به گزارش جام جم کلیک: به این ترتیب با وجود ظرفیتی که اپل در WKWebView (موتور مرورگر) iOS ۸ قرار داده، دولوپر ها هنگام کار با اپلیکیشن های گوشی شاهد پیشرفت های چشم گیری خواهند بود. ولی این تغییرات تنها به اپل اختصاص پیدا می کند و به اندروید مربوط نمی شود.
در این میان حتی مایکروسافت هم از گوگل پیشی گرفته. یکی از دولوپر ها معتقد است که: با وجود WinRT و با استفاده از تکنولوژی HTML قادر خواهید بود اپلیکیشن هایی با قابلیت بالا بسازید و این اپلیکیشن ها می توانند به سیستم دسترسی کامل داشته باشند بعلاوه تمام قابلیت های برنامه های نسخه ی ++Net/C. را داشته باشند.
بر پایه ی اظهارات گوگل در اجلاس موفقیت دولوپر های کروم، مشخص شده که این غول دنیای تکنولوژی توانسته دوباره بخش وب تلفن همراه را کشف کند و این بار با قدرت بیشتری روی آن سرمایه گذاری می کند.
گوگل دوباره عاشق وب می شود
اگر نتوانستید در اجلاس موفقیت دولوپر های کروم حضور پیدا کنید می توانید ویدئوهایی که گوگل بر روی یوتیوب قرار داده را مشاهده کنید. مدیر Divshot در یک سخنرانی مختصر تمام موارد لازم را بیان کرده. گوگل هم مانند اپل قصد دارد عملکرد اپلیکیشن های وب تلفن همراه را بهبود ببخشد تا دقیقا به اندازه ی قابلیتی که دارند مورد استفاده قرار بگیرند.
مدیر Divshot در این مورد می گوید: گوگل سعی می کند هر طور که شده بخش وب تلفن همراه را به ۶۰fps برساند و در این حالت برای هر فریم ۱۶ms در اختیار شما قرار داده می شود. حتی نمی توانید تمام شیوه های انجام گرفتن آن را برشمارید. آن ها نیروی کار بیشتری را برای فعالیت روی GPU قرار می دهند تا بتوانید در Devtools نمودار ببینید. (واقعا جالب است)
علاوه بر بهبود عملکرد (که اپل برای رسیده به آن خودش را به آب و آتش می کشد)، گوگل قصد دارد کیفیت بخش هنری وب روی تلفن همراه را به طرز باور نکردنی پیشرفته تر کند. به این صورت که اپلیکیش برای گوگل کروم تعریف می شود و بعد روی آن اجرا می شود. خبر داغی که در اجلاس منتشر شده این بود که پیشرفت آینده ی گوگل بصورت شدید و عمیقی جذاب است.
چرا؟ چون می توانید در بخش شبکه ی مرورگر برنامه ریزی کنید و به این صورت مشکلات آفلاین را برطرف کنید.
بخش آفلاین واقعا مسئله ی مهمی است و در دنیای امروز عامل بوجود آمدن تفاوت بین اپلیکیشن و وب محسوب می شود. Alex Russell در این مورد می گوید اگر روی یک اپلیکیشن کلیک کردید و آن اپلیکیشن سریعا اجرا نشد، نباید به عنوان اپلیکیشن روی آن حساب کنید. از زمانی که ServiceWorker در دسترس قرار بگیرد مرورگرها می توانند نوتیفیکیشن هم داشته باشند. در نتیجه وبسایت مورد نظر از شما اجازه می گیرد که روزها، هفته ها و ماه ها بعد از وارد شدن شما به وبسایت برای شما پیام بفرستد. با رشد اهمیت و ارزش نوتیفیکیشن در پلتفورم تلفن همراه، در صورتیکه وب هم در این زمینه سهمی داشته باشد، عالی خواهد بود.
به بیان دیگر گوگل قصد دارد دوباره فضای وب را به یکی از اولویت های خودش تبدیل کند. یکی از ویژگی هایی که به وب نسبت به اپلیکیشن برتری می دهد این است که مشکلاتی که در اپ استور های ارائه دهنده ی اپلیکیشن وجود دارد هنگام کار با وب وجود ندارد. همانطور که گوگل، وب را به مهم ترین بخش تلفن همراه تبدیل می کند دیگر جای نگرانی برای وابستگی بیشتر شبکه های آنلاین به تلفن همراه وجود ندارد.
چرا وب؟ حالا چرا؟
چرا برای اینکه گوگل به این درجه از درک برسد تا این اندازه زمان صرف شده است؟ در نهایت درک این مسئله که چرا وب برای گوگل تا این حد اهمیت دارد کار مشکلی نیست. این شرکت بر اساس وب ظهور پیدا کرده است و به ازای هر کاربری که سالانه از اینترنت استفاده می کند ۶٫۳ دلار پول دریافت می کند.
هر چقدر تعداد افرادی به اینترنت دسترسی دارند بیشتر می شود، گوگل درآمد بیشتری دارد با این حال ممکن است سودی که از طریق استفاده ی کاربران از تلفن همراه به دست می آید هنوز به اندازه ی سود دسکتاپ نباشد. احتمالا گوگل از همه ی منابعی که در اختیار دارد به یک اندازه سرمایه کسب نمی کند ولی با این حال باز هم اینترنت برای گوگل یک قلک پول مهم به حساب می آید.
همین مسئله ثابت می کند که چرا گوگل قصد داشته تعداد افرادی که با سیستم عامل اندروید فعالیت داشتند را افزایش دهد. با این حال هنوز مشخص نشده که چرا از ابتدا قصد داشته وب را کنار بگذارد.
گوگل حامی HTML۵ است. حداقل می توانیم ادعا کنیم که تیم هایی که با گوگل همکاری می کنند از HTML۵ حمایت می کنند. گوگل در سال ۲۰۱۴ با مشکلات بسیاری درگیر شده بود. بعضی از این مشکلات با مرور زمان توسعه پیدا کردند ولی بعضی از آن ها با بحران هویتی گوگل مرتبط بودند. به همین دلیل تعجبی ندارد که گوگل سیگنال های ناموزونی به اطراف ساطع می کرده است. تصور می شود که در فضای داخلی گوگل درگیری هایی جریان داشته: رقابت و درگیری با اپل بر سر اپ استور و SDK خصوصی. ولی آیا همین اتفاقات باعث شده که گوگل دوباره به وب رجوع کند؟
ممکن است بازگشت گوگل به فضای وب به خاطر ترک بنیانگذار اندروید یعنی Andy Rubin از شرکت باشد:
با رفتن Andy Rubin و پذیرفته شدن مسئولیت های اندروید و کروم توسط Sundar Pichai باید انتظار همکاری و نزدیکی کروم (تکنولوژی های وب) به اندروید را داشته باشیم. گوگل تنها مشخص کرده که قرار است باز هم مهم ترین منبع درآمدی برای شرکت، تبلیغاتی باشد که به دنبال جست و جو نمایش داده می شوند. هر عملی که باعث شود کاربران از فضای وب رانده شوند انتخاب اشتباه قلمداد می شود. به نظر می رسد پس از کمی جنگ سیاسی تمامی مدیران گوگل بر سر این تصمیم هم نظر شدند.
علت این عمل گوگل و زمانبندی آن هر چیزی که باشد، بازگشت گوگل به خانه ی مادری تصمیم هوشمندانه ای است. در نهایت اقدامات گوگل باید بتواند دودلی را از میان بردارد. وب یا اپلیکیشن؟ واقعیت این است که هر دوی آن ها در شرایط مختلف ضروری هستند. به نظر می رسد پیش بینی های گوگل زودتر از موعود به ثمر نشسته باشد:
اپلیکیشن های مخصوص ابتدا بطور وسیعی مورد استفاده قرار می گرفتند ولی بعد از مدتی پس از پیشرفت عصر کامپیوتر اپلیکیشن های وب جای آن ها را گرفتند. اپلیکیشن های وب به راحتی نصب و حفاظت می شدند همچنین امنیت بیشتری داشتند. بعلاوه هزینه های پورت پلتفورم کمتری داشتند. تصور می کنیم تاریخ در فضای تلفن همراه تکرار می شود و قرار است این اتفاق در طی پنج سال آینده رخ بدهد. این تغییر در اپلیکیشن هایی که کمتر استفاده می شوند بیشتر مشهود خواهد بود، یعنی آن دسته از اپلیکیشن هایی که کاربر نگاهی گذرا به آن می اندازد، اطلاعات کسب می کنند و بعد با ابزار های دیگر گوگل ترکیب می شوند.
منبع: پارسیش
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
من درك نمیكنم چرا این همه كلمات انگلیسی رو به فارسی نوشتید (اپلیكیشن -دولوپر و... )
باور كنید بیشتر كسایی كه این اصطلاحات رو میدونن انگلیسی هم میفهمند. مقاله رو به انگلیسی مینوشتید.
با سپاس فراوان