جام جم کلیک: بسیاری از ما تلفنهای همراه هوشمند خود را به مخزن اطلاعات شخصی و محرمانه خود تبدیل کردهایم و در این دستگاههای همیشه همراه، اطلاعاتی مانند لیست دوستان، رمز عبور شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، اطلاعات حسابهای آنلاین، تصاویر و ویدیوهای خانوادگی و غیره را به راحتی نگهداری میکنیم ولی مشکل اصلی زمانی آغاز میشود که بخواهیم به سراغ پاک کردن این اطلاعات برویم. در این شرایط بیشتر افراد از گزینه بازگشت به تنظیمات کارخانه استفاده میکنند ولی به نظر میرسد که این ساختار به هیچ عنوان امنیت اطلاعات را تامین نخواهد کرد.
بر اساس آزمایشهایی که محققان بر روی تلفنهای همراه اندرویدی انجام دادهاند، اطلاعات تلفنهای همراهی که به تنظیمات کارخانه بازگردانده شدهاند، به سادگی قابل بازیابی هستند. در این آزمایشها تعداد 21 دستگاه اندرویدی که محصول پنج شرکت مختلف بودند مورد استفاده قرار گرفتند. سیستم عامل این دستگاهها نسخههای 2.3 تا نسخه 4.3 اندروید بود. پس از اعمال بازگشت به تنظیمات کارخانه بر روی هر یک از این دستگاهها، متخصصان موفق شدند تا حداقل بخشی از اطلاعات پیشین دستگاه را بازیابی کنند. شایان ذکر است که اطلاعات یاد شده حتی شامل اطلاعاتی که کاملا رمزگذاری شده بودند نیز بوده و همین امر نشان از ضعف بسیار بالای این ساختار دارد.
این اطلاعات شامل لیست تماسها، تصاویر و ویدیوهای ضبط شده بر روی تلفن همراه و حتی رمز عبور مربوط به نرمافزارهایی مانند فیسبوک بود که نشان میداد بازگشت به تنظیمات کارخانه عملا بسیار ناامن است. حال با توجه به اینکه در جهان امروزی ما بین 500 تا 630 میلیون تلفن همراه اندرویدی با مشخصات این آزمایش همخوانی دارند، میتوان گفت که عملا اطلاعات بسیاری از ما در معرض لورفتن است.
احمد محمدحسینی
جام جم کلیک
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد