جام جم سرا: محسن پویان گفت: ارغوان گیاهی از خانواده نخود است؛ درختی کوچک با گلهایی ارغوانی. در کتب قدیم ایران مانند الابنیه عن الحقایق الادویه به نام «داذی» و در منابع دیگر به نامهای «اکوان»، «ارجوان»، «ارجوانالعرب»، «خرزیق» و «زعید» آمده است. برگهای آن قلوهای شکل و به رنگ سبز روشن است. مصرف گلهای آن مفرح است و اخلاط لزج را خارج میکند و برودت معده و کلیه را برطرف میکند و صدا را صاف و سنگ مثانه را خرد میکند.
این پژوهشگر گیاهان دارویی گفت: دمکرده گل آن قیآور است و معده را پاک میکند. دمکرده پوست ریشه آن نیز قیآور است. گرد سوخته شده ریشه آن به عنوان مداد ابرو کاربرد دارد مژگان را بلند و خوش حالت میکند. از گل ارغوان در اروپا نوعی ترشی درست میکنند، پوست و چوب ارغوان در معالجه آبسهها و ناراحتیهای سر مورد استفاده دارد. پوست درخت ضدعفونی کننده است. برای تهیه جوشانده ملایم پوست و ریشه از 8 گرم ماده گیاه در یک لیتر آب استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: ارغوان درختچهای زیبا است که به صورت پرورشی در پارکها و باغات و بلوارها از آن استفاده میشود. (ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت