتههای این پزشک انگلیسی زمانی بیشتر رنگ واقعیت به خود میگیرد که به آمار وزارت بهداشت غزه مراجعه کنیم.
بنا بر اعلام این وزارتخانه، در میان بیش از 1700 شهید غزه، 398 کودک 207 زن و 74 فرد سالخورده هستند و تعداد مجروحان نیز به9320 نفر میرسد که 2744 نفر از آنها کودک، 1750 نفر زن و 343 نفر دیگر فرد سالخورده هستند. یونیسف نیز در گزارشی اعلام کرد: کودکان حدود 30 درصد تلفات غیرنظامیان حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه را تشکیل میدهند. این آمار بر پایه تعداد تلفات تائید شده است و احتمال افزایش آن وجود دارد.
در این میان مراکز بیمارستانی نیز از حملات موشکهای اسرائیلی در امان نبودهاند. بنا به اعلام منابع فلسطینی، 44 مرکز معاینه اولیه از میان 55 مرکز به دلیل حملات مستقیم رژیم صهیونیستی به آنها و ناتوانی ساکنان برای رسیدن به این مراکز بسته شدهاند.
همچنین در حملات رژیم صهیونیستی 17 بیمارستان نیز هدف قرار گرفته است و 10 بیمارستان دولتی و خصوصی بسته شده است و 102 نفر از کادرهای پزشکی نیز هدف قرار گرفته که 19 نفر آنها شهید شدند.
در بحبوحه این حوادث و اتفاقات تلاشها برای برقراری آتشبس در جریان است. در همین راستا اعلام شد هیاتهای نمایندگی جناحهای فلسطینی متشکل از جنبشهای فتح و حماس عصر دیروز در قاهره در مورد شرایط پذیرش آتشبس پیشنهادی مصر به توافق رسیدند.
به گزارش ایرنا، توقف کامل تهاجم نظامی رژیم صهیونیستی، عقبنشینی کامل نیروهای ارتش این رژیم از نوار غزه و آزادی اسیران فلسطینی از مهمترین شرطهای مقاومت برای پذیرش آتشبس است.
نمایندگان جنبشهای فلسطینی همچنین خواستار بازسازی غزه از سوی دولت وفاق ملی فلسطینی، آغاز بهکار فرودگاه غزه و اجازه افزایش فضای فعالیت اختصاص داده شده به ماهیگیران غزه تا 12 مایل دریایی شدند. البته رژیم صهیونیستی با وجود ادعای طرفداری از برقراری آتشبس در تهاجم به غزه، از اعزام نماینده به قاهره برای حضور در مذاکرات غیرمستقیم با طرف فلسطینی خودداری کرده است.
مدارس سازمان ملل در غزه، آماج حملات صهیونیستها
طی 27 روزگذشته هربار خانهای در غزه ویران میشد ساکنانش مجبور میشدند در ساختمان ها و مراکز وابسته به سازمان ملل پناه گیرند.
یکی از این مکانها مدارسی است که زیر نظر سازمان ملل متحد اداره میشود و به لحاظ بینالمللی باید مصونیت داشته باشد. اما رژیم صهیونیستی که در حمله به مراکز مسکونی و کشتن افراد بیگناه و بخصوص زنان و کودکان هیچ پروایی ندارد این مدارس را هم به کرات آماج حملات خود قرار داده است.
در تازهترین این حملات که سومین از نوع خود بود روز گذشته یکی از همین مدارس در رفح مورد حمله موشکی جنگندههای اسرائیلی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، این حمله به مدرسه «الاعدادیه» وابسته به آژانس کار و امدادرسانی آوارگان فلسطینی (آنروا) انجام شد. آنگونه که منابع خبری گزارش میدهند بر اثر این حمله ده نفر شهید و بیش از 30 نفر زخمی شدند. با توجه به وخامت حال مجروحان، احتمال افزایش تعداد شهدا وجود دارد. بنا به گفته مقامات پزشکی و افراد حاضر در صحنه، موشکی از هواپیماهای جنگنده اسرائیلی به ورودی این مدرسه اصابت کرده است.
گفته میشود به دلیل شدت گرفتن حملات صهیونیستها به رفح طی چند روز گذشته، هزاران نفر از اهالی این منطقه برای فرار از حملات اسرائیل به این مدرسه پناه برده بودند.
همزمان، اشرف القدرة، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: ما از سازمان ملل میخواهیم تا به مسئولیتهای خود برای حفاظت از آوارگان عمل کند. بنا به اعلام سازمان ملل، بیش از ۲۵۰ هزار نفر در جریان حملات اسرائیل به غزه آواره شدهاند که تعداد زیادی از آنها به مدارس سازمان ملل متحد در این منطقه پناه بردهاند. در دو حمله گذشته به این مدارس بیش از 50 نفر به شهادت رسیدند.
البته این تنها حملات روز گذشته رژیم صهیونیستی به غزه نبود. بلکه این حملات روز گذشته نیز مناطق مختلفی از نوار غزه به ویژه جنوب و شمال آن را هدف قرار داد که در اثر آن 23 نفر به شهادت رسیدند. در واکنش به این حملات، ناوی پیلای، کمیسر عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر گفت: لازم است بگویم اقدام اسرائیل در هدف قرار دادن مدارس و بیمارستانها سرپیچی عمدی از مقررات بینالمللی است.
در مقابل، گردانهای عزالدین قسام بامداد دیروز اعلام کرد نیروهای مقاومت از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه شهرها، پایگاهها و شهرکهای یهودی نشین را با 2718 راکت هدف قرار داده است. رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده است در جریان این درگیریها 63 نظامی و سه غیرنظامی اسرائیلی کشته شده و بیش از 530 نفر زخمی شدهاند.
در همین حال، ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته تایید کرد یکی از افسرانش به نام هدار گولدین که گمان میرفت به اسارت حماس درآمده باشد، روز جمعه در جنگ غزه کشته شده است. حماس نیز با صدور اطلاعیهای گفته بود ممکن است این نظامی درجریان درگیریها کشته شده باشد.
در همین حال، پیتر لرنر، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته با اشاره به تغییر آرایش نظامیان این رژیم در نوار غزه، گفت: شماری از نیروها در حال خارج شدن از مناطقی از غزه هستند. ارتش رژیم صهیونیستی روز شنبه از پایان عملیاتش در بخشهایی از غزه، از جمله «بیت لاهیا» و «العطاطره» در شمال این منطقه خبر داد. شاهدان عینی از خروج نظامیان صهیونیست در این مناطق و نیز در روستاهایی در شرق «خان یونس» در جنوب غزه خبر میدهند. این اقدام نشان میدهد رژیم صهیونیستی در حمله خود به غزه ناکام بوده واکنون به دنبال راه فراری برای گریز از این مخمصه میشود.
آغاز مذاکرات حماس در قاهره
همزمان با این تحولات اعلام شد روز گذشته هیاتی از نمایندگان حماس وارد قاهره شدند تا در مورد آتشبس در غزه گفتوگو کنند. پیشتر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز به مصر رفته بود. با این حال گفته میشود مقامات اسرائیلی به مصر نرفتهاند.
به گزارش فارس، هیات فلسطینی به ریاست «عزت الرشق» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس از دوحه به مصر سفر کرده تا در مذاکرات غیر مستقیم با رژیم صهیونیستی درباره توافق برای اعلام آتش بس و از سرگیری مذاکرات برای حل و فصل نهایی پرونده فلسطین شرکت کند.
منابع آگاه تأکید کردند این هیات از 6 نفر تشکیل شده و تعدادی از سران حماس نیز به دلیل شرایط امنیتی غزه هنوز موفق به حضور در این مذاکرات نشدند. طرح مصر بر پایان حملات و عقب نشینی نیروهای صهیونیست از غزه تاکید دارد. در این میان اما مقامات حماس میگویند محاصره غزه باید کاملا برداشته شود.
در همین رابطه، خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس در سخنانی تأکید کرد: حماس هرگز با آتشبس موقت در صورت حضور نیروهای اسرائیلی در داخل مرزهای غزه موافقت نکرده و نخواهد کرد و قطر نیز که خواستههای حماس را به اطلاع جان کری، وزیر خارجه آمریکا رسانده، کاملا در جریان این مسأله قرار داشت.
این در حالی است که شنبه شب و پیش از آغاز این مذاکرات، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد این رژیم کارزار نظامی خود در نوار غزه را تا زمان لازم و با هر شدتی که نیاز باشد، ادامه خواهد داد.
فوزی برهوم سخنگوی حماس در پاسخ به او گفت: نتانیاهو در نوار غزه در تنگنا قرار گرفته و ما تا زمان تحقق اهداف خود به مقاومت ادامه میدهیم. از سوی دیگر، سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در دیدار با سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده بار دیگر ضمن حمایت حزبالله از مقاومت فلسطین گفت تردیدی ندارد که مقاومت در این نبرد پیروز خواهد شد.
پزشک انگلیسی: در غزه آخرالزمان برپاست
دیوید نات، پزشک انگلیسی که طی 20 سال گذشته به صورت داوطلبانه در صلیب سرخ فعالیت کرده و به مناطق جنگی چون بوسنی، عراق و غزه سفر کرده است، اوضاع در این باریکه را شبیه به آخرالزمان و روز رستاخیز توصیف میکند.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، این پزشک انگلیسی درباره اوضاع غزه همزمان با آتشبسی که فقط دو ساعت دوام آورد، میگوید: روز جمعه 12 ساعت در اتاق عمل بیمارستان شفا بودم. روز سختی بود . به جای 72 ساعت آتشبس فقط دو ساعت این وضع ادامه داشت و به یکباره جهنمی بر پا شد. دختر بچه هشت سالهای را آوردند که جراحات سختی برداشته بود. حفره بزرگی در شکم، کمر، سینه و رودهاش به وجود آمده بود اما خوشبختانه موفق شدیم با عمل جراحی او را از مرگ نجات دهیم. بسیاری از اعمال جراحی که در این مدت در غزه انجام دادم روی کودکان و جوانان بوده است.
چند روز قبل در عرض 20 دقیقه 140 نفر را به بیمارستان آوردند. هر چه را لازم بود انجام دادیم تا جان افراد را نجات دهیم، همه مثل هم هستند مگر آنکه بدانیم شخصی را واقعا نمیتوان نجات داد.
هفته گذشته اوضاع غزه شبیه آخرالزمان بود. شب بود و راکتها از دریا شلیک میشد، تانکها و بمبافکنهای 16 - F به هرجا که میشد بمب پرتاب میکردند. آنچه که در غزه رخ میدهد غیرقابل توصیف است انگار که در صحنه یکی از فیلمهای هالیوودی هستیم. هیچ یک از ما حتی نمیتوانیم چشم بر هم بگذاریم چون به دلیل شلیک خمپارهها و تانکها، اتاقها و تختهایمان به لرزه در میآید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
وگر نه نابودی ظالمان برای خدا اسان است كجایید بیدار شوید خدایا بداد مظومین برس