گزارش

بی‌توجهی به مرگ خاموش روهینگاها در نشست بانکوک

نمایندگان 17 کشور دنیا روز گذشته در بانکوک، پایتخت تایلند گرد هم آمدند تا مهم‌ترین مساله این روزهای منطقه جنوب شرق آسیا یعنی معضل مهاجران و آواره ها، بخصوص مسلمانان روهینگا را بررسی کنند. اما شواهد و قرائن پس از برگزاری این نشست یکروزه حکایت از آن دارد که مساله آوارگی روهینگاها چندان مورد توجه قرار نگرفته است. قرار بود این نشست در سطح وزرای خارجه و مقامات عالی‌رتبه برگزار شود، اما این فقط کشور میزبان بود که وزیرخارجه‌اش شرکت داشت.
کد خبر: ۸۰۲۹۶۸

به گزارش منابع خبری، تاناساک پاتیماپراگورن، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه تایلند در ابتدای این نشست هشدار داد هجوم مهاجران با قایق‌ها به «سطح نگران‌کننده‌ای» رسیده است. با توجه به این‌که بخش زیادی از این مهاجران را مسلمانان روهینگا تشکیل می‌دهند، وزیر خارجه تایلند به سیاست میانمار و ندادن حق شهروندی به این اقلیت اشاره کرد و افزود: «میانمار باید مسئولیت تمام شهروندان خود را به‌‌عهده بگیرد. در واقع اعطای حق شهروندی به روهینگاها هدف نهایی است.»

این اظهارات در حقیقت همان حرف‌هایی است که ولکر تورک، رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل چند روز پیش به آن اشاره کرد. وی ضمن انتقاد از مقامات میانمار، خواستار رسیدگی هرچه سریع‌تر به وضع این اقلیت مسلمان شد. البته این پایان انتقادها نبود زیرا هیات ترکیه نیز با انتقاد از میانمار، تاکید کرد این کشور حق شهروندی یک میلیون و 300 هزار روهینگایی را به رسمیت نمی‌شناسد و آنها را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهد.

در مقابل، نماینده میانمار در نشست روز گذشته تایلند از بیان چنین اظهاراتی علیه کشورش انتقاد کرد. هتین لین، از مقامات وزارت امورخارجه میانمار گفت در مساله مهاجرت غیرقانونی آواره‌ها با قایق و سرگردانی آنها در دریا، نباید تنها میانمار را مقصر دانست. وی همچنین پس از شنیدن سخنان نماینده ترکیه، گفت روحیه همکاری در این نشست جاری نیست.

با ادامه بی‌توجهی به وضع روهینگاها، انتقادها در این زمینه افزایش یافته است. بر همین اساس، چند نفر از برندگان جایزه صلح نوبل از جمله دزموند توتو و خوزه راموس هورتا، رئیس‌جمهور سابق تیمور شرقی با درخواست برای پایان آزار و اذیت مسلمانان روهینگا در میانمار، این اقدامات را معادل «نسل‌کشی» خواندند و از جامعه بین‌الملل خواستند هرچه سریع‌تر برای کمک به ایالت راخین (محل اصلی سکونت روهینگاها در میانمار) اقدام کنند.

انتقاد این برندگان جایزه صلح نوبل در‌حالی مطرح شده که سکوت آنگ سان سوچی، برنده میانماری این جایزه نسبت به خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگا، انتقادهایی را همراه داشته است. در همین ارتباط، دالایی لاما، رهبر معنوی بوداییان تبت در مصاحبه با روزنامه استرالیایی آسترلین از سوچی خواست در حمایت از مسلمانان در این کشور بیشتر فعال باشد و دست به کاری بزند. وضعیت میانمار بسیار غم‌انگیز است و من می‌دانم آنگ سان سوچی، به عنوان برنده جایزه صلح نوبل می‌تواند کاری انجام دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها