در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
جام جم سرا: تخممرغهایی که در حال حاضر به عنوان تخممرغ شناسنامهدار در مغازهها عرضه میشوند را میتوان نوعی سوءاستفاده دلالان و تولیدکنندگان تلقی کرد چراکه تنها با درج نام مرغداری و تاریخ انقضای بعضا دروغی، موجب جلب اطمینان مصرفکننده از سلامت محصول میشوند.تفاوت شایانی میان تخممرغ شناسنامهدار و تخممرغی که تنها نام مرغداری و تاریخ انقضا روی آن درج میشود وجود دارد چراکه نظارتی روی تخممرغهای صرفا پرینت شده نیست و تخممرغهای شناسنامهدار پروسه طولانی را به منظور تایید سلامت یک محصول طی میکنند که این امر باعث افزایش 50 درصدی قیمت تخممرغ شناسنامهدار و بستهبندی شده با تخممرغهای معمولی شده است.
اما چیزی که در این جا جالب توجه است افزایش 50 تومانی قیمت هر دانه تخممرغ صرفا پرینت شده است که تنها تاریخ انقضا و نام مرغداری روی آن درج شده است و از آنجاکه نظارتی به درج صحت تاریخ انقضای تخممرغ نمیشود و در هر مرغداری که صرفا وسیله پرینت کردن را داشته باشد این امر بدون هیچ نظارتی صورت میگیرد، میتوان گفت این افزایش قیمت نوعی کلاهبرداری است.
در همین راستا فرزاد طلاکش - دبیر انجمن صنفی تخممرغ شناسنامهدار ایران - با اشاره به تفاوت درج پرینت و شناسنامهدار بودن تخممرغ به ایسنا گفت: در بسیاری از مرغداریها به منظور جلب اطمینان مصرفکننده، بدون نظارت هیچ متولی و مقام مسؤلی روی تخممرغ تاریخ انقضا و نام مرغداری درج میشود اما این درحالی است که فلسفه شناسنامهدار بودن تخممرغ بسیار متفاوتتر از این موضوع است.
وی ادامه داد: این باور در میان مردم به وجود آمده که تخممرغ پرینتدار ضامن سلامت محصول است اما باید عنوان کرد که درج پرینت هیچ ضمانتی بر سلامت محصول ندارد و این مساله تنها موجب سوءاستفاده برخی از دلالان شده تا بتوانند تخممرغ را گرانتر عرضه کنند.طلاکش با بیان اینکه درج پرینت روی هر دانه تخممرغ تنها دو تومان برای مرغداری هزینه بر میدارد، اظهار کرد: این مساله که تخممرغ 300 تومانی با درج پرینت 350 تومان به منظور جلب اطمینان مصرف کننده در بازار عرضه میشود تنها عاملی بر افزایش بیدلیل قیمت تخم مرغ است.
تخممرغهای شناسنامهدار چه مشخصاتی دارند؟
به گزارش جام جم سرا، دبیر انجمن صنفی تخممرغ شناسنامهدار ایران با بیان اینکه 98 مرکز مجاز شناسنامهدار کردن تخممرغ در کل کشور وجود دارد، گفت: برخی از این انجمنها وابسته به مرغداری هستند به طوری که هر مرغداری مجوز دار میتواند تخم مرغ تولیدی خود را با نظارت ویژهای دارای شناسنامه کند.
وی ادامه داد: برخی دیگر از مراکز به صورت واحدهای مستقلی با اخذ مجوز از سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
طلاکش در خصوص نحوه فعالیت این مراکز گفت: اولین مرحله انتقال تخممرغ از محل تولید تا بازار جداسازی پر، مدفوع مرغ، کود، مگس یا تخممرغهای ترک خورده است؛ به طور کلی میتوان گفت تخممرغهای آلوده را از سایر تخممرغها جدا میکنند.
دبیر انجمن صنفی تخممرغ شناسنامهدار ایران میزان صدمه و آسیب به تخممرغ را در فصول گرم سال چندین برابر عنوان و اظهار کرد: در فصول گرم 20 تا 25 درصد از تخم مرغها از رده خارج میشوند. در مرحله بعدی تخممرغها را از نظر اندازه یکنواخت میکنند؛ به طوری که تخممرغهای ریز از تخممرغهای درشت جدا میشوند. تخممرغهای شناسنامهدار از نظر کیفیت و سلامت دارای تضمین بسیاری هستند. در این واحدها تخم مرغها توسط دکتر دامپزشک و از طریق نورپردازی کنترل کیفی میشوند و در آخر پرینت مشخصات تخم مرغ از قبیل تاریخ انقضا و پروانه بهره وری در آن درج میشود.
دبیر انجمن صنفی تخممرغ شناسنامهدار ایران ادامه داد: مصرف کننده میتواند با خیال راحت از سلامت تخم مرغ آن را مصرف کنند و تمام مراکز شناسنامه دار کردن تخم مرغ اگر مشکلی برای محصول پیش آید مسؤلیت آن را به عهده میگیرند.
تخممرغ بستهبندی شده 50 درصد گرانتر از معمولی
وی با اشاره به تفاوت قیمت تخم مرغ شناسنامه دار با سایر تخم مرغها گفت: هر دانه تخم مرغ شناسنامهدار 20 تا 50 تومان گرانتر از تخممرغ ساده است اما اگر در بستهبندی قرار بگیرد قیمت آن 50 درصد اضافه میشود.
طلاکش علت این گرانی را سرمایه گذاری واحدهای شناسنامه دار کردن تخم مرغ برای دامپزشک و سایر موارد عنوان و اظهار کرد: اگر مردم میخواهند کالای با سلامت را خریداری کنند باید هزینه آن را بپردازند که این مساله نیز حق طبیعی هر فردی محسوب میشود که از سلامت غذایی محصول مصرفی خود اطمینان داشته باشد.(ابتکار)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد