پژوهشگران برزیلی در تحقیقات جدید خود دریافتند بیمارانی که در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر هستند، می توانند با مصرف کره غنی شده با اسیدهای چرب خاصی استخراج شده از شیر، بهبود پیدا کنند.
محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل در این رابطه چنین توضیح می دهند: «آزمایش ها نشان می دهد رژیم غذایی غنی از کره تعدیل شده باعث افزایش فعالیت آنزیمی مرتبط با حافظه شده و آسیب های ناشی از این بیماری را کاهش می دهد.»
طبق گزارش این پژوهشگران، «اسید لینولئیک دوگانه» که اسید گرفته شده از چربی های مواد لبنی است، به بدن کمک می کند تا فعالیت آنزیم فسفولیپاز A2 که آنزیمی موثر بر روی حافظه در مغز است را افزایش بدهد. این آنزیم به طور مستقیم در چربی ها عمل کرده که غشای سلولی را تشکیل داده و از این طریق به حافظه کمک می کند.
در افراد سالم این غشاهای سلولی انعطاف پذیر هستند و به طور دوره ای تجدید می شوند اما در فرد حامل بیماری آلزایمر سخت بوده و مانع از آزادسازی اسیدهای چرب می شوند که در این صورت نمی تواند با همان روش و همان زمان بندی جایگزین شود.
«لدا طالیب»، رئیس آزمایشگاه علوم عصب شناسی دانشگاه سائو پائولو و از هماهنگ کنندگان این پروژه تحقیقاتی، در این رابطه می گوید: «ما در آزمایش های خود دیدیم که عمل این آنزیم تغییراتی را در بیماران مبتلا به آلزایمر ایجاد می کند بنابراین آنالیزهایی را در رابطه با این تغییرات انجام دادیم. در واقع آنزیم فسفولیپاز A2 تغییراتی را در متابولیسم و سوخت و ساز بدن این بیماران ایجاد می کند که ما باید آنها را پیدا می کردیم.»
آزمایش ها از پنج سال گذشته بر روی موش ها آغاز شده است. البته محققان با بررسی ها و آزمایش های بیشتر در تلاش هستند تا مشخص کنند که آیا کره های غنی شده با اسیدهای چرب لبنی در جلوگیری از ابتلا به این بیماری نیز موثر است یا نه. در واقع در جستجوی کشف اثر پیشگیرانه این مواد در ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد