اصول حفظ سلامتی در مسافرت

تغذیه در سفر: چی ببریم، چی بخوریم؟

جام جم سرا- به‌ طور یقین قبل از هر سفری تدابیری را در نظر می‌گیریم از جمله تهیه بلیت، بازدید وسیله نقلیه و مانند اینها؛ اما یکی دیگر از تدابیری که باید در نظر داشت و قسمت مهم هر سفری به حساب می‌آید تغذیه در طول راه است.
کد خبر: ۷۸۳۲۴۴
تغذیه در سفر: چی ببریم، چی بخوریم؟

تغذیه در سفر یکی از نکات مهمی است که‌ گاه نادیده گرفته می‌شود و بعضی اوقات با مسمومیت‌های غذایی یا بیماری‌ها ممکن است لذت سفر گرفته شود و تولید دردسر کند، اما اگر قبل از شروع سفر به نکات ریز و در عین حال مهم غذایی فکر کنیم باعث می‌شود یک مسافرت خوب بدون درد سر و بیماری داشته باشیم.
اگر از برنامه‌ریزی و دقت کافی برخوردارید واز نقشه راه سفر خود خبر دارید می‌توانید رستوران‌ها و محل غذاخوری مسیر خود و زمان رسیدن به آن را محاسبه کنید. اما به‌خاطر داشته باشید این مکان‌ها به‌علت دارا بودن مسافرهای گذری که شاید هرگز دوباره از آنجا نگذرند، اکثرا دارای کیفیت و بهداشت مناسب نیستند. محل سفر شما و مسیر آن از نظر دما و رطوبت می‌تواند در انتخاب غذا نقش مهمی داشته باشد. برای مثال غذاهایی با ماندگاری کوتاه‌، در جنوب ایران نیاز به شرایط نگهداری خنک و بهتری نسبت به مناطق سرد و کوهستانی غرب ایران دارند. طریقه استفاده غذا در سفر نیز بسیار اهمیت دارد. هرچه کمتر نیاز به گرم کردن یا پخت داشته باشد یا برعکس می‌تواند تابع مسافرت شما باشد.


صبحانه

برای صبحانه از پنیر و مربای کوچک استفاده کنید تا مجبور نباشید اضافه آن را تمام مدت سفر با احتیاط حمل کنید.
تخم‌مرغ به شرطی که تازه باشد، اگر شسته نشود و جای امنی در کوله قرار بگیرد، تا ۲ روز قابل حمل است.


نهار و شام

برای انتخاب وعده‌های غذایی، سری به فروشگاه بزنید. لیست متنوعی از کنسرو‌ها، غذاهای نیمه آماده، سوپ آماده، نودل و انواع دیگر غذاهای قابل نگهداری بیرون از یخچال پیدا می‌کنید. هریک از این موارد معایب و امتیازات خاص خود را دارند. خوردن غذاهایی که نگهدارنده دارند، به مدت طولانی برای سلامتی ضرر دارد. اما حمل آن‌ها آسان است و معمولا وزن کمی دارند. بعضی از آن‌ها نیاز به پختن یا گرم کردن دارند ولی بعضی را می‌توان آماده و سرد خورد.


فصلی که در آن سفر می‌کنید در انتخاب غذا به شما کمک می‌کند. در فصل‌های گرم سال، بیشتر از غذاهای کنسروی و سبک استفاده کنید. در ماه‌های سرد‌تر، می‌توان غذاهای خانگی را تا مدت زیادی در کوله پشتی نگه داشت.
به کالری و حجم غذای مورد نیاز خود توجه کنید. دور ریختن هربار مقدار زیادی از غذا یا گرسنه ماندن در سفر به هیچ وجه درست نیست.
همیشه مقداری نان همراه خود داشته باشید. درست جایی که فکر نمی‌کنید به‌کار می‌آید.


آب و آشامیدنی

از مخلفات شور کنار غذا (مثل خیارشور) در مسافرت کمتر استفاده کنید، تعادل آب بدن مهم‌ترین چیزی است که در سفر باید به آن توجه کرد.
همیشه یک بطری نیم لیتری آب همراه خود داشته باشید. روش خوردن آب در پیاده‌روی طولانی، نوشیدن آب هنگام نیاز بدن و هر بار یک یا دو جرعه است.


تنقلات

سعی کنید ار میوه‌های خشک برای تنقلات استفاده کنید هم تنقلات شور و هم شیرین. به ذائقه خود توجه کنید. اما همیشه قند اضافی برای شرایط خاص همراه خود داشته باشید. خرما، توت خشک و شکلات شیرین از بهترین گزینه‌ها هستند. از آجیل هم می‌توانید به عنوان تنقلات استفاده کنید به شرطی که در مصرف آن زیاده روی نشود.


بدترین‌ها و بهترین‌ها

سوسیس و کالباس و انواع سس بد‌ترین گزینه‌های غذایی در سفرهای بیش از یک روز هستند. بهترین نوع غذا، غذاهای گیاهی هستند غذاهای گیاهی دیر‌تر از گوشت فاسد می‌شوند پس می‌توان وعده‌های بیشتری از سفر را به غذاهای خانگی گیاهی اختصاص داد.


چند توصیه دیگر

* از مصرف سالاد و سبزیجات در رستوران‌ها پرهیز کنید
* ظروف و وسایل پخت و پز را درون نایلون‌های تمیز و دربسته نگهداری کنید تا در طول سفر آلوده نشوند.
* ظرف‌های غذا را در آب رودخانه نشویید؛ چراکه آلودگی را بیشتر می‌کند
* در هنگام توقف برای صرف غذا، غذا را به‌طور کامل حرارت دهید، زیرا در زمان نگهداری غذا در سفر (فاصله بین خوردن و پخت غذا) میکروب‌ها در مواد غذایی رشد می‌کنند. پس غذا را در حد داغ شدن حرارت دهید تا کاملا میکروب‌های آن از بین بروند
* غذاهای داغ را بیش از یک ساعت نمی‌توان نگه داشت، بنابراین سعی کنیم آن‌ها را زود مصرف کنیم. اگر هم می‌دانیم که مدت طولانی را باید از غذای گرم محافظت کنیم، می‌توانیم ظرف آن را درون پتو یا روزنامه بپیچانیم تا دمای آن زود از بین نرود.
* خوردن لیموی تازه همراه غذا فراموش نشود زیرا لیموی تازه می‌تواند میکروب‌های مواد غذایی را از بین ببرد
* هرگز غذاهای پخته شده را بیش از دو ساعت در دمای محیط‌‌ رها نکنید و اگر هوای اتاق گرم است، بیش از یک ساعت نگه ندارید
* مهم‌ترین نکته برای پیشگیری از مسمومیت غذایی، پختن غذا و خوردن آن در‌‌ همان روز است
* همچنین غذاهایی را که بیش از سه روز، حتی در یخچال، باقی‌ مانده‌اند مصرف نکنید
* خشکبار حاوی مقدار زیادی کالری و پروتئین و خوردن آن‌ها در سفر مجاز است البته در خوردن آن‌ها به مقدار زیاد خودداری شود
* در سفر باید از غذاهای آب‌پز با حجم کم استفاده شود
* از خوردن چیپس، پفک و مواد حاوی ترکیبات شیمیایی رنگی تا حد امکان خودداری شود
* از خوردن میان وعده‌های بین راهی مثل لواشک‌های محلی، فلافل، سمبوسه و پیراشکی به‌دلیل عدم‌ نظارت بهداشتی خودداری کنید
* از خوردن تخم مرغ نیم پز (عسلی) نیز به‌طور جدی بپرهیزید
* تا حد امکان از خوردن انواع خورش‌، کباب کوبیده، سالاد الویه و همبرگر خودداری کنید، زیرا خورش‌ از جمله غذاهایی هستند که می‌‌توان آن را چندین بار گرم کرد و ماندگی آن به سختی قابل تشخیص است از مصرف کباب کوبیده و همبرگر به‌دلیل عدم ‌اطلاع از کیفیت گوشت و ماندگی چند روزه گوشت چرخ شده و به‌کار بردن موادی مانند خرده نان، ادویه جات و... در تهیه آن‌ها، باید خودداری کنید. (عاطفه چهره‌گشا/ دنیای اقتصاد)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
درسفر
United States
۰۲:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۴
۰
۰
ممنون بابت این مقاله عالی
http://darsafar.ir
سعیده
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۳
۰
۰
بسیار عالی بود اگر ممكن است بازهم مطالب مفید دراین زمینه بگذارید
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها