جوانهها طی فرایند جوانه زدن از دانهها تولید میشوند و به علت تغییراتی که در دانه طی جوانه زدن رخ میدهد، هضم و جذب آنها نیز در بدن بهتر است. طی جوانهزنی تعداد ویتامینهای سنتز شده چندین برابر میشود و برخی از آنها مانند اسید فیتیک دانه از بین میرود، در نتیجه میزان جذب املاح دانه تا ۸۰ درصد افزایش پیدا میکند.
خواص جوانهها
-افزایش میزان جذب منیزیم و روی در جوانهها به کنترل فشارخون و به جلوگیری از ریزش مو کمک میکند.
-جوانهها دارای مقدار زیادی فیبر و آب هستند که باعث دفع کامل مدفوع میشود و مانع بروز بسیاری از بیماریها از جمله سرطان میشود.
-جوانهها به تنظیم قند خون و چربی خون کمک میکنند.
-جوانهها به درمان ریزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع جوش صورت کمک میکند و در شادابی پوست نیز موثر هستند.
-جوانهها هورمونهای گیاهی هستند که به استحکام استخوانها کمک میکند.
-جوانه گندم سرشار از سلنیوم است که به رشد کمک بسیار میکند.
-جوانه ماش و عدس ضد کلسترول هستند.
-جوانه نخود حامل نیروی حیاتبخش است که تنظیم کننده قوای بدن است.
-جوانه لوبیا دارای ۲ ماده ضد سرطان است.
از جوانهها میتوان در تهیه انواع سالاد، کوکو، آش، آبگوشت و سوپ استفاده کرد و از آنها غذاهای متنوعی تهیه کرد. (تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا