دکتر خسرو ایرانفر تصریح کرد: حدس زده میشود که عواملی مانند فعالیت شغلی در محیطهای پرسروصدا و وجود برخی بیماریها از جمله دیابت یا عفونتهای گوش در افزایش بروز این عارضه دخیل باشند.
وی به پیر شدن اعضای بدن با افزایش سن اشاره کرد و افزود: قطعاً گوش هم به عنوان عضوی از بدن مستثنا نیست و با افزایش سن افراد، همچون پوست، چشم و سایر اعضای بدن انسان پیر میشود و در برخی افراد مشکلات خود را بیشتر نشان میدهد.
ایرانفر یکی از علائم پیرگوشی را تغییر آستانه و محدوده شنوایی افراد عنوان کرد و گفت: این افراد صداهای معمولی را ضعیف میشنوند و برای همین باید با صدای بلند با آنها صحبت کرد و به محض اینکه صدا بالا میرود اذیت میشوند و از صدای بلند شکایت میکنند. پیرگوشی به طور معمول در دهههای چهارم و پنجم زندگی افراد بروز پیدا میکند و درمان خاصی برای این عارضه وجود ندارد؛ فقط زمانی که تعاملات اجتماعی فرد در اثر وجود این عارضه دچار مشکل شود، استفاده از سمعک، آن هم برای استفاده در هر دو گوش تجویز میشود.
ایرانفر اظهار کرد: نکتهای که درباره پیرگوشی وجود دارد این است که باید مشخص شود کدام قسمت گوش درگیر شده زیرا بر حسب محل درگیری گوش، ممکن است با استفاده از سمعک باز هم برخی افراد صدا را ضعیف یا مبهم بشنوند.
این متخصص گوش، حلق و بینی اضافه کرد: خرید سمعک هزینه بالایی دارد و متأسفانه تهیه این وسیله مورد نیاز بسیاری از افراد کهنسال، تحت پوشش جدی بیمه هم قرار ندارد. (ایسنا)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد