به گزارش جام جم سرا به نقل از ایرنا، مطالعه محققان آمریکایی نشان می دهد که پنیر به دلیل وجود پروتئینی به نام کازئین که در تمام فراورده های لبنی یافت می شود اعتیادآور است و در زمان گوارش این پروتئین، ماده مخدری به اسم کازومورفین آزاد می کند که بر گیرنده های دوپامین مغز اثر می گذارد.
نتایج این تحقیق در نشریه کتابخانه ملی دارویی در آمریکا منتشر شده است و نشان می دهد که برخی از غذاها، به دلیل نحوه پردازش و آماده سازیشان اعتیاد آورند و هر چه میزان یک غذا بیشتر پردازش شده باشد و چرب تر باشد، امکان اعتیاد به آن بیشتر است.
در این تحقیق که در بین دانشجویان دانشگاه ییل در آمریکا انجام شد، از شرکت کنندگان خواسته شد که نام غذاهایی را که بی اختیار می خورند بگویند. وقتی نام پیتزا به عنوان شماره یک این فهرست مشخص شد، در واقع کسی تعجب نکرد.
همه ما می دانیم که خیلی سخت است که فقط یک برش از پیتزا بخوریم و حتی اگر بدانیم که گرسنه نیستیم، بازهم به سمت برش دوم می رویم.
با توجه به رواج چاقی، برخی متخصصان تغذیه تا به آنجا پیش رفته اند که پنیر را کراک غذاها بنامند با آنکه میزان کازئین در شیر زیاد نیست، اما برای ساخت یک کیلو پنیر، چیزی به اندازه بیست کیلو شیر مصرف می شود و این به معنای غلظت بالای کازئین در پنیر است.
روزنامه لس آنجلس تایمز هم درباره این تحقیق می نویسد، هنوز مشخص نیست چه میزان از مصرف پنیر (و مواد لبنی به طور کلی) برای بدن مفید است و از چه حد مصرف ضرر بر فایده پیشی می گیرد.تحقیقاتی در گذشته نشان داده که رژیم های غذایی با پروتئین خیلی بالا نه تنها برای بدن مفید نیستند بلکه در درازمدت حتی می توانند تاثیرات مضری در حد مصرف سیگار داشته باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت
پای صحبتهای حاج محمد بازوبند، پیرغلام اهلبیت(ع)