رسانه ملی و برخی منتقدانش

استقلال عملکرد رسانه ملی، گاهی به بهانه‌های مختلف و به دلیل همسو نبودن با اهداف و سیاست‌های برخی افراد ‌و جناح‌ها‌ اعتراض‌ها و انتقادهایی را به دنبال داشته که در برخی موارد متأسفانه به جریان‌سازی‌های تخریبی علیه صداوسیما تبدیل شده است.
کد خبر: ۸۲۰۷۴۷
رسانه ملی و برخی منتقدانش

جریان تخریبی که این روزها تلاش خالصانه همکاران حوزه‌های مختلف رسانه ملی را نشانه رفته و در تلاش است به اعتبار رسانه در جامعه لطمه وارد کند اما در این میان، آنچه خلاف انتظار و قابل تأمل است، رویکرد راهبرد غیرمنصفانه‌ای است که برخی مسئولان دستگاه‌های اجرایی در قبال رسانه پیش گرفته‌اند؛ رویکردی که می‌توان آن را در سه بخش ذیل برشمرد و مورد تأمل قرار داد:

1-انتظار بهره‌برداری حداکثری و غیرمنطقی از ظرفیت رسانه

گاهی، برخی‌ها فراموش می‌کنند رسانه ملی، نقش هماهنگ‌کننده و تعادلی در میان قوای سه‌گانه و جریانات و جناح‌های فکری کشور دارد و در خدمت صرفاً یک قوه یا دستگاه خاص نیست.

این افراد با اتخاذ رویکردی متوقعانه، رسانه ملی را رسانه‌ای در خدمت دیدگاه‌ها، مواضع و ابزاری برای انتقال اخبار صرفاً مورد نظر خود تصور می‌کنند و انتظار دارند در هر زمان و به هر میزان که خواستند، کنداکتور رادیو و تلویزیون در خدمت آنها باشد.

بدیهی است چنین توقع غیر‌معقولی هیچ‌گاه در چارچوب تعهدات و سیاست‌های رسانه ملی نمی‌گنجد، هر چند آنها را خوش نیاید و انتقاد و اعتراض‌شان را نسبت به عملکرد رسانه ملی به دنبال داشته باشد.

جالب اینجاست این افراد که بعضاً بیشترین حضور را نیز در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی دارند و از ظرفیت رسانه بیشترین بهره را برای پوشش اخبار رویدادهای مرتبط با خود می‌برند، به جای حداقل حمایت از این رسانه، انتقاد گسترده از رسانه را پیشه می‌کنند. چنین واکنش‌هایی ریشه در همان رویکرد و نگاه ابزاری به رسانه که تمام ظرفیت رسانه‌ای را از آن خود می‌دانند، دارد.

2-تخریب رسانه بدون در نظرگرفتن واقعیت‌های موجود

این روزها که کارکنان حوزه‌های مختلف خبری، تولیدی و فنی رسانه ملی با انگیزه و عزمی مثال‌زدنی در تکاپوی مقابله با هجمه‌های رسانه‌ای و جریان‌سازی‌های خبری غرب در حوزه رویدادهای منطقه‌اند و طی ماه‌های گذشته به‌ صورت شبانه‌روزی به پوشش لحظه به لحظه مذاکرات پرداخته و خواهند پرداخت، گاه و بیگاه با حملات و انتقادهای تخریبی برخی از همین افراد مواجه می‌شوند که به‌‌رغم توصیه‌های مؤکد مسئولان نظام به دوری از تنش و تفرقه، با درج و انتشار مطالب تند و غیرمنصفانه (فاقد هر‌گونه روح انتقاد علمی) علیه رسانه ملی در روزنامه‌ها و سایت‌های مختلف و در صورت نداشتن سوژه، با تهمت‌های ناروا و نقدهای بی‌پایه و اساس، دانسته یا ندانسته زمینه سناریو‌سازی‌های شبکه‌های ماهواره‌ای را فراهم می‌کنند که متأسفانه این روند همچنان ادامه دارد.

به‌عنوان مثال صدور بخشنامه‌هایی را به رسانه نسبت می‌دهند که هیچ پایه عقلانی ندارد. روزی به دروغ بر طبل تفکیک جنسیتی در صداوسیما کوبیده می‌شود، روزی دیگر به این بهانه که نقش رسانه ملی را در پوشش خبری مذاکرات هسته‌ای کمرنگ نشان دهند، شایعه می‌کنند که صداوسیما پرداختن به موضوع صلح امام حسن(ع) را ممنوع کرده است! انتشار چنین مطالبی جز تخریب چه نامیده می‌شود؟

3- تحت فشار قراردادن صداو سیما از نظر مالی

سازمان صداوسیما در آغاز دور جدید فعالیت خود، با وجود مشکلات فراوان مالی ناشی از تحریم‌ها، تورم و کاهش بودجه، نیازمند حمایت و افزایش اعتبارات از سوی دولت محترم است.

این در حالی است که دولت به رغم اطلاع از مشکلات مالی این سازمان، سهم خود را - که هر سال نیز نسبت به کل بودجه صداوسیما کاهش پیدا می‌کند- هنوز به‌طور کامل پرداخت نکرده است. سهمی که در صورت پرداخت کامل، بخشی از حقوق کارکنان را پوشش می‌دهد و دیگر هزینه‌ها باید از طریق درآمدهای سازمان تامین شود.

از سوی دیگر، دولت تاکنون حتی یک ریال از بودجه عمرانی صداوسیما را نیز پرداخت نکرده و پاسخ مثبتی به تامین مخارج برنامه‌های پنج ماهه ضروری این سازمان برای حوزه مجوزها‌، ماهواره‌ها، هزینه‌های ارزی، دفاتر، خبرنگاران و... نداده است.

این در حالی است که صداوسیما با کاهش سهم دریافتی از دولت و افزایش درآمدهای خود از طریق تقویت ساختار بازرگانی، توزیع و تنوع باکس‌های آگهی در کنداکتور شبکه‌ها، ساماندهی قراردادهای تولید برنامه، صرفه‌جویی و مدیریت بر داشته‌ها وبا عقد قراردادهای مشارکتی و ... در واقع به دولت کمک نیز کرده است.

به بیانی دیگر در دوره جدید فعالیت‌های سازمان، جلوی بسیاری از هزینه‌های غیرضرور گرفته شده است و تلاش شد از داشته‌های سازمان بهترین بهره‌برداری انجام شود تا بتوان این دوران را با موفقیت سپری کرد اما باید پذیرفت موفقیت رسانه ملی در ابعاد مختلف نیازمند توجه ویژه دولت به این دستگاه عظیم فرهنگی است.

این یادداشت حسب حالی از مشکلات فعلی سازمان صداوسیما و در واقع گله‌ای دوستانه و تلنگری است به همه افراد و اشخاصی که در مقطع حساس کنونی با دامن زدن به حواشی مخرب و هجمه به رسانه ملی، خواسته یا ناخواسته محملی را برای شبکه‌ها و رسانه‌های تفرقه‌افکن استکباری مهیا می‌سازند.

در پایان، از این تاکید ریاست محترم سازمان صداوسیما بهره می‌گیرم که رسانه ملی همچون گذشته ضمن دعوت از همه مسئولان، کارشناسان و صاحب‌نظران رسانه به همراهی و همفکری، اعلام می‌دارد که با عزمی راسخ وظیفه و تعهد اسلامی و انقلابی خود را در جهت همدلی مردم و مسئولان و حفظ اتحاد و اقتدار ملی دنبال خواهد کرد و در مسیر تحقق منویات رهبر معظم انقلاب تمام توان خود را به خدمت خواهد گرفت.

دکتر داوود نعمتی انارکی - مدیرکل روابط‌‌عمومی صداوسیما

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها