شناسایی علت اعتیاد یکفرد کمک چندانی به حل مساله مبارزه با موادمخدر نمیکند و ما نمیتوانیم با تعمیمدادن این علت به دیگران از اعتیاد آنها جلوگیری کنیم.
درحالحاضر ما تابع مساله مهمتر و فوریتری هستیم و آن روبهرو شدن با خیل عظیم افرادی است که آلوده به مصرف موادمخدر هستند، زیرا این خیل عظیم، خود بزرگترین عامل گسترش و شیوع اعتیاد است.
بسترهایی وجود دارد که زمینه را برای بروز اعتیاد مساعدتر میکند، باتوجه به اینکه دوستان ناباب، نابسامانی خانواده، اختلالهای روحی، روانی، مشکلات اقتصادی، اجتماعی و غیره زمینه بروز اعتیاد به مصرف موادمخدر صنعتی و روانگردانها را فراهم میکند، اما عدمآگاهی فرد از عوارض خطرناک اعتیاد حقیقت مهمی است، که همواره بهفراموشی سپرده شده است.
معتقدیم تاکنون حقیقت اعتیاد از چشمها پنهان مانده است و سیستمهای اطلاعرسانی نتوانستهاند حقیقت اعتیاد را بهدرستی نشان دهند و حتی بهدلیل عدمشناخت نسبت به این پدیده، اطلاعرسانی اشتباه هم صورتگرفته و بهعنوان نمونه میتوان از تبلیغ درمانهای کوتاهمدت، چندساعته و چندروزه اعتیاد نام برد، که نمونهای بارز از اطلاعرسانی اشتباه است.
تولید موادمخدر صنعتی با روشهای مصرف کاملا آسان باعثشده مردم شخص معتاد را از فرد عادی تشخیص ندهند و درحالحاضر بخش زیادی از معتادان کشور کسانی هستند که ظاهرشان کاملا طبیعی است و نقشهای اجتماعی ویژه و مترقی دارند، بهطوریکه بهسختی میتوان به اعتیاد آنها پی برد.
همچنین تصورات غلط در این زمینه که گاهی به افراد بیاطلاع توصیه میکنند مصرف موادمخدر برای کاهش دردهای روانی، اضطراب و افسردگی مفید است، منجربه گرایش افراد به اعتیاد میشود. هرچند اوایل مصرف، تغییر خلقوخو و ایجاد حالت شادی در فرد دیده میشود، اما بعدازمدتی با مقدار مصرف اولیه این حالت ایجاد نشده و مصرفکننده مجبور به مصرف مواد بیشتری میشود و در دام اعتیاد میافتد. مخدرهایی مانند کوکائین، آمفتامینها و شیشه بیشترین مصرف را بین نوجوانان و جوانان کشور دارد.
گوشهگیری، افسردگی، کرختی و بیحالی، سستی و عدمتوجه به ظاهر، عدمرعایت بهداشت شخصی و محیطی، بیاشتهایی، بیخوابی، خوابآلودگی، خواب زیاد، عقبماندگی در تحصیلات، ترک کار، رفتوآمدهای مشکوک و غیرعادی، تهدید به خودکشی یا دیگرکشی، خوابهای ترسناک، عدماطمینان، عدمخودباوری، احساس پوچی و بیهودگی، پرحرفی، پرخوری، فعالیت زیاد جسمی یا جنسی، خندههای زیاد، خندههای بیدلیل، حرکات خطرناک، رانندگی بدوناحتیاط و غیره از عوارض موادمخدر یاد شده است.
برای مقابله با افزایش اعتیاد به موادمخدر صنعتی و روانگردانها، در مرحله نخست نسبت به درمان معتادان اقدامات زیادی انجام شود تا به این وسیله از گسترش شمار آنها کاسته شود، سپس راههای پیشگیری اولیه از مصرف موادمخدر شامل آگاهی و اطلاعرسانی در پیش گرفته شود. (حمیده غلامرضایی . درمانگر اعتیاد/شرق)
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب