خواص و مضرات «ژله»، از زبان یک متخصص تغذیه

یک متخصص تغذیه با بیان برخی خواص مفید ژله برای بزرگسالان، به محبوبیت فراوان انواع ژله و پاستیل میان کودکان اشاره کرد و گفت: والدین باید مانع مصرف زیاد این ماده غذایی در کودکان خود بویژه پیش از غذای اصلی شوند زیرا خوردن ژله میل به غذا را در کودکان کاهش می‌دهد.
کد خبر: ۷۴۶۷۴۸
خواص و مضرات «ژله»، از زبان یک متخصص تغذیه

جام جم سرا: مرتضی صفوی گفت: ژله از ماده‌ای به نام ژلاتین تهیه می‌شود. این ماده حاوی پروتئین است و مصرف این ماده غذایی حاوی پروتئین و آمینواسید نقش موثری در استخوان‌سازی و رشد دارد.

وی با اشاره به اینکه ژلاتین به عنوان ماده اصلی سازنده ژله طبیعتا ماده سالمی است، افزود: ژله چاق کننده نیست و در تهیه آن از مقدار کمی شکر استفاده می‌شود که ضرر چندانی برای بدن ندارد. با این حال، کودکان نباید زیاد ژله و پاستیل مصرف کنند، زیرا ارزش غذایی ژله بالا نیست و نمی‌تواند جایگزین وعده‌های اصلی غذا باشد و معمولا از آن‌ به عنوان دسر و میان وعده استفاده می‌شود.

صفوی با اشاره به اینکه در ساخت پودر ژله از رنگ‌ها و اسانس‌های خوراکی استفاده می‌شود، گفت: تنها در صورت اضافه کردن رنگ‌ها و اسانس‌های غیراستاندارد است که مصرف ژله ضرر خواهد داشت؛ بنابراین مصرف کنندگان باید به نشان پروانه بهداشتی محصول توجه کنند.

این متخصص تغذیه گفت: در صورتی که ژله‌ها از مواد خوب و سالم تهیه شده باشند، مشکلی برای بدن ندارند. هنگام خرید نیز باید به تاریخ مصرف، پروانه بهداشتی و علامت استاندارد حک شده بر روی بسته بندی محصول توجه کرد.

صفوی در مورد فواید ژله گفت: ژله حاوی آمینواسیدهای طبیعی است که برای پوست و سایر بافت‌های بدن مفید است و کالری آن بسیار کم و به دلیل داشتن ویتامین B برای افرادی که از افسردگی رنج می‌برند، مفید است.

وی با اشاره به اینکه ژله منبعی غنی از اسیدفولیک است، افزود: مصرف ژله برای سلامت مو و جلوگیری از نازک شدن مو نیز بسیار مفید است؛ این ماده غذایی همچنین به کاهش کلسترول خون نیز کمک می‌کند.

این مشاور تغذیه اضافه کرد: در صورتی که مصرف ژله تنها در مهمانی‌ها، موردی و هفته‌ای یکی-دوبار باشد، مشکلی ندارد؛ اما اگر مصرف آن عادت شود، جای بخشی از وعده‌های غذا را خواهد گرفت و منجر به کم اشتهایی خواهد شد. (ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
دكتر كرمی
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
۲
۳
خواهشمندم متخصص محترم منابع خود را درباره این موضوع ارایه نمایند، بسیاری از مطالبی كه ذكر كرده اند مبنای علمی ندارد، به طور مثال در مورد هضم پذیری و جذب ژلاتین مسایل بسیاری وجود دارد كه از حوصله ی بحث در اینجا خارج است. بهتر است قبل از اظهار نظرهای اینچنینی كمی در مورد اجزاء غذا و نحوه ی هضم و جذب آن اطلاعاتی به مخاطب ارایه شود. قسمت عمده ی پروتئین موجورد در ژلاتین و همچنین ژله قابل هضم نبوده و در ساخت آنها از صمغ ها و تركیبات دیگری نیز برای ایجاد ژل استفاده می شود
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
۲
۴
به این گفته ها نباید اعتماد كرد در ژله های كارخانه ای هم شكر زیاد كه قابل تشخیص هم هست می زنن و هم اگر رنگ ها مجاز باشه از نوع شیمیایی و برای سلامت ضرر داره . تا می تونید محصولات فانتزی كارخونه ای نخورید . به خدا وقتی مریض بشید هیچ كی به دادتون نمیرسه . همه سیاه لشكرن ..............
سفر اربعین به سلامت

ضروری‌ترین نکات بهداشتی را که زائران اربعین باید رعایت کنند در گفت‌وگو با یک متخصص بیماری‌های عفونی بررسی کرده‌ایم

سفر اربعین به سلامت

وقتی دل جنگل سوخت

«جام‌جم» در گفت‌وگو با جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور بررسی کرد

وقتی دل جنگل سوخت

نیازمندی ها